Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky…Našla jsem doma výše zmíněné homeopatika, které jsem kupovala malé když byla ještě miminko(expiračka je ok
)..Na co všechno se dají tyto homeo použít? Děkuji za radu ![]()
@Majkla
(1) na expiračku u homeopatik koukat nemusíš. Při správném skladování vydrží i 200 let.
(2) Na co je Borax? V homeopatii se lék nedává na diagnózu, ale podle příznaků.
Typicky je na afty, při kterých je pusa horká a bolavá, dítě se nechce kvůli tomu kojit, po přisátí se s řevem pouští, stav trochu zlepší potření pusy vodou a dítěti je nepříjemný pohyb dolů (např. když ho nesu v náručí po schodech nahoru, tak ok, když ho nesu dolů, tak řev, když ho vyhazuju nad hlavu, tak řev, když s ním v náručí udělám dřep, tak řev…). Pokud se afty projevují jinak, tak Borax nepomůže.
Může být i na jiné problémy, pokud odpovídají svými příznaky Boraxu. To bych tady ale mohla popsat pár stran ![]()
Není důvod vyhazovat, třeba ještě použiješ.
Moc děkuji za radu
Teď jsi mi připoměla, že jsem jí je dávala na ty afty když byla mimino
Ale právě netuším na co jiného bych je mohla použít, když už je máme doma ![]()
Taky používáme na afty a potom nám zabírali i na moučnivku a kvasinku na bradavkách u kojení. Na afty funguje jak u dítěte tak u dospělého.
Je to tetraboritan sodný v koncentraci 9C, tedy 1:1000000000000000000. To je asi jako kdybys vzala tunu tetraboritanu sodného, hodila ho do moře a pořádně rozmíchala ve všech oceénech Země. Asi taková koncentrace to je. Jinými slovy máš doma prakticky čistý cukr v plastikových lahvičkách.
@zichisek Můžu se prosím zeptat jak jste používala při tý kvasince na bradavkách?
@1cumacek píše:
@zichisek Můžu se prosím zeptat jak jste používala při tý kvasince na bradavkách?
5kuliček, 3× denně pod jazyk
bradavky jsem natírala Imazolem. Jen se musí před kojením pořádně umýt. Ideálně natřít hned po kojení aby pořádně zabral a pak 2× umýt než jdete miminko zase kojit.