Horečka po očkování, jak srazit?

10.2.11 19:35

horeča po očkování

ahojky, včera sme byli na očkování a dnes ráno začala mít horečky, 38,6…
Během dne sme horečku srazili čípkem paralenem na 37,9..
A ted má zase 38,1…
Chtěla jsem jí dát čípek ale pořád ho vytlačuje ven.
Nechce ho tam!
Snažím se jí dávat co nejvíse tekutin..
Má studené ruce i nohy…
Jinak horké tělíčko jako blázen včetně hlavičky…
Malá si bropuká a je celkem v pohodě…
Tak jak jí jinak zrazit horečku a na kolikati vlastně srážet?
Díky za každou radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
10.2.11 19:43

Mně doktorka řakla, že při 37,8 po odečtení a více už dát čípek nebo sirup. My máme Nurofen pro děti s dávkovačem do pusinky. JInak horečky po očkování jsou běžné, jen hlídej, aby nebyla vysoká. Švegrová bojovala s horečkou 4 dny a pak to bylo dobrý. My max 1 den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.11 19:46

tak já nevím jak je to s odečtama…ale malá měla bez odečtu 38,6 takže měla jako 38,1 asi…ale na to já moc nevěřím teda…nechci nic zanedbat.
bojím se že stoupne a budu muset volat rychlou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.2.11 19:57

Já dávám dceři čípek, když má horečku 38°C po odečtu. Nikdy se nestalo, že by ho vytlačila. To slyším poprvé. Zrovna včera měla po očkování horečku a čípek bez problémů dostala. Jeden v poledne a jeden večer.
Přeju, aby se ti povedlo dát čípek a ať je brzo dobře.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
10.2.11 20:03

Taky nevim jak jsou ty odečty. V nemocnici mi řekly, že když máme víc jak 38 v zadečku tak srážet. Smí se kombinovat paralen a ibalgin(nurofen) vždy po 3 hod na přeskáčku. Jinak můžeš opláchnout vodou o 1-2 stupně chladnější než je teplůtka. Je to místo zábalu. Nejdéle jsme teplotu po očkování měli 2 dny.

• Citovat
  • Upravit
10.2.11 20:03

nejhorší je že ten čípek musím ještě pulit…protože malé je 5 měsícu..
a prostě ho vytlačí…začne tlačit a je venku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
10.2.11 20:04
Rafuska píše:
Já dávám dceři čípek, když má horečku 38°C po odečtu. Nikdy se nestalo, že by ho vytlačila. To slyším poprvé. Zrovna včera měla po očkování horečku a čípek bez problémů dostala. Jeden v poledne a jeden večer.
R.

Nám čípek taky leze ven.

• Citovat
  • Upravit
10.2.11 20:05
petule.jel píše:
Rafuska píše:
R.
Nám čípek taky leze ven.

a jak ho tam držíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
10.2.11 20:12

Čípky jsme vzdaly. Papáme sirup Nurofen. A paralenový sirup dělaji taky. Myslím že panadol. Tak nám to dělali i v nemocnici (zánět ledvin-3 noci 40 horečky)

• Citovat
  • Upravit
petule.jel
10.2.11 20:14

Prvně jí ale dali čípek a doktorka jí ho v rukavicích zasunula snad až ke krku. Ten nevytlačila. Myslím že jako máma rukavice netřeba.

• Citovat
  • Upravit
10.2.11 20:16
petule.jel píše:
Prvně jí ale dali čípek a doktorka jí ho v rukavicích zasunula snad až ke krku. Ten nevytlačila. Myslím že jako máma rukavice netřeba.

ježiš :-) to mám malé do té prtavé prdelky narvat prst?jí roztrhnu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.2.11 20:21

Nepanikarit :wink: V zadecku vzdy odcitate 0,5stupne a do 38C je to pouze!zvysena teplota,ktera se nesrazi.Je tady o tom mraky diskusi,taky u ockovaciho prukazu je knizecka,kde je tak psano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
10.2.11 20:22

Prdelku máme pořád stejnou. :mrgreen: Než jsem se rozkoukala tak jí ho tam vrazila. Ale ven vážně nešel. Jako jedinej :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
10.2.11 20:27
petule.jel píše:
Prdelku máme pořád stejnou. :mrgreen: Než jsem se rozkoukala tak jí ho tam vrazila. Ale ven vážně nešel. Jako jedinej :potlesk:

no ted jsem měřila…a má 37,6 bez odečtu…takže už teplotu nemá…no uvidíme jetli se během noci nezvedne.
Hned se mi ulevilo. :poblion:
Ale čípky stále připravené a muj prst vždy v pozoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.11 20:28
Any píše:
Nepanikarit :wink: V zadecku vzdy odcitate 0,5stupne a do 38C je to pouze!zvysena teplota,ktera se nesrazi.Je tady o tom mraky diskusi,taky u ockovaciho prukazu je knizecka,kde je tak psano.

kouknu ale nic jsem tam takového něviděla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek