Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, mám dotaz, jak dát 15měs. dítěti 5granulí homeopatického léku? Pod jazykem si to nenechá rozpustit, můžu jí to rozpustit v mléce. Vůbec nevím, jak jí to podat
Moc děkuji za případné reakce ![]()
Rozdrtím v hmoždíři a dávám na lžičce s vodou. Nesmí na to kovové. Tkaže i mezi lžičkami ale ne kovovými.
Kuličky se po nějakém čase rozpustí v trošce vody. Dávala jsem vždy holkám „panáka“..
Do mléka ne, mléko kazí účinek. a musíš podávat mezi jidly. podáavt půl hod po jídle a poté jídlo až půl hod po podani homeo.
@gambettka - na počtu granulí nezáleží. Normální dávka jsou 2-3 kuličky. Nejlepší je to nechat rozpustit ve vodě ve stříkačce a pak pomalu vstříknout do pusy. Ne moc rychle, ale tak aby to jakoby trochu dumlala v puse - vstřebává se to sliznicemi, takže by to neměla hned spolknout. NE do mlíka!!!
Já to rozpouštěla v tý trubičce od nurofenu a pak dala rovnou do pusy
@Jůlinka T. spíš jde u prcků o to, aby se tím nezačali dusit… ![]()
Je to fakt pidi kulička, asi by se nezadusili, ale jde o to, že je potřeba to nechat rozpustit v puse, když se to rychle zkousá, tak to nemá ten efekt…
@koralina11 - měla by to být nepoužitá stříkačka nebo i ta trubička od nurofenu, ale případně vyvařená…i když to by se asi rozpustila. Prostě by to nemělo být ničím kontaminované.
@Bubina píše:
Je to fakt pidi kulička, asi by se nezadusili, ale jde o to, že je potřeba to nechat rozpustit v puse, když se to rychle zkousá, tak to nemá ten efekt…@koralina11 - měla by to být nepoužitá stříkačka nebo i ta trubička od nurofenu, ale případně vyvařená…i když to by se asi rozpustila. Prostě by to nemělo být ničím kontaminované.
hele nikdy nám to problém nedělalo a vždy to zabralo brali jsme na zuby ![]()
@koralina11 jo já vím, že to zas až tak nevadí, ale jen jsem chtěla napsat jak by se to mělo dělat správně…
Jednak 5 kuliček je zbytečně mnoho (takto při dávkování postupují klasičtí lékaři, kteří jsou školeni Bioronem, kterému jde o velké prodeje, tj. vysoké dávkování kuliček…). Jinak kuličku lze rozpustit v trošce vody odpovídající cca 1 kávové lžičce, vodu odměřím na plastové lžičce, neboť homeopatika nesmějí příjít do kontaktu s kovem, jak již zde bylo řečeno, naliji ji např. do panáka nebo jiné malé skleničky a počkám, až se úplně rozpustí (cca půl hodiny). Pak to nechám svému palému pacientovi vypít s tím, že by se dávka měla nechat aspoň chvíli podržet v ústech (zkuste formou hry), neboť homeopatika (buď kuličky nebo rozpustěné ve vodě) se vstřebávají přes ústní sliznici. S tím souvisí i pití a jídlo před a po podání, kdy by se měl dodržovat půl hodinový odstup…