Průjem 11 měsíců mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1612
13.5.10 16:23

Průjem 11 měsíců mimi

Ahojky. Mám na vás dotaz. Malý má asi tři dny průjem. Nic hrozného - spíše hodně řidká kašovitá stolice - přijde mi, že takovou měl jako malé mimi - tzv. „míchaná vajíčka“ :wink: asi tak třikrát až čtyřikrát denně. Řekla bych, že ho nic nebolí je stále aktivní jako jindy.

Poraďte co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
13.5.10 16:45

Marti, pokud ti pije, nejak moc bych to neřešila. Vysad mléko a jogurty, případně na špičku nože enterolu. Pokud dostane horečku, nebo nebude průjem ustávat, zvaž doktora.
Myslím, že to budou žuby.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.5.10 16:46

A jak často kaká? Důležité je, aby se neodvodnil, takže ať hodně pije. Jestli je to „jen“ řídké a není to moc často, tak to není průjem. Pokud je to i často, tak mu zkus dát rýžový odvar nebo vařenou rýži s mrkví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.5.10 17:24

Můžeš dát laktobacilus acidofilus, sice je psaný od 3let, ale to proto, že je v tobolkách, když je vsypeš do jídla, tak mu to prospěje. Můžeš zkusit smectu, tou nic nezkazíš. upravit jídelníček, mrkev, rýže, banány, pokud dáváš lepek, tak obyč rohlík.

Mates má zrovna dneska takový divný průjem, ráno a odpoledne to byla fakt darda. A šíleně řídké. Jenže u nás je to asi dietní chyba :oops: Včera byl květák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.5.10 18:21
martice píše:
Ahojky. Mám na vás dotaz. Malý má asi tři dny průjem. Nic hrozného - spíše hodně řidká kašovitá stolice - přijde mi, že takovou měl jako malé mimi - tzv. „míchaná vajíčka“ :wink: asi tak třikrát až čtyřikrát denně. Řekla bych, že ho nic nebolí je stále aktivní jako jindy.Poraďte co s tím? :nevim:

ahojda, predne te chci pozdravit - lezu sem hlavne kvulivca tobe :-)

osobni zkusenost s prujmem nemam, ale hlidala bych tekutiny (jestli cura, ma sliny a slzičky), teplotu, kdyby to bylo horsi dala bych smectu (ta se prej muze) a kdyby se mi mimous nezdal, tak bych klidne jela k dr. ona dehydratace nejni zadnej med.
ale jak to piuses, nebud to nic hriznyho, spis asi neco snedl - takze probiotika, at hodne bakterie vytlaci ty spatne.
potravinovou alergii nemate?

nam se celkem zmenila stolice, kdyz vyrostly prvni dva zuby, asi tejden byla o dost mekci (on ma normnalne desne bobky, takze mel normalni plastelinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.5.10 18:23

probiotika lacidofil se muzou od mesice, stoji asi 140 (45 kapsli). nejdou rozpustit (ten prasek v kapsli), musi se rozmichat v kasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
13.5.10 20:39

Jeeee, ahoj Pudlo. Taky moc zdravím. Chodím šmírovat do hysterek, tak jsem trochu v obraze co u vás nového. :lol:

Jinak - Janac zuby mě taky napadly. Rostou mu nejspíš spodní dvojky. Ale u těch předchozích to bylo bez problémů, tak nevím :think:

Pije celkem bez obtíží - za den dá cca 350 - 400ml ředěné štávy, tak snad je to dost. Plus teda mlíko - ráno 210 a večer cca 100-150.

Zkoušela jsem mu dát na radu známé černé uhlí - rozdrtit do štávy. Ale zatím bez valného úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RuzenkaMaruska
21.5.10 10:28

pokud to nesjou zoubky, zabraly nám odvary z mrkve nebo rýže a pak laktobacílky. a na posílení imunity, aby se průjem vyhnul, jsem udělala dobrou zkušenost s curenzymem, ale nevím, jak je to u takhle malých dětí, když tak zkus jejich stránky.

• Citovat
  • Upravit
711
15.8.12 16:06

Potřebovala bych poradit co mám dělat se synem. Už od rána má průjem - při každém přebalení(skoro každou hodinu) má i uprdnuto nebo i více nahovněno. Je to dost řídké, v noci skoro nespal a od rána pořád pláče. Neslintá více než jindy a teplotu má 38,1 po odečtu. Nechce jíst, uvařila jsem mu rýži s mrkvý (dle rad výše), rohlík do něj nedostanu(i když ho normálně jí). Jediné co přijme je UM nebo vodu s džusem(jablečný bez umělotin). Bohužel se ted nedostanu do lékárny, abych koupila to co se zmiňuje výše. Jinak je dost unavený, ale nemůže usnout. Teď se mi ho podařilo uhoupat v náručí i když to normálně nemá rád. Zubů už má sedm a nikdy neměl takovéto příznaky. Zítra s ním půjdu k doktorce, ale potřebuju přežít zbytek dne a noc. Poradíte co s ním ještě můžu udělat? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
15.8.12 16:43

Jestli se dostaneš do lékárny tak bych koupila enterol, tím nemůžeš nic pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.8.12 16:47

@hefilka, hlavně vysaď UM, při střevních infekcích se může dočasně ztratit schopnost trávit latkózu a vede to ještě k větším potížím. Radím slabý čaj (rooibos, černý čaj), je dobré mít doma vždy Enterol (léčebná probiotika), Hylak (prebiotikum, které pomáhá se uchytit těm probiotikům) a na zavodnění Kulíška. Až se bude zotavovat, tak bezlaktózové UM. Do jídla ho nenuť, jíst nemusí den, dva, tři. Potom to dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.8.12 16:49

Ok, díky holky, manžel to nakoupí a večer přiveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.8.12 16:54

Takže UM vysadím, ted jsem mu uvařila dětský čaj(ten pije), jiný doma nemám. Manžel koupí ten černý. Dala jsem mu piškot a ten dlabe. Jinak mu hrozně kručí v břiše a pořád se snaží tlačit. Pokud ho nechovám tak pláče, a to normálně nemá rád tělesný kontakt moc dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.8.12 16:59

@hefilka piškoty by ještě šly :-) Jinak střevní virózy jsou časté, neboj, to bude dobrý. Jenom pozor, aby dost pil, pokud bude, tak je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.8.12 17:03

@luthienka
díky, za rady. Ted mu stoupla ještě teplota na 38,5 po odečtu. tzn. 0,5°C za dvě hodiny. Ale už nemá studené ruce, tak to snad neporoste. Na srážení je to ještě málo že, jo? Vypadá to, že ho bolí celý člověk, nechce se moc hýbat, jenom mi leží v náručí. Bojím se aby to nebylo něco vážnějšího. Uvidím jak mu bude až se manžel vrátí domů, když tak zajedemna pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí