Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A víš, že to spolu vůbec nesouvisí. V roce a půl umělé mléko zavádět nemusíš, dcera už pak chtěla normální mléko ke kojení…třeba potřebuje přitulit, má už vyrostlé zuby?
Tak v roce a půl určitě nepotřebuje UM. Pokud přes den ji úplně normálně, tak bych jen skončila s kojenim. Dcera taky tak nějak přestala pít v noci mléko. Syn má přes 6m a v noci UM nemá asi už 4 měsíce, ale on ji hodně přes den, takže není třeba.
Jestli má v noci žízeň, normálně mu dej vodu.
To se nebudí hladem, v roce a půl nepotřebuje v noci ani kojení, ani UM. Zrušila bych noční kojení a pokud se vzbudí, dala napít vody, dudlík, pomazlila, prostě cokoli, co ho znovu uspí ![]()
Tak velké dítě už UM nepotrebuje
já odstavila dceru v 15 měsících a ona žádné UM nepřijala. Jedla jogurty, sýry, dala si klasické plnotucne mleko, ale UM ani za boha. Podle Dr to bylo v pořádku. Když se v noví vzbudí dostane vodu a spi dal.
Tve mleko mu v pohode staci, to buzeni tim neni.
Na UM bych se vykaslala a uplne v klidu uz bych to nocni kojeni stopla a kojila bych pres den.
Taky si myslim ze to tim nebude ze by mu tvé mleko nestacilo..kojeni je hodne o kontaktu. Syn se mi takhle budil kdyz rostli zuby nebo byl nemocny.. ale s tim ze mleko nepotrebuje nesouhlasím. Kazde dite je originál a je to hrozne individualni.. ja mam stejne stareho chlapecka a jsem v 19tt - asi tri mesice uz trva odstav. Nechtela jsem ho odstavit formou nechat vyrvat jak mi kazdy radil, takze jsem to delala postupne a nechala to vicemene na nem.. vecer mam zavedené um kdyz ulehneme do postele, bez toho by neusnul…a odpoledne se dožadoval prsa coz se mi podarilo zvrátit az pred třemi dny. Ono se to snadno rekne nekojte v noci nebo nedávejte mleko vubec, ale kdyz pak dite rve, tak se to uz hur provádí..jsou na to zvykly a je to pro ne prirozeny.. dala bych tomu cas a netlacila na pilu jako jsem to delala ja, nebyla jsem s tim sama v pohode a maly to taky vycítil..pak se vsechno vyrazne zlepsilo. A jeste bych zkusila koupit lahvicku co nejvic pripomina prso
@vabarbora
V roce a pul uz se nocni mleko odbourat da a pokud je o tom clovek nastopro presvedceny, tak i bez revu.
Ale denni kojeni bych nechala urcite.
@Lucie_Sx s nočním kojenim uplne zkusenost nemam, me spi malej jak spalek dikybohu😁ve dne to byl ale problem. A jak rikate.. musi byt o tom presvedcena i maminka jinak to nebude fungovat
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Ahoj holky mám rok a půl starého synka kteréhi koním v noci. ale myslím si že už mu moje mléko nestačí bude se v noci klidně i 7× teď bych chtěla přejít na um aby byl aspoň přes tu noc v klidu, ale vůbec se mi to nedaří třikrát se napije a dost a odhazuje to nemáte prosím některá rady jak přejít na um? Děkuji holky