Porod - leidenska mutace a PFO

1177
10.12.20 10:14

Porod - leidenska mutace a PFO

Ahoj holky :kytka:

Prosim, je tu nekdo, kdo rodil v poslednich dejme tomu 3letech s kombinaci leidenska mutace a pfo? (Pravolevy srdecni zkrat)

Zajimaly by mne zkusenosti s pristupem porodniku, zda jste mely planovaneho cisare nebo se jen podchytila srazlivost krve a porod byl prirozeny.

Jasne, budu to resit v porodnici, ale moc se mi do CS nechce a tak me zajima, jak se k tomu porodnici stavi, at vim, na co se pripravit, at se treba pak v poradne vlivem hormonu nerozplacu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
10.12.20 12:01

@JednaPrazacka tak já neznám žádnou maminu, která by kvůli leidenovi rodila sekcí plánovitě. Spíš to druhé, to netuším, jaký by to mohlo mít vliv na přirozený porod… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
10.12.20 12:14

@berry4 ono prave o leidena vubec nejde. Spis o to spojeni, kdy diky pfo a velkemu tlaku jde krev v srdci opacnym smerem, tudiz muze teoreticky dojit k mrtvici, kdyz se vytvori byt nepatrna srazenina a projde spatnym smerem. Studie moc jeste nijak extra nejsou, co se tyce napr kardiologu a neurologu, stavi se k tomu ruzne, proto se ptam, zda ma nekdo zkusenost, jak se k tomu pak stavi v porodnici. Pri prvnim porodu pred 10lety jsem o tomto nevedela, takze to ani nikdo neresil.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.12.20 12:31
@JednaPrazacka píše:
@berry4 ono prave o leidena vubec nejde. Spis o to spojeni, kdy diky pfo a velkemu tlaku jde krev v srdci opacnym smerem, tudiz muze teoreticky dojit k mrtvici, kdyz se vytvori byt nepatrna srazenina a projde spatnym smerem. Studie moc jeste nijak extra nejsou, co se tyce napr kardiologu a neurologu, stavi se k tomu ruzne, proto se ptam, zda ma nekdo zkusenost, jak se k tomu pak stavi v porodnici. Pri prvnim porodu pred 10lety jsem o tomto nevedela, takze to ani nikdo neresil.. ;)

Podle mě budou chtít vyjádření kardiologa a budou se jím řídit. Gynekolog todle nerozštípne. Jinak bude hodně záležet na přání pacientky a postoji porodnice k sekcím. Jednoznačné guidelines v tomto ohledu asi nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
10.12.20 18:35

@Lama Lama diky! Moje prani je jedna vec, ale samozrejme nechci ani dceru ani sebe ohrozit, rodit budu v Podoli, tak jsem zvedava, jaky bude jejich postoj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.12.20 18:38
@JednaPrazacka píše:
@Lama Lama diky! Moje prani je jedna vec, ale samozrejme nechci ani dceru ani sebe ohrozit, rodit budu v Podoli, tak jsem zvedava, jaky bude jejich postoj ;)

Podolí je sekce-friendly :mrgreen: Takže typuji, že pokud nebudeš mít dobrozdání kardiologa, žerodit přirozene, taktěříznouZajdi za kardiologem a uvi. A chtěj papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.12.20 20:32

Ja bych teda sla do sekce. Vazne mas zkrat? PFO muze byt i beze zkratu. Dali ti neco na redeni v tehotenstvi? Melas nekdy neurologicke potize? A Leydena mas homo nebo hetero?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
10.12.20 21:18

@Lama Lama zajdu, dekuju :kytka:

@Pudloslava Vazne mam, definovano kardiologem jako vyznamnou diru. Prislo se na to nahodou diky migrenam s aurou, protoze mam nalez ischemickych lozisek na MR, tak zkoumali, zda to nemohly byt mikromrtvice prave zpusobene pfo a leidenem. Mam clexane a ja nikdy nevim, jestli homo nebo herero, ale po jednom rodici, takze aspon ze ten min zasadni ;) neurologicke potize mam od mala - tezke migreny, parestezie rukou, v tvari, problemy s mluvenim pri zachvatu.

Ps. Delali mi na pfo i ten test propustnosti a propousti, nepamatuju si ted, jak se jmenuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.12.20 05:40
@JednaPrazacka píše:
@Lama Lama zajdu, dekuju :kytka:

@Pudloslava Vazne mam, definovano kardiologem jako vyznamnou diru. Prislo se na to nahodou diky migrenam s aurou, protoze mam nalez ischemickych lozisek na MR, tak zkoumali, zda to nemohly byt mikromrtvice prave zpusobene pfo a leidenem. Mam clexane a ja nikdy nevim, jestli homo nebo herero, ale po jednom rodici, takze aspon ze ten min zasadni ;) neurologicke potize mam od mala - tezke migreny, parestezie rukou, v tvari, problemy s mluvenim pri zachvatu.

Ps. Delali mi na pfo i ten test propustnosti a propousti, nepamatuju si ted, jak se jmenuje..

to je bubble test
sla bych do sekce, nesla bych tlacit s pravolevym zkratem. Ale nazory se mohou ruznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí