Horečka u dětí - střídat léky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
15.5.10 11:03

horečka u dětí

Ahoj maminky, jak dávkujete léky na snížení horečky? Když má prcek (3,5 roku) horečku, dávám mu Nurofen, který se může dávat 3× denně to je po 8 hodinách, ale obvykle mu horečka vylítne zas nahoru dřív než za 8 hodin, proto dávám ještě v mezičase Paralen sirup nebo čípky, ale nevím, jak je to správně, jestli mu mám dát sirup až když mu vylítne horečka nad 38C (např. za 6-7 hodin) nebo mám pravidelně každé 4 hodiny střídat nurofen a paralen bez ohledu na to, jakou má teplotu? Děkuji za odpovědi. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.5.10 11:18

záleží i na celkovém stavu. Pokud je OK, tak ty léky dávám třeba jen před spanim na noc a v noci jsem kvůli horečce budila jen jednou jedinkrát. Jinak v noci nebudím ani při horečce.

Spíš zábal, sprcha.

Pokud jí neni dobře, celkově, tak něco dám, střídám právě podle celkového stavu.

Do 38,5-39 dávám taky podle stavu. Když je OK, nedam, když neni, dam, ale pod nedávám (ale zas občas má 37 a je jí fakt zle, tak dám)

Já bych to „preventivně“ nedávala (na druhou stranu u uší jsem to dávala i jako protizánětlivou část, teploty neměla, ale na radu dr, hodně jí to hnisalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
15.5.10 11:30

Zalezi jak mu je… pokud jen neco pres 38 tak bych stridala po 4 hodinach paralen a nurofen a davala davku jen pokud je teplota skutecne nad tech 38 a nebudila, kdyz zrovna spi.
Ale kdyz mi dcera litala 40-41, po paralenu/nurofenu 37,5 a do hodiny zpatky 40-41 se zimnici tak jsem davala uz i zabaly a co hodinu merila i v noci a budila (pac to uz byly nebezpecny teploty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.5.10 11:58
kmacek píše:
Ahoj maminky, jak dávkujete léky na snížení horečky? Když má prcek (3,5 roku) horečku, dávám mu Nurofen, který se může dávat 3× denně to je po 8 hodinách, ale obvykle mu horečka vylítne zas nahoru dřív než za 8 hodin, proto dávám ještě v mezičase Paralen sirup nebo čípky, ale nevím, jak je to správně, jestli mu mám dát sirup až když mu vylítne horečka nad 38C (např. za 6-7 hodin) nebo mám pravidelně každé 4 hodiny střídat nurofen a paralen bez ohledu na to, jakou má teplotu? Děkuji za odpovědi. Martina

Koukala jsem na krabičku Nurofenu a můžeš dávat 3-4× denně.Takže ybch dávala po těch 6ti hodinách.Dávali nám ho tak i v nemocnici.A když je horečka vysoká tak střídat Paracetamol-Paralen s Ibuprofenem-Brufen nebo Nurofen sirup.Zábaly,obklady,sprcha-vlažná…Držím palečky aby zabralo cokoliv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.5.10 16:58

Dr. doporučila střídat po 4 hodinách, my máme Paralen a Nurofen, jde o jinou účinnou látku, při vysokých horečkách mi říkala, že lze jít až na tříhodinové intervaly, jinak pokud teplota vylítne nahoru, tak pak trvá dvě hodiny od podání, než to zas klesne. A nemá se poddávkovat, protože pak se to může minout účinkem, což u nás opravdu platí, takže přepočítávám na kila, jak děti rostou.
Rada Dr. bývá dávat takhle léky prvních 24 hodin a nedělat přestávky na zjištění, zda je ještě třeba něco dávat, poté uvidíš, jestli to další den zas roste nebo už můžeš „zvolnit tempo“.
Ten tříhodinový interval mi potvrdili i v nemocnici, že někdy není zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.12 10:31

Proč střídat?

No to nevím, mně to nikdy nikdo nedoporučoval, nikdy jsem léky nestřídala, používala jsem jen jeden. Nurofen nejdřív jako čípky a později sirup, ale že by se to mělo střídat, to slyším poprvé. Nám Nurofen fungoval spolehlivě a k žádnému střídání nebyl důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.3.12 07:07

Chtěl bych se zeptat syn má 10roků dostal horečku má 38-39 pomohlaby ta sprcha na sražení. Paralen nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet09
17.3.12 10:29

ahoj mám dotaz, syn 2 roky měl včera horečku 39 po nurofenu klesla dneska má mírně zvýšenou ale je uknourany a poleháva a ukazuje do pusi a říká au. neví co by to mohlo byýt? kašel ani rýmu nemá vůbec. v pondělí se chytám mudr. dík

• Citovat
  • Upravit
nazyra
7.5.12 12:59

Já u syna potřebu střídání nurofenu s panadolem také nechápala, ale mám nyní dceru, která na teploty trpí a už naprosto chápu. Mívá občas teploty přes 40 i u triviálních onemocnění a po podání léků (např. nurofen) jí teplota klesne na 38 a za hodinu už zase bleskově leze nahoru. Začnu dávat zábaly, které ale teplotu mírní tak o půl stupně a donekonečna je také kvůli krevnímu oběhu dávat nemůžeš. Ke konci se už jen modlím, aby to byly už 3 hodiny a já jí mohla dát ten panadol. Kdybych musela čekat 6 hodin, tak nevím, co by s malou bylo. Mám to i napsáno ve zprávě z pohotovosti jako doporučení, takže je to postup oficiální a v nemocnici nám to po febrilních křečích přesně takto také dávali.

• Citovat
  • Upravit
17221
7.5.12 13:12

Mým dětem horečka takhle děsně stoupala, když neměly dost tekutin - takže pokud mají horečku, tak mám nastavené minutky, abych každou půl hodinu nabídla pití.

Zábaly jsou na můj vkus zbytečně surové - do vany dám 5 cm příjemně teplé vody, posadím tam dítě a 5-10 minut mu polévám tělo vodou z vany, která postupně chládne. (U zábalů mi děti ječely tak, že jsem se bála, že jim spíš horečka stoupne, koupele snášejí v naprostém klidu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
7.8.13 18:43

Hezký večer maminky.

Prosím, od kolika stupňů lze dát dítěti paralen? Malému jsme naměřili 38,5 (po odečtu 38). Mohu mu dát půlku čípku?

Taky má dva dny (asi) průjem. Vždy kaká jednou denně. Nyní už druhým dnem má i ráno stolici a řídkou. Dostal dneska Smectu do pití..íc nás čeká zítra očkování..

Omlouvám se, ale nemůžu to nikde najít a moc spěchám, proto obnovuji dikuzi (já do toho marodím se zánětem močáku :-()

• Citovat
  • Upravit
31594
7.8.13 18:50

38 bych nesrážela.
Půlku čípku bych nedávala, pokud už dám, tak rozhodně nepoddávkovávat.
K dr zítra zavolej, že očkování odkládáte, až bude malej zdravej, ono mu to neuteče, neboj ;)
Tipuju to na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
7.8.13 18:54
@Gladys píše:
38 bych nesrážela.
Půlku čípku bych nedávala, pokud už dám, tak rozhodně nepoddávkovávat.
K dr zítra zavolej, že očkování odkládáte, až bude malej zdravej, ono mu to neuteče, neboj ;)
Tipuju to na zuby.

to mě teď taky napadlo, ale včera měl průjem manžel…tak jsem na vážkách, jinak zuby mu rostou 4 najednou (a manželovi se dnes rozrostl moudrák :-))

• Citovat
  • Upravit
118
7.8.13 20:14

Malá trpí na vysoké teploty, nemívá je často, ale když už se objeví tak to stojí za to…:-/ po tom co jsme skončili v nemocnici s febrilními křečemi, teploty hlídám jako ostříž. Střídám Nurofen sirup a paralen čípky po 3 hodinách (pokud je třeba) a samozřejmě zábaly, ty u nás na okamžité sražení teploty fungují asi nejlépe.
To střídání může být kvůli neklesající teplotě. Někdy se stane, že se teplota srazí, ale pak rychle roste, pokud se tak stane v době kdy ještě nemůžu dát stejný lék, dám jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí