Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak tohle asi homeopatika nespravi
To by chtělo pořádne vyšetření na neurologii a magnetická rezonance ![]()
U pánů doktorů samozřejmě byl, vyšetření má všechna za sebou, nic zvláštního se nenašlo.
Homeopatii beru jako pomocnou léčbu.
Neměla jsi tady nedávno diskusi o tatínkovi, co by mu mohlo být?
Vidím, že se to nevyřešilo, to je mi líto.
Každopádně nejprve je potřeba stanovit diagnózu - nějaká bude. Co ta možnost, kterou jsem Ti psala o svém strýci, to bylo vyloučeno? Jaká vyšetření v tomto směru absolvoval? Není možné, aby tyto příznaky vznikaly jen tak, samy od sebe - je nutné najít příčinu těch problémů. I za cenu změny lékařů a dlouhodobějšího hledání.
Teprve pak je možné zahájit jakoukoli léčbu - i homeopatickou.
Našla bych na internetu homeopata a zašla za ním na konzultaci, takhle po netu asi nikdo neporadí ![]()
homeopatie je i o tom, že homeopat zná konkrétního člověka…
@Anonymní píše:
U pánů doktorů samozřejmě byl, vyšetření má všechna za sebou, nic zvláštního se nenašlo.Homeopatii beru jako pomocnou léčbu.
tak zkusit změnit lékaře
Tohle všechno nemůže být jen tak samo pd sebe, to musí mít příčinu
Nemůže to mít psychického původu? ![]()
Já bych to viděla na psychosomatické obtíže, co zkusit psychiatra či psychologa. Měla jsem něco obdobného, vyjma těch epil. záchvatů a průjmu, také mi pořád hučelo v hlavě, motala jsem se, jak kdybych něco brala, zvracení, dvojité vidění apod., i přes všechna vyšetření, vše oka a pak hle, jeden pan doktor se mě zeptal, jestli v posledních letech nedošlo k něčemu významnému v mém životě, a bylo to tak, akorát, že už to bylo před rokem a mně nedošlo, že to může mít souvislost, ikdyž v té době jsem se cítila šťastná, je to prý nevyřešená minulost, která se spustí naprostou banalitou a ikdyž si to nechceme připustit, pořád ji v hlavě řešíme, projevuje se somatickými obtížemi. Dostala jsem prášky, které jsem brala asi týden, bylo mi ještě hůř, tak jsem je vysadila a dala si tu práci a v sobě tu kapitolu uzavřela, od té doby mám klid.
Tohle není na hledání léku po internetu. Pokud se chce obrátit na alternativní medicínu tak ať si vybere směr (není dobré dělat všechno, ale zvolit 1 max. 2) a tím se vydá.
Osobně bych našla homeopata a kineziologa a poradila se o dalším postupu s nimi.
A doporučuju ještě jednou navštívit lékaře. Ideálně neurologii ve velké nemocnici- za sebe může doporučit Motol
Toto není problém, který by bylo možné řešit na dálku a ještě přes další osobu. Volila bych pečlivé lékařské vyšetření a paralelně si našla homeopata, který najde lék na míru.
Tohle se na dálku fakt léčit nedá. Na dálku se daří řešit jen akutní nemoci (chřipky, angíny, kašel apod.), tedy NEchronické problémy.
Tohle je dost brutální, co popisuješ. Asi bych jako první hledal nějakou infekční příčinu, možná klíšťovou encefalitidu. Na to homeopatika stačit nebudou.
Ahoj. Vím, že se tu pohybuje pár zkušených homeopatů, tak jdu pro radu.
Píšu anonymně, jedná se o známého a jsou to choulostivé věci.
Nedávno začal z ničeho nic šíleně zvracet a začala se mu motat hlava. Následovaly epileptické záchvaty (které nikdy předtím neměl). Skončil v nemocnici. Tyhle záchvaty trvaly celou noc a den. Ke konci zvracel takové tmavě hnědé hleny (vypadalo to prý jako krev, ale nebyla to krev).
Po stabilizaci záchvatů začal mít průjem - vodnatý, zelenavý, téměř po každém jídle. Má sice často obrovské nucení na stolici, ale nemůže se nikdy úplně vyprázdnit. Vždy z něj vyjde jen trocha, pak zase nic, pak zase trocha atd. Je prý furt nafouklý, jakoby měl uvnitř břicha vzduch, který ale nejde ven. Prý má pocit, že by se potřeboval pořádně uprdnout, ale nejde to nebo by se místo uprdnutí pos…
Je zimomřivý.
Začal mít problémy s rovnováhou, chodí „jak ožralý“.
Když je v klidu, v hlavě - na spáncích - cítí mírný tlak a zvoní mu v uších (spíš v levém uchu).
Když se hýbe, hůř vidí, rozostřeně.
Toť vše. Nějaké nápady? Díky.