Čeština - pravopis, psaní mi/ my
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky prosím,je tu češtinářka?
Omlouvám se za trapné téma, ale jsem už nějaký rok na mateřské, ale mám jak malé, tak velké děti. I když jsem si myslela, že nějaké základy češtiny zvládnu, tak dnes mi přišla SZ, že jsem napsala špatně! A jelikož mám 2 kousky školou povinné, tak potřebuji radu! Když napíšu: MI MÁME 4 DěTI" co tam patří? MY nebo MI??? Prosím pomoc!
Já už sem opravdu v pr.deli!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
MY je když jsme MY VSICHNI a MI je když se jedna o mne samotnou, jako DEJ MI TEN ROHLIK ![]()
Příspěvek upraven 23.01.14 v 00:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My meli pomucku, „My dva“ zvednu dva prsty a vidim tvar „y“ a „mi jednomu“ jeden prst znacici „i“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady mě a mně je dost castej problem, stejne jako prohozeni D a T, S a Z. O Y a I ani nemluvim. Ale kolikrat sem sama tak zblbla, ze si chyb vsimnu, az kdyz si text po sobe znovu prectu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, že je to trapárna, ale matka na mateřský, k tomu další 3 kousky! Fakt jsem mimo!
já bych to tam taky původně tak napsala, ale začla jsem přemýšlet!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju Všem! Jdu se hluboce stydět a číst pravidla českého pravopisu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina0310 z toho si nic nedělej, já byla na češtinu machr, jezdila jsem po olympiádách a co jsem na mateřské, tak si připadám jako trotl, kolik zvládnu udělat hrubek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy Děkuji,děkuji, děkuji!!!
Já sem si vážně připadala jako debil.:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina0310 píše:
Děkuju Všem! Jdu se hluboce stydět a číst pravidla českého pravopisu!
Vubec si tim nelam hlavu. To se muze stat kazdemu, ze si proste neni jistej. Ja kolikrat premyslim nad vyjmenovanyma slovama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázka zodpovězena, mě jen pobavilo, že na to, jak se píše osobní zájmeno, sháníš češtinářku
jsem čekala nějaký jazykový špek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit