Jak dát 15měsíční dcerce 5 granulí homeopatik?

3575
6.2.13 12:51

Jak dát 15měsíční dcerce 5granulí homeopatik?

Dobrý den, mám dotaz, jak dát 15měs. dítěti 5granulí homeopatického léku? Pod jazykem si to nenechá rozpustit, můžu jí to rozpustit v mléce. Vůbec nevím, jak jí to podat :oops: Moc děkuji za případné reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
6.2.13 12:53

Rozdrtím v hmoždíři a dávám na lžičce s vodou. Nesmí na to kovové. Tkaže i mezi lžičkami ale ne kovovými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
6.2.13 12:55

Kuličky se po nějakém čase rozpustí v trošce vody. Dávala jsem vždy holkám „panáka“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
6.2.13 12:57

Moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
6.2.13 13:00

Do mléka ne, mléko kazí účinek. a musíš podávat mezi jidly. podáavt půl hod po jídle a poté jídlo až půl hod po podani homeo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3575
6.2.13 13:03

Jj, moc děkuji za rady, snad nám homeo pomůžou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
6.2.13 13:07

A ani nedávat tu půlhodinku nic na pití…jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.2.13 13:10

@gambettka - na počtu granulí nezáleží. Normální dávka jsou 2-3 kuličky. Nejlepší je to nechat rozpustit ve vodě ve stříkačce a pak pomalu vstříknout do pusy. Ne moc rychle, ale tak aby to jakoby trochu dumlala v puse - vstřebává se to sliznicemi, takže by to neměla hned spolknout. NE do mlíka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
6.2.13 13:13

Já to rozpouštěla v tý trubičce od nurofenu a pak dala rovnou do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
6.2.13 14:07

Mě to malej dycky rozkousal, to se nesmí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
6.2.13 15:04

@Jůlinka T. spíš jde u prcků o to, aby se tím nezačali dusit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.2.13 16:34

Je to fakt pidi kulička, asi by se nezadusili, ale jde o to, že je potřeba to nechat rozpustit v puse, když se to rychle zkousá, tak to nemá ten efekt…

@koralina11 - měla by to být nepoužitá stříkačka nebo i ta trubička od nurofenu, ale případně vyvařená…i když to by se asi rozpustila. Prostě by to nemělo být ničím kontaminované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
6.2.13 18:24
@Bubina píše:
Je to fakt pidi kulička, asi by se nezadusili, ale jde o to, že je potřeba to nechat rozpustit v puse, když se to rychle zkousá, tak to nemá ten efekt…@koralina11 - měla by to být nepoužitá stříkačka nebo i ta trubička od nurofenu, ale případně vyvařená…i když to by se asi rozpustila. Prostě by to nemělo být ničím kontaminované.

hele nikdy nám to problém nedělalo a vždy to zabralo brali jsme na zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.2.13 18:40

@koralina11 jo já vím, že to zas až tak nevadí, ale jen jsem chtěla napsat jak by se to mělo dělat správně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.13 16:42

Jednak 5 kuliček je zbytečně mnoho (takto při dávkování postupují klasičtí lékaři, kteří jsou školeni Bioronem, kterému jde o velké prodeje, tj. vysoké dávkování kuliček…). Jinak kuličku lze rozpustit v trošce vody odpovídající cca 1 kávové lžičce, vodu odměřím na plastové lžičce, neboť homeopatika nesmějí příjít do kontaktu s kovem, jak již zde bylo řečeno, naliji ji např. do panáka nebo jiné malé skleničky a počkám, až se úplně rozpustí (cca půl hodiny). Pak to nechám svému palému pacientovi vypít s tím, že by se dávka měla nechat aspoň chvíli podržet v ústech (zkuste formou hry), neboť homeopatika (buď kuličky nebo rozpustěné ve vodě) se vstřebávají přes ústní sliznici. S tím souvisí i pití a jídlo před a po podání, kdy by se měl dodržovat půl hodinový odstup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová