Zhořknutí nádobí v myčce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50120
4.3.13 17:42
@Luciferka116 píše:
Zkoušeli jste vyčistit filtr myčce? Jednou se mi to stalo, když byl zanešenej. No a lečo mi jednou zhořklo po špatné klobáse.

Filtr se má čistit pravidelně. Nejlepší je celé to vyndat a omýt houbičkou a jarem. Párkrát do roka myčku nechám ještě projet tím čističem na myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.3.13 17:42

Ocet? No leštidlo se dávkuje samo, je tam na to nádobka a kapsle používáme citronový Jar..

Jinak filtr jsme zatím nečistili, myčku používáme asi měsíc…jj doufám že se to „jen“ zkazilo..to by mě moc uklidnilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.3.13 17:47

@laila.lee určitě se jen zkazilo. Nemůžu ten článek najít ale četla jsem na internetu, že přípravky do myčky jsou jen pro náš pocit, že je ho tam tak málo, že na nádobý neulpívá a není tedy zdraví ohrožující. Pro sychr bych doporučila ten filtr prohlídnout, i z obchodu může být nějak zanešený. Třeba tam popadal polystire nebo něco :-) Je to jen malinká námaha pro pocit bezpečí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.3.13 17:49
@Luciferka116 píše:
@laila.lee určitě se jen zkazilo. Nemůžu ten článek najít ale četla jsem na internetu, že přípravky do myčky jsou jen pro náš pocit, že je ho tam tak málo, že na nádobý neulpívá a není tedy zdraví ohrožující. Pro sychr bych doporučila ten filtr prohlídnout, i z obchodu může být nějak zanešený. Třeba tam popadal polystire nebo něco :-) Je to jen malinká námaha pro pocit bezpečí :-)

Díky! Každopádně našla jsem ještě tyto stránky http://www.ekoporadna.cz/wiki/doku.php?… a tam bohužel o kapslích píšou něco jiného no..ale i tak si prostě říkám, že se to zkazilo a tečka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.3.13 17:49

@laila.lee Jinak ocet se používá na vodní kámen. Nalije se do myčky a nechá se projet normální program na nádobý, ovšem myčka je prázdná, ale to se dělá až třeb za půl roku a do myčky osobně preferuji nějaké čistící prostředky. Třeba z DM nebo |L|idl, jsou levnější a stejně účinné jako calgon a další. Ocet je super na vodní kámen, ale neodstranuje tolik mastnotu a nečistí tak dobře filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.3.13 17:52
@laila.lee píše:
Díky! Každopádně našla jsem ještě tyto stránky http://www.ekoporadna.cz/wiki/doku.php?… a tam bohužel o kapslích píšou něco jiného no..ale i tak si prostě říkám, že se to zkazilo a tečka:)

Bohužel co člověk to názor, tak si musí každý asi udělat vlastní, ale já věřím že vše bude v pořádku. Ale myslím že pokud máte pochyby nic nezkazíte mátovým čajem, ten je čistící a může se i v těhotenství pokud ho budete popíjet miminku neublížíte a vám to pročistí ledviny.Ale pozor maximálně 3hrnečky denně, jinak by mohl být alergení pro mimčo :-) Nic se nesmí přehánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.3.13 18:30

No..pořád mám v puse hrozně hořko…piju čistou vodu, nějak nemám vůbec chuť to něčím jednoduše zajíst :? ještě jsem koumala tu krabičku z venku, je mastná a cítím z ní ty citronové kapsle.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k30
27
20.7.13 20:51

Bude to asi předávkováním leštidlem. My používáme pouze univerzální kapsle - momentálně polštářky Jar, další leštidlo nepřidáváme, to už je moc. Jen je potřeba přidávat ještě sůl, ta v kapslích nestačí. Když jsme měli myčku novou, tak jsme měli problém s tím, že nám myčka pouštěla hnusnou pachuť do vody. Když jsme si napustili vodu z kohoutku, tak byla hnusná. Bylo to pripojenim myčky hadicí. Teď máme připojenou myčku plastovou trubkou a je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný