Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja jsem mela planovany sc a v den porodu me sestra holila, nebyla to zadna hruza, stejne jako klystyr, v pohode… ja jsem se teda naucila se nestydet, dost mi to ulehcuje zivot
jsem rada, ze jsem nemusela byt z domu nachystana, sotva jsem lezla
Ja se teda holila vždy před cestou do porodnice, kdyz zacaly kontrakce, tak sem zabehla do sprchy a oholila sem se komplet i s nohama atak ![]()
Já se holila, ale rodila jsem obě děti sekcí. Ale kdybych rodila normálně, udělám to raději doma, protože v nemocnicích většinou používají ty nejlacinější jednorázové žiletky a tu následnou vyrážku bych si chtěla ušetřit. Navíc mi to po normálním porodu přijde hygieničtější. Já mám za týden 0,5cm porost ![]()
A jako uplne cela pipka do hola? meeeeh, achjo, nechci videt tu desnou vyrazku dalsi den
jsem taky doufala, ze se bez holeni uplne do hladka obejdu
nehlede na to, ze uz v 7. mesici si tam poradne nedosahnu a manzel se boji ![]()
Příspěvek upraven 10.12.20 v 18:42
@Anonymní píše:Řekni muži ať tě oholí.
Krásný den ženy, mám dilema. Zítra jdu na vyvolání porodu a řeším zda se oholit nebo ne. Minuli týden ve čtvrtek jsem se holila, tak nemám džungli
Ale kamarádka mé straší že mě kdyžtak oholí to opravdu ještě někde dělají? Děkuji za rady
U obou porodů jsem byla jen běžně upravená, nevyholená a nikdo neměl problém. Před prvním porodem jsem se na to ptala PA na předporodním kurzu v porodnici a říkala, že to nutnost není. A nemyslím si, že by to byl problém z hlediska hygieny, stejně se doporučuje často sprchovat, ideálně první dny chodit čůrat do sprchy.
Já se před vyvoláním holila.. kámošku prej holili ve špitále, rodila dva měsíce přede mnou a to taky říkala, že prales neměla..
takže asi jak kde a jak kdo
Ja sla minulou zimu na mensi gyn. zakrok a sestra pry, ze dalnici mit nemuzu, tak me doholovala. Krom toho, ze to bylo potupny, tak mi tu pindu drhla holitkem tak, ze jsem se pak mohla udrbat
Takze pokud to jeste aspon trochu dokazes, oholila bych se urcite doma, ono kdyz pak budes treba zasita, tak to tam nevypada hezky, ruzne zvrasneny, boule a tak, nez to proste cely splaskne- bych se bala, ze se pak spis porezu.
U prvního porodu mi holili hráz, prý že musí. U druhého porodu jim bylo všechno jedno, já se oholit zapomněla a stejně to bylo v pohodě. Takže asi jak který doktor, sestra… Podle nálady a situace. Rozhodně bych se kvůli tomu netrápila. ![]()
@mackA159 píše:
Tak v případě že bych to nedala, mám doma partnera. Ono to oholení u porodu fakt není jen o vzhledu. Tchyni holily přímo sestry v porodnici…
A o čem jiném to je?
Holení nemusí být, úplně nejhorší je čerstvé oholení, co se hojení týče. Proto to dnes před zákroky vyžadují alespoň 24 hodin, aby se ta pokožka trochu dala dokupy. Když se oholí začerstva přímo na sále, vznikají mikrotrhliny a prokázalo se, že se kůže hůře hojí.
@Yasmina21 píše:
Bude lepší se oholit. I kvůli případnému akutnímu CS.
To by mě tedy zajímalo, k čemu je nutné mít oholený roztok při břišní operaci
. Je to úplně jedno.
@lalouch píše:
A jako uplne cela pipka do hola? meeeeh, achjo, nechci videt tu desnou vyrazku dalsi denjsem taky doufala, ze se bez holeni uplne do hladka obejdu
nehlede na to, ze uz v 7. mesici si tam poradne nedosahnu a manzel se bojiPříspěvek upraven 10.12.20 v 18:42
Neplánuji žádné holení do hladká právě kvůli té vyrážce, kterou mám teď v těhotenství ještě mnohem horší než obvykle. Na to následné hojení a hygienu by to bylo mnohem horší. Nepotřebuji si začerstva zapracovat bakterie do kůže, aby mi pak dělaly paseku. Jenom zastřihávám na co nejkratší, ale kůži si před porodem odmítám dráždit.
@dog.s píše:
Ha ha… ja pred porodem resila, ze se musim oholit, ze snad budu mit u porodu zenskou a hruza, ze jsem bez podprsenky a ze na kontrole budu ukazovat fnrdu atd.. a ve finale mi bylo vsechno uplne, ale uplne jedno jen co mi dali klystyr![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 10.12.20 v 17:36
Z mojí zkušenosti z práce na operačních sálech případné bobry řeší z personálu nejvíce ženy, chlapům to bývá úplně, ale úplně jedno, vůbec se o to nestarají.
Já se neholila, na sále mě taky nikdo neholil. Ale mně chlupy moc nerostou ![]()
Nikdo s tím každopádně problém neměl.
Při prvním porodu jsem se k holení aspoň jednou týdně dokopala a stejně mě znovu holili. O osm let později už jsem rozhodně tak poctivá nebyla, dítě se rozhodlo o 14 dní dřív, takže dost nečekaně (první přenášené), jako džungle to nebyla, ale do hladkého oholení to mělo daleko… a každému to byla putna, vůbec se tím nezaobírali.
Ale pokud to máš plánované a oholit se zvládneš, tak se ohol. Pokud to ale neuděláš, nestane se vůbec nic.