Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, v pondělí máme jít na očkování živou vakcínou proti zarděnkám, spalničkám a přiušnicím, ale cca týden bereme homeopatika na klidné spaní předepsané homeopatem. Nebude se to nějak vzájemně rušit? Homeo máme brát cca 14dní a pak už jen 1× za týden, mám to očkování raději posunout? Zapomněla jsem se homeopata na toto zeptat
Moc děkuji za reakce ![]()
Nebude se to rušit, v homeopatikách není účinná látka, tak se to ovlivňovat nebude.
Pokud má dítě problémy se spánkem, tak bych si živou vakcínu dobře rozmyslela..
Ovlivňoat se to nebu, ale jak píše peggy.sl pokud dítě nespí dobře (spí jinak než je jeho standard) tak bych byla opatrná
Holky, moc děkuji. Zajdu tam a domluvím se na přesunutí očkování. Upřimně se mi do toho taky moc nechtělo a vy jste mi to jen potvrdily, že máme počkat. Moc děkuji, jste zlatíčka ![]()
@gambettka píše:
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, v pondělí máme jít na očkování živou vakcínou proti zarděnkám, spalničkám a přiušnicím, ale cca týden bereme homeopatika na klidné spaní předepsané homeopatem. Nebude se to nějak vzájemně rušit? Homeo máme brát cca 14dní a pak už jen 1× za týden, mám to očkování raději posunout? Zapomněla jsem se homeopata na toto zeptatMoc děkuji za reakce
Ano, může se to rušit.
Očkování může způsobit horečku, zhoršit spaní, prostě nejrůznější problémy.
Pokud zároveň berete homeopatický lék, tak by mohlo být problém poznat, zda zhoršení způsobilo očkování nebo homeopatický lék (špatný homeo lék stav zhoršuje, dobrý naopak zdravotní stav a imunitu zlepšuje). Doporučuju odložit.
@simgiran píše:
Nebude se to rušit, v homeopatikách není účinná látka, tak se to ovlivňovat nebude.
Očkování může mít vliv na celkový stav organismu, homeopatická léčba také. Vakcinace jde proti vlivu homeopatického léku.
@Jankap píše:
Očkování může mít vliv na celkový stav organismu, homeopatická léčba také. Vakcinace jde proti vlivu homeopatického léku.
Odklad mi nepovolily. Nevím, co mám teda dělat. Vypadá to, že nám homeo zčásti pomohly, ale furt to není úplně ono. Dnes budu volat homeopatikovi, co a jak.
@gambettka píše:
Odklad mi nepovolily. Nevím, co mám teda dělat. Vypadá to, že nám homeo zčásti pomohly, ale furt to není úplně ono. Dnes budu volat homeopatikovi, co a jak.
Jak nepovolily? Ony jsou nějací Bozi či co? ![]()
Ty by jely..holky v bílých pláštích..
Nezapomeň, že dítě je tvoje,,věc,, a ty jsi za něj zodpovědná, ne doktorka ani sestra..ony ho potom doma nebudou uklidňovat a brečet nad ním když se něco podělá!
@gambettka píše:
Jak nepovolily? ![]()
Pro tohle očkování není stanovený pevný datum, očkuje se OD 15 měsíců. Hodně maminek nechává dítě očkovat AŽ po druhém roce věku.
VYHLÁŠKA (č. 299/2010) ze dne 25. října 2010 o očkování proti infekčním nemocem § 5 - Pravidelné očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím
(1) Základní očkování se provede živou očkovací látkou, a to nejdříveprvní den patnáctého měsíce po narození dítěte.
(2) Přeočkování se provede za 6 až 10 měsíců po provedeném základním očkování, v odůvodněných případech i později s tím, že horní věková hranice pro podání očkovací látky není omezena.
Mluvila jsem s homeopatem a on tam volal a domluvil odklad o tři týdny. Uvidíme, co bude za tři týdny a nějak to pořeším. My jsme totiž asi jediní, kdo má s očkem nějaký problém. Ostatní maminy to asi tolik neřeší ![]()
@gambettka píše:
Mluvila jsem s homeopatem a on tam volal a domluvil odklad o tři týdny. Uvidíme, co bude za tři týdny a nějak to pořeším. My jsme totiž asi jediní, kdo má s očkem nějaký problém. Ostatní maminy to asi tolik neřeší
Je mi tě fakt moc líto… ![]()
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s podáváním homeopatik po očkování?
Dceru čeká očkování proti zarděnkám, příušnicím,… pomáhají ty homeopatika? zatím měla reakci na každé očkování
Já jsem dávala homeopatika při každé dávce hexacimy. Měla jsem ale přesně na míru od homeopata. Reakce žádné neměla
priorix zatím odkládám. Kolik má dcera? Já bych asi odložila, když měla reakce, po každém očkování.
Já bych očkování neodkládala - má to svůj význam obzvlášť v této době, když už se tu dá chytit opravdu cokoli..
No očkování zardenky, spalnicky, příušnice odkládá naše pediatricka uz přes rok, dcera je často nemocná. Byly jí tři.