Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám další dotaz, věřím že mi poradíte..mám 10m mimco, kojené a dobře jedici příkrmy..Ráda bych pomalu skončila noční kojení a denní ještě nechala.Mala chodí spát tak v půl osmé, večeří 17:30-18:00,a pak po koupání se ještě napije mléka..A ve 23 je zase vzhůru a asi očekává mleko..teď jsem byla dvě noci v dětském pokoji a manžel s mimcem v ložnici a to bylo celkem v pohodě, přišla jsem na brzké ranní kojení kolem 4:30..Je to dobře? Já se bojím že se nějak trápí nebo že má hlad, jaktoze jen co se tam objevím tak nespi?
@Zivotjeboj12 Chce být s tebou, proto nespí dokud nejsi u něj. Naše malá je zase v pohodě přes den, když je třeba s babičkou a jakmile se objevím, tak začne být protivná dokud si jí nevezmu. Jinak já to měla obráceně. Nejdřív jsem končila s denním kojením a pak nočním.
@Zivotjeboj12 po roce jsem začala místo mlika nabízet vodu. Pak jsem striktně nedala mléko před půlnoci, jen jsem ji po probuzení dala napít a šla k nám do postele. Mliko až nad ránem a postupně až pro vstavani/ po snídani. První jsem zrušila na usinani, pak postupně noční. Cca okolo 14 m Nela už jen to mliko nad ránem plus dopo a na odpoledni spani, večer ne. Kojila jsem 19m a z toho poslední 2-3 měsíce jen dopoledne jednou za den. Odstav musí přijít sám, o na sobě i dítěti poznáš jestli jste s tím v pohodě. Sice si fnukla, ale spis se víc mazlila, žádný hystericky řvaní a amoky. Do roka jsem vůbec neomezovala ano v noci. Ale zas mi skoro 10m žila jen na mliku. To její jedeni bylo fakt jen ochutnavani
Mne to prijde brzy, aby byla od 19:30 az do 4:30 bez mléka. To by ti moji pažravci nedali. Proč ji chceš odstavit v noci? Raději bych ubrala jedno denní kojení a nahradila třeba kaší. Pokud chceš snižovat frekvenci kojení. A je vzhůru, protože tě cítí, to je normální
Děláš to přesně naopak. Já jsem teda vždy ubírala denní kojení a noční nechala do samoodstavu dle potřeby dítěte.
@JancaS84 píše:
Děláš to přesně naopak. Já jsem teda vždy ubírala denní kojení a noční nechala do samoodstavu dle potřeby dítěte.
Děkuji za reakci! ![]()
Dcera přestala chtít noční mléko až tak od roka a půl, kojena přes 2roky
10m miminko je malé a to že ho v noci odstavíš, tak neznamená, že bude spát celou noc…to spolu nesouvisí…první dcera se budí ještě ve 4letech, potřebuje přikrýt, pomazlit, čůrat, něco se jí zdálo,…
@Tichošlápek píše:
Mne to prijde brzy, aby byla od 19:30 az do 4:30 bez mléka. To by ti moji pažravci nedali. Proč ji chceš odstavit v noci? Raději bych ubrala jedno denní kojení a nahradila třeba kaší. Pokud chceš snižovat frekvenci kojení. A je vzhůru, protože tě cítí, to je normální
Asi ano, děkuji. nebudu spěchat, spíš mám nějakou krizi z únavy ![]()
@Zivotjeboj12 píše:
Asi ano, děkuji. nebudu spěchat, spíš mám nějakou krizi z únavy
Ale odstavením ti nezačne spát celou noc, to jsou dvě ruzne věci. Ještě bych to prehodnotila. Nebo dávat v noci UM - to muze i manžel a ty budeš spát.
@Tichošlápek ne,to ne, to raději budu vstávat..umělé bych nerada..holt počkám Děkuji za radu, moje představy jsou někdy mimo😁
@Zivotjeboj12 píše:
@Tichošlápek ne,to ne, to raději budu vstávat..umělé bych nerada..holt počkám Děkuji za radu, moje představy jsou někdy mimo😁
Jo taky jsem si říkala, jak dám v roce už flašku a prestanu kojit. No první dítě mě z toho omylu vyvedlo
. U druhýho jsem to už ani nezkoušela.
Třetí jsem ve dvou letech a čtvrt, řekla že mlíko už prostě není, jinak by se kojila nevím do kdy.
@JancaS84 píše:
Jo taky jsem si říkala, jak dám v roce už flašku a prestanu kojit. No první dítě mě z toho omylu vyvedlo. U druhýho jsem to už ani nezkoušela.
Třetí jsem ve dvou letech a čtvrt, řekla že mlíko už prostě není, jinak by se kojila nevím do kdy.
Já si říkala že že určitě půlrok..pak devět měsíců..ale chci dál, jen mi někdy tolik chybí spánek. ale asi by se budila stejně. moc vám, holky dekuji
@Zivotjeboj12 píše:
On ani prechod na UM lepsi spani nezajisti a ty muzes byt pak jeste unavenejsi. Syn se sam odstavil ve 21 mesicich, ale zacal vyzadovat 2× za noc UM a to bylo teprve peklo, zlaty kojeni, kdy clovek nemusel vstavat z postele a po nakojeni se spalo hned dal.
Já se vždycky radovala, že jsem omezila noční kojení a pak přišla rýmička nebo jiná nemoc… a bylo to v háji 😁.
@Ernais to jo, ale UM muze udělat manžel, když je krize
kojení želbohu neokecas