Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, potřebuji nějakou útěchu. Lépe řečeno naději!! Dnes jsem byla poprvé v poradně ve své porodnici.. Celou dobu moje doktorka říkala, jak já určitě přenášet nemůžu, měla jsem krásný nález na 38tt hezky propustná na prst, čípek měkký na 1,5cm. Jenže do dnešního dne nic, tak dnešní kontrola bez nového nálezu. Na poradně chtěl udělat Hamiltonov hmat, jenže po vyšetření mi bylo sděleno, že to nemá bohužel cenu dělat, jelikož jsem stále tak na 1 prst a porodní cesty nepřipravený. Přitom hlavička krásně naléhá v pánvi.. Neskutečně se bojím vyvolání porodu, který musí proběhnout v 41+3tt. Holky komu se spustil porod s CS1 do týdne? Já už nemám vůbec naději a vzdala jsem to
Jsem z toho strašně špatná a vyřízená…
Jsem laik, ale máš ještě víc než týden, takže zkoušet babské rady a třeba se něco z toho ujme a pomůže. Zítra může být všechno jinak.
Hlavně klid, nenechej se od nich vynervit. Vyvolání porodu rozhodně nemusí proběhnout ve 41+3, pokud nechceš. Když bude vše ok, není důvod úderem toho dne dítě vyhánět.
A i s CS1 může porod začít klidne hned, na tom fakt nesejde. Já byla u druhého porodu otevřená při kontrole na 3 cm, tak jsem si říkala, že se nic neděje a mám fůru času a šla jsem se natáhnout, a za 15 minut bylo dítě venku ![]()
Stresuješ se zbytečně, porod může přijít z hodiny na hodinu. Kolik bylo žen, které poslali domů, že nerodí a za hodinu bylo dítě na světě. Já byla ráno na kontrole (40+3), nevypadalo to, v poledne první kontrakce a večer dítě na světě. Naordinuj si procházky- svižnější, teplou koupel a nech to koňovi. To bude dobré ![]()
Příspěvek upraven 04.12.20 v 15:42
@Zmrzlink samozřejmě, že může.
Nicméně, pokud jsi po CS, přikláněla bych se k tomu, že tě CS opět nemine. Přijde mi, že je to pro doktory jednodušší.
@Liška2014 píše:
@Zmrzlink samozřejmě, že může.
Nicméně, pokud jsi po CS, přikláněla bych se k tomu, že tě CS opět nemine. Přijde mi, že je to pro doktory jednodušší.
Ale ona není po císaři ne? Píše preci o cervix skóre? ![]()
@Zmrzlink proč se bojíš vyvolavaneho porodu? Já ho měla v termínu a nic strašného to nebylo. Ano asi 4 hodiny mi nebylo nejlépe, ale nic strašného se nedělo.
@Semtex ajo
vidím CS…to víš, jsem po dvou, tak je vidím všude.
Tak pardon za omyl ![]()
@Semtex ajo
vidím CS…to víš, jsem po dvou, tak je vidím všude.
Tak pardon za omyl ![]()
@Zlatývoči souhlas s vočima
já byla na monitoru ráno s holčinou..obě nález naprd, 19.12. Nasraté, že nic…no a ve 3 odpolko jsme se potkaly na chodbě porodky
jí praskla voda v Tescu u pokladny hodinu po monitoru, u mě bohužel se utrhla placenta, tak akutka CS.
@Zlatývoči To jsem potřebovala slyšet, tak moc moc doufám 🙏 🙏
@janickaIII Protože už je to uměle vyvolaný a ne kdy si řekne tělo samo.. daleko větší riziko pro akutní císaře a ano muže i nemusí, ale vyvolávaný porod je více bolestivější.