Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky bych zkusila laser být tebou, ale je to finančně náročnější. Pokud bys chtěla něco cenově dostupnějšího, možná by vyhovovala depilace cukrovou pastou, ale těžko říct u takové citlivé kůže.
Ještě mě napadá, po oholení zkusit pánskou vodu po holení, nebo dětský olejíček?
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
mám v mírnější verzi to samé co ty. A doporučuji laser, nebo pásky. Po páscích mám jeden den podráždění a pak dobrý. Bolí to jak čert
ale na dva týdny je pokoj. Osobně zvažuji laser
ale já su stará, takže já to neřeším kromě plavek a někdy si říkám - proč i to řeším, však je to každýmu šumák
![]()
Doporučila bych IPL, ale obávám se, že na stehnech na to nebudou chlupy dost tmavé a tudíž to nezabere. Pokud je holíte proti směru růstu, tak pak se vám bude zdát, že už se holit musíte. Ale není to tak. Po oholení chlupy nejsou tlustší a neroste jich víc. Je to optický klam. Způsobený právě tím, že je ten chlup oholení proti směru růstu. Holte po směru. Jednak budou méně zarůstat a pak se přestanou jevit tak tlusté. Další varianta je depilace voskem… Jinak spoustě žen funguje kůži napřed opeelingovat, poté oholit a den nebo dva po oholení znovu opeelingovat. Mě třeba na holení i mnohem lépe funguje sprchový gel/gel na intimní hygienu, namísto přípravků, co jsou na to přímo určené. Ty my nesedly nikdy… A žiletky musíte opravdu měnit. Jakmile nejsou ostré, dráždí tak nějak samy…
Na tříslech mám úplně to stejné, nemůžu se absolutně holit žiletkou. IPL jsem zkoušela, ale bez velkých úspěchů. Začala jsem používat elektrický depilátor (mám na baterky) a jsem bez pupínků.
Jestli si potřebuješ holit zadní stranu stehen a nechceš investovat do laseru, tak po holení používej glykolic acid 7% toner od The Ordinary a potom balzám od LRP Cicaplast Baume B5. Oba nestojí majlant. Akorát pak používej sluneční ochranu. Mám extrémně citlivou pleť a pupínky se mi po holení na stehnech, zadních a předních dělaly vždycky taky, i v tříslech. Dělala jsem dřív psí kusy, i několikrát denně aby se mi ta vyrážka nedělala, ale s těm dvěma přípravky jsem zamezila po nějaké době tomu, aby se mi vůbec pupínky nedělaly - a do toho podstupuji i laserovou epilaci. První dva týdny jsem toner používala každý den po sprše a potom ten krém. Hojilo se mi to od prvního dne raketově, jako bonus mi zmizela keratosis pilaris, kůže je víc hladká a jasná a v současnosti ho používám tak třikrát do týdne. Poradila mi to moje dermatoložka.
Blíží se léto a s nim opět můj velký problém
a to holení. V kratasech nebo šatech vypadám příšerně. Ať se oholim čímkoliv, použijí jakýkoliv přípravek, je to děs a vyrážka všude. Mam drahou ziletkou, 5 břitů, používám pěnu pro citlivou kůži a hydratační krém pro holení pro citlivou kůži. Zkusila jsem už víc přípravku, ale výsledek vždy stejný. Vyrážka se nejvíc tvoří na zadní a vnitřní straně stehen (neptejte se proč se tam Holím, byla jsem mladá a blba a parkrat se tam oholila a už to bohužel musim dělat
), a v trislech. Drobné červené pupinky. A jsem z toho zoufalá, epilacni krém nedělá paseku ještě větší než holení ziletkou, po tom mám vyrazku i na holeni. Depilator byl taky strašný, sice vydrželo delší dobu ale vyrážka několik dni potom.. zajímá mě, jestli mate něco fakt osvědčeného.. nějaký super krém který zmírní nejlépe úplně zabrání vyrážce? Nejvíc mě to štve na té zadní a vnitřní straně stehen, vždy se za vyrazku strašně stydim a raději beru delší šaty..