Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky zajímalo by mě, jestli když budu užívat homeopatický lék thuya occidentalis na bradavice, tak bych měla ty bradavičky potírat například i duofilmem, nebo počkat jestli zabere ten lék a když ne, tak to řešit dále?
Děkuju
Thuja není jediný lék na bradavice, existuje jich spousta. Ale lepší bude vyhledat homeopata, co poradí celostní lék a odstraní skutečnou příčinu bradavic - která leží někde hlouběji a projevuje se právě těmi bradavicemi. Není dobré snažit se násilně bradavice odstranit a potlačit, nemoc se akorát přesune z povrchu někam hlouběji do těla. Toho se dá docílit i takto podaným „lékem na bradavice“.
@prodnesekanonymni
Jak to řešit? Zajít k homeopatovi. Když potřebuješ opravit auto, tak jdeš taky za opravářem.
Pokud budeš brát Thuju a ta nebude správným lékem, tak se ti může stát, že bradavice zmizí, ale objeví se třeba astma.
AHOJTE HOLKY, CHCI SE ZEPTAT MOHU SOUCASNE UZIVAT LYCOPODIUM CLAVATUM C15 A KONTRYHEL PITY JEDNOU DENNE VECER? MOC DEKUJI ZA ODPOVED
@Danielitha píše:
AHOJTE HOLKY, CHCI SE ZEPTAT MOHU SOUCASNE UZIVAT LYCOPODIUM CLAVATUM C15 A KONTRYHEL PITY JEDNOU DENNE VECER? MOC DEKUJI ZA ODPOVED
Záleží na tom, na co to Lycopodium máš.
Pokud někoho bolí v krku a bere antibiotika i homeopatika na bolení v krku zároveň a jeho stav se zlepší, tak není jasné, CO zlepšení způsobilo. Nelze tedy zhodnotit, zda byl homeopatický lék dobrý, což je velký problém.
Ale pokud máš ve zvyku pít každý den večer kontryhelový čaj, tak v tom klidně pokračuj, to nevadí.
@Danielitha píše:
Je to možné, ale bude těžší pak vyhodnotit, jestli zabírají bylinky nebo homeopatika. U akutního stavu bych se kombinace nebála, u chronického bych počkala cca měsíc, dva, aby se dalo zhodnotit, co se po léku stalo a bylinky nasadit až poté.
@Jankap píše:
Záleží na tom, na co to Lycopodium máš.
Pokud někoho bolí v krku a bere antibiotika i homeopatika na bolení v krku zároveň a jeho stav se zlepší, tak není jasné, CO zlepšení způsobilo. Nelze tedy zhodnotit, zda byl homeopatický lék dobrý, což je velký problém.
Ale pokud máš ve zvyku pít každý den večer kontryhelový čaj, tak v tom klidně pokračuj, to nevadí.
@mariannnka píše:
Je to možné, ale bude těžší pak vyhodnotit, jestli zabírají bylinky nebo homeopatika. U akutního stavu bych se kombinace nebála, u chronického bych počkala cca měsíc, dva, aby se dalo zhodnotit, co se po léku stalo a bylinky nasadit až poté.
Mivam epizody bulime a cekaji me zkousky, nejak se bojim at do toho nespadnu, zacinam mit chute a kontryhel piju na sliznici a tak celkove me hezky uspava ![]()
@Danielitha píše:
Mivam epizody bulime a cekaji me zkousky, nejak se bojim at do toho nespadnu, zacinam mit chute a kontryhel piju na sliznici a tak celkove me hezky uspava
jestli sis ten lék vybrala sama, tak ho raději neber. Homeopatika jako prevence nefungují. Jestli chceš ten problém skutečně řešit, vyhledej homeopata, ať je někdo, kdo bude hodnotit průběh po léku a pomůže vyřešit skutečnou příčinu. Laik toto není schopen posoudit a ještě k tomu sám na sobě.
Souhlasím s mariankou, pokud je to problem dlouhodbejsi a opakujici se je lepsi vyhledat lecbu konstitucni, a rozhodne neni nijak na skodu, kdyz pouzivate i normalni leky, to se nijak s homeopatiky nevylucuje.
Lucie
@mariannnka píše:
jestli sis ten lék vybrala sama, tak ho raději neber. Homeopatika jako prevence nefungují. Jestli chceš ten problém skutečně řešit, vyhledej homeopata, ať je někdo, kdo bude hodnotit průběh po léku a pomůže vyřešit skutečnou příčinu. Laik toto není schopen posoudit a ještě k tomu sám na sobě.
Bylo mi receno, ze homeopatika v pripade, ze se nevyberou ta spravna pouze a jen neucinkuji, nemaji negativni ucinek…kdysi sem dochazela k homeopatovi v rodnem meste, ted uz to neni mozne tam dojizdet a v novem meste jsem se nerozkoukala.
@Danielitha píše:
Bylo mi receno, ze homeopatika v pripade, ze se nevyberou ta spravna pouze a jen neucinkuji, nemaji negativni ucinek…
To, bohužel, není pravda. Můžou nastat tyto situace:
Správný lék
Nesprávný lék
Úplně nesprávný lék
Pacient dostane lék, který nemá s jeho problémy nic společného, proto se nestane nic. Ale pokud pacient bere lék dostatečně dlouho, tak dojde k tzv. provingu (= lék způsobí to, co má obvykle léčit). Za jak dlouho dojde k provingu, to záleží na citlivosti pacienta na daný lék, pravděpodobnost provingu stoupá u vyššího počtu dávek a vyšší potence.
V podstate ano, popsala jste to sptavne Jani:o) Nicmene znam osobne jedince, kteri provingy miluji
) Ja teda zatim delala jen jeden, a ten mi stacil:o) Mam svuj lek, ktery beru delsi dobu a musim rict, ze se po nem citim uz dost dobre:o) Ja to mohu jen doporucit, misto prasku, pokud jste pro tuto alternativu je to supe:o)Prestali jsme pouzivat vsecky takove ty ibáče a paraleny a kde co a frcime jen homouše a jsme v pohode:o)
@Centri píše: … Nicmene znam osobne jedince, kteri provingy miluji) Ja teda zatim delala jen jeden, a ten mi stacil
) …
To souvisí s úrovní zdraví - člověk s dobrým zdravím si může dovolit dělat provera (tedy udělat úmyslný proving, aby se zjistily vlastnosti určitého méně známého léku), měl by mít tak dobré zdraví, aby na něj ten lék neměl potlačující účinek.
Já třeba úmyslný proving dělat nechci, pár špatných léků mi stačilo.