Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky! Prosím napište kdo co mysli o planu přizemního domečku. Budeme stavět, sami jsme si vymysleli plan domu(spojením nekolika projektu)a zajimal by mě nazor mimo mého okoli. Měli jsme malou sražku s jedním velmi znamým architektem ktery naš domeček nazval hrozným, hnusným a ..no tak jsem byla s toho trochu mimo. Nezda se mi to tak hrozne. Potřebuji asi podpořit. Není to male? A vubec mam li udělat spiž? budu rada za každy nazor. Dík ![]()
Přiznám se, že mi přijde zvláštní to propojení/nepropojení kuchyně a asi obýváku a ta místnost navíc u kuchyně. Asi bych tu místnost volila jinde a do toho rohu i dala část obýváku, pěkně bude vidět na zahradu atd.
A mně by tam chyběla šatna, spíž a technická místnost.
Chceme stavět, tak právě taky řešíme návrhy, ale vím určo, že chci ty místnosti navíc, co jsem napsala. Když už baráček, tak určo nechci milion skříní, ale právě šatnu, k tomu vestavěný botník. Spíž určitě, přijde mi strašně praktická. A totéž technická místnost - na kbelíky atd., na pračku, v zimě na sušení prádla atd.
Příspěvek upraven 16.10.12 v 13:15
Nevím, kolik m2 mají jednotlivé pokoje…určitě bych chtěla 2 wc a přijde mi tam málo úložného prostoru.
Nejsem tedy architekt (jen stavařka), ale přijde mi to dobré. Maximálně využitý prostor. Určitě jsem pro technickou místnost (šatna?) a pro spíž. Akorát ten obyvák s kuchyní bych řešila trochu jinak-dohromady. Ale to je už podle vkusu každého
Máš tam i 3 pokoje (takže pro 2 děti krása!!)… mě se to líbí ![]()
Já tam nevidím rozměry ale jinak mi plánek přijde v pohodě, hlavně bude jak jste ho chtěli vy, ne? a jsem rozhodně pro spíž, já ji nemám a dost chybí.
@micelinka píše:
Nevím, kolik m2 mají jednotlivé pokoje…určitě bych chtěla 2 wc a přijde mi tam málo úložného prostoru.
Jo, to je pravda, v každém případě dvě WC.
@micelinka píše:
Pokoje maji 14,14 a 16, WC bude jeden zvlašt a jeden v koupelně snad to stači))) ![]()
@micelinka píše:
Pokoje maji 14,14 a 16, WC bude jeden zvlašt a jeden v koupelně snad to stači))) ![]()
No, veliký to není, ale zdá se mi to v pohodě. Jen ta technická místnost se mi zdá dost velká, ale zase úložných prostor není nikdy dost. Spíž si určitě nechej, ta je k nezaplacení. Já bych možná zrušila zeď mezi kuchyní, obyvákem a chodbou (takovou tu asi 1,2 dlouhou část, kde jsou z obou stran dveře). Dala tam jen jedny dveře do chodby a nechala kuhcyň spojenou s obyvákem. pak by se ti tam mohl vlést třeba i nějaký ostrůvek, protože pracovní plocha na lince není nijak velká. Mě to tak vyhovuje, že když jsem v kuchyni, nejsem odloučená od obytného prsotoru. Ano, má to své nevýhody, ale mě to tak vyhovuje.
@klara123 píše:
Nejsem tedy architekt (jen stavařka), ale přijde mi to dobré. Maximálně využitý prostor. Určitě jsem pro technickou místnost (šatna?) a pro spíž. Akorát ten obyvák s kuchyní bych řešila trochu jinak-dohromady. Ale to je už podle vkusu každéhoMáš tam i 3 pokoje (takže pro 2 děti krása!!)… mě se to líbí
Zatím mame jedno dite ale planujeme do budoucna +1 ))). Pro zatím to bude pokoj pro hosti nebo pro manžela pracovna uvidime ale dik za nazor ))
@zrustice píše:
No, veliký to není, ale zdá se mi to v pohodě. Jen ta technická místnost se mi zdá dost velká, ale zase úložných prostor není nikdy dost. Spíž si určitě nechej, ta je k nezaplacení. Já bych možná zrušila zeď mezi kuchyní, obyvákem a chodbou (takovou tu asi 1,2 dlouhou část, kde jsou z obou stran dveře). Dala tam jen jedny dveře do chodby a nechala kuhcyň spojenou s obyvákem. pak by se ti tam mohl vlést třeba i nějaký ostrůvek, protože pracovní plocha na lince není nijak velká. Mě to tak vyhovuje, že když jsem v kuchyni, nejsem odloučená od obytného prsotoru. Ano, má to své nevýhody, ale mě to tak vyhovuje.
Maš pravdu spiž nechám někam se musi dat brambory a zavařeniny, sklep mit nebudeme, díky
Mně upřímně moc ne. Přijde mi to hodně členité, úzké chodby a v domku bych určitě chtěla jak vanu tak i sprch.kout, zvlášť když plánujete ještě mimino. A taky bych ten obývací prostor (protože tam určitě budete trávit nejvíc času) více otevřela. ![]()
Mě to příjde v pohodě
pár úprav bych možná udělala ale jinak se mi to líbí ![]()
Já jsem věčně urýpaný strojař (ne stavař), tak moje poznámky berte s rezervou…
Především, půdorys 9×15 metrů se mně zdá moc velký. Takže bych do patra přesunul minimálně jeden pokoj (nejspíš asi ložnici rodičů) a vedle zřídil v patře sušárnu prádla a příležitostnou „žehlírnu“.
Technická místnost - bez připomínek. Jen bych možná pozměnil určení čistě na šatnu - a opravdovou technickou místnost udělal přesně nad ní, v podkroví.
WC na rohu chodby a zádveří NE - z praktických důvodů. Spíš bych viděl WC vedle dětského pokoje, vedle koupelny (koupelnu posunout vedle zádveří a upravit tvar jejího půdorysu. Zřídit v ní další WC, zády k původnímu - ušetříte za metry kanalizačního svodu… Do stejného svodu zaústit i vanu/sprchový kout - prostě koupelnu jako jedinou komplet předělat.)
Kuchyň+spíž a Obývák bych vzájemně prohodil - vstup z kuchyně na terasu nevím nevím… Třeba je to jenom o zvyku. Ale místo terasy bych časem viděl i zimní zahradu, kde by se současně mohl řešit problém přezouvání při vstupu do obýváku zvenku.
(Mimochodem - u kolegy jsem „nedávno“
viděl vstup do spíže skrz proluku v kuchyňské lince - je to šmrncovní i praktické, hospodyňka má při vaření všechno při ruce.)
Podélná chodba je dost úzká a dlouhá - zkrátil bych a rozšířil. (Jako minimální šířka se dnes doporučuje myslím 120centimetrů.)
Jen poznámka na závěr - vycházím z toho, že půdorysná dispozice koresponduje se současným stavem na pozemku - orientace k příjezdové cestě, ke směru natažení inženýrských sítí atd.
Berte prosím můj výplod s rezervou, v životě jsem nic samostatně nepostavil… ![]()