Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, včera sme byli na očkování a dnes ráno začala mít horečky, 38,6…
Během dne sme horečku srazili čípkem paralenem na 37,9..
A ted má zase 38,1…
Chtěla jsem jí dát čípek ale pořád ho vytlačuje ven.
Nechce ho tam!
Snažím se jí dávat co nejvíse tekutin..
Má studené ruce i nohy…
Jinak horké tělíčko jako blázen včetně hlavičky…
Malá si bropuká a je celkem v pohodě…
Tak jak jí jinak zrazit horečku a na kolikati vlastně srážet?
Díky za každou radu ![]()
Mně doktorka řakla, že při 37,8 po odečtení a více už dát čípek nebo sirup. My máme Nurofen pro děti s dávkovačem do pusinky. JInak horečky po očkování jsou běžné, jen hlídej, aby nebyla vysoká. Švegrová bojovala s horečkou 4 dny a pak to bylo dobrý. My max 1 den
tak já nevím jak je to s odečtama…ale malá měla bez odečtu 38,6 takže měla jako 38,1 asi…ale na to já moc nevěřím teda…nechci nic zanedbat.
bojím se že stoupne a budu muset volat rychlou..
Já dávám dceři čípek, když má horečku 38°C po odečtu. Nikdy se nestalo, že by ho vytlačila. To slyším poprvé. Zrovna včera měla po očkování horečku a čípek bez problémů dostala. Jeden v poledne a jeden večer.
Přeju, aby se ti povedlo dát čípek a ať je brzo dobře.
R.
Taky nevim jak jsou ty odečty. V nemocnici mi řekly, že když máme víc jak 38 v zadečku tak srážet. Smí se kombinovat paralen a ibalgin(nurofen) vždy po 3 hod na přeskáčku. Jinak můžeš opláchnout vodou o 1-2 stupně chladnější než je teplůtka. Je to místo zábalu. Nejdéle jsme teplotu po očkování měli 2 dny.
nejhorší je že ten čípek musím ještě pulit…protože malé je 5 měsícu..
a prostě ho vytlačí…začne tlačit a je venku ![]()
Rafuska píše:
Já dávám dceři čípek, když má horečku 38°C po odečtu. Nikdy se nestalo, že by ho vytlačila. To slyším poprvé. Zrovna včera měla po očkování horečku a čípek bez problémů dostala. Jeden v poledne a jeden večer.
R.
Nám čípek taky leze ven.
petule.jel píše:Rafuska píše:Nám čípek taky leze ven.
R.
a jak ho tam držíš?
Čípky jsme vzdaly. Papáme sirup Nurofen. A paralenový sirup dělaji taky. Myslím že panadol. Tak nám to dělali i v nemocnici (zánět ledvin-3 noci 40 horečky)
Prvně jí ale dali čípek a doktorka jí ho v rukavicích zasunula snad až ke krku. Ten nevytlačila. Myslím že jako máma rukavice netřeba.
petule.jel píše:
Prvně jí ale dali čípek a doktorka jí ho v rukavicích zasunula snad až ke krku. Ten nevytlačila. Myslím že jako máma rukavice netřeba.
ježiš
to mám malé do té prtavé prdelky narvat prst?jí roztrhnu ne?
Nepanikarit
V zadecku vzdy odcitate 0,5stupne a do 38C je to pouze!zvysena teplota,ktera se nesrazi.Je tady o tom mraky diskusi,taky u ockovaciho prukazu je knizecka,kde je tak psano.
Prdelku máme pořád stejnou.
Než jsem se rozkoukala tak jí ho tam vrazila. Ale ven vážně nešel. Jako jedinej ![]()
petule.jel píše:
Prdelku máme pořád stejnou.Než jsem se rozkoukala tak jí ho tam vrazila. Ale ven vážně nešel. Jako jedinej
no ted jsem měřila…a má 37,6 bez odečtu…takže už teplotu nemá…no uvidíme jetli se během noci nezvedne.
Hned se mi ulevilo. ![]()
Ale čípky stále připravené a muj prst vždy v pozoru ![]()
Any píše:
NepanikaritV zadecku vzdy odcitate 0,5stupne a do 38C je to pouze!zvysena teplota,ktera se nesrazi.Je tady o tom mraky diskusi,taky u ockovaciho prukazu je knizecka,kde je tak psano.
kouknu ale nic jsem tam takového něviděla? ![]()