Vyrážka u dvouletého

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ave
837
12.5.10 18:50

vyrážka

Tak jdu opět pro radu. Synovi (2 roky) se v průběhu dne objevila na těle taková drobná vyrážka (něco jako při šesté nemoci, kterou už prodělal). Nejvíc v okolí pleny a pod krkem. Je protivný, ale teplotu nemá a nic ho nebolí. Žádné nové ovoce nejedl, že-by kopřivka. Nevíte někdo. Uvídím do rána a když tak zajdu k obvodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1209
12.5.10 19:12

Ahoj, nemohly by to být potničky? O těch už tu bylo psáno hodně, zkus mrknout do starších diskusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.5.10 19:46

To se mi nezdá, má to drobně, ale skoro všude a asi ho to začíná svědit, protože se začal škrábat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.10 19:53

zkoušela jsi mu to něčím namazat? třeba nějakou antialergenní mastičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.5.10 19:55

Nezkoušela, nic doma nemám. My nikdo alergici na nic nejsme, tak naše domác. lékárnička je v tomhle nedotčena. No asi pro jistotu raději doplním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
12.5.10 21:01

Mně to připadá jako normálně zapocené a opruzené… anebo ho něco poštípalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.5.14 08:42

Ahoj holky, prosím vás, v neděli začali synovi horečky 38-39 stupňů, nic ho nebolelo, vždycky jsme to srazili ibalginen, zase to vylezlo, v úterý ho začalo pobolívat uchu, tak šla kamarádka s ním k mudře, takže v uchu začínající zánět, ale všimla si, že se mu dělá směrem od podbřišku-taková jemná krupička-mapičky, hladká, jen tam byly skvrnky, říkala, že to bude postupovat směrem ke krku, že jsme to chytli v začátku. Dostal antibiotika na ucho + kapky. Doktorka říkala, jak se jmenuje ta nemoc-ta vyrážka, ale bohužel kamarádka to zapomněla…myslí, že to začíná na S-a má to být infekční. :roll:,ale spála a spalničky, že to určitě neříkala?!!!No ve středu tu vyrážku měl menší a dneska se mu teda parádně rozjela :think:,celý bříško, záda, trošku stehna, krk sjetý…nevíte co by to mohlo být za vyrážku??Hledala jsem na gúglu :lol: a nic :(,zítra jí budu volat, pokud se to ještě zhorší?!Jinak horečky už nemá…mě to teda spíš přijde jako 5,6 nemoc, kdy přestaly horečky a děcko se vysypalo??Vyfotit to bohužel nejde, nejde to na foťáku vidět, ještě zkusím nějak nasvítit..děkuji za jakékoliv info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.5.14 08:48

Lepší fotky bohužel neudělám, ale trošku to ta vidět jde! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
19.6.14 11:24

Ahoj maminky, byla jsem u doktorky s malou a mudr řekla letní viróza, mě se to ale nějak nezdá. Napíšu vám průběh, třeba jste s tím bojovali taky.
Pozoruju cca týden změnu chování, malá byla unavenější a víc se vztekala (tomu jsem se nějak nevěnovala 15m batole), po pár dnech sem objevila na zadečku pupínky (vypadalo to jako opar), ale tak potničky. Druhý nebo třetí den Eliška nechtěla svoje mlíčko k večeři, v noci se vzbudila s brekotem až začala škytat, usla asi po 20ti minutách. Druhý den si dala ještě snídani a pak už nejedela celej den, jen čaj(takhle už přežíváme skoro 4 dny). Teplota nejvyšší 38,9, evidentně jí bolí v krku. Ta „vyrážka“ se postupně objevuje na bříšku a do večera jí má až ke krku (ale jen půlcentimentrové červené skvrnky, které nejsou na omak ani cítit). Horší je to v zadečku, kde jsou vyloženě puchýřky s bílou čepičkou, vypadá to, že nebolí ani nesvědí. Mažu pravidelně co mi předepsala doktorka, ale její verdikt plenková dermatitida?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
19.6.14 13:03

@relay a nema mala nahodou ty pupinky i na slapkach nohou? Podle toho co popisujes mi to pripomina aftovou nemoc: ruka, pusa, noha. Ale vim, ze u toho musi byt i ty puchyrky prave i na slapkach, podle tech to nase mudra vzdy odvozuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.14 21:58

Ahoj, mně to připomíná něco jako pátou nebo šestou nemoc. Moje holky měli něco podobné minulé léto a ještě se jim k tomu loupala kuže na prstech, nohou i rukou. Jinak prubeh jak popisuješ. Naše dr. to už ani nijak nepojmenovala. Říkala, že tyhle nemoci už tak nějak zmutovali díky anitibiotikum, že jsou ruzné ale podobné pruběhy, teploty, vyrážka, mrzutost, únava a pod. Duležité je hlídat teplotu a dostatek tekutin. Teplotu a neklid klidně srážej, hlavně, ať se vyspinká a je v klidu. Držíma palečky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
2.7.14 10:37
@relay píše:
Ahoj maminky, byla jsem u doktorky s malou a mudr řekla letní viróza, mě se to ale nějak nezdá. Napíšu vám průběh, třeba jste s tím bojovali taky.
Pozoruju cca týden změnu chování, malá byla unavenější a víc se vztekala (tomu jsem se nějak nevěnovala 15m batole), po pár dnech sem objevila na zadečku pupínky (vypadalo to jako opar), ale tak potničky. Druhý nebo třetí den Eliška nechtěla svoje mlíčko k večeři, v noci se vzbudila s brekotem až začala škytat, usla asi po 20ti minutách. Druhý den si dala ještě snídani a pak už nejedela celej den, jen čaj(takhle už přežíváme skoro 4 dny). Teplota nejvyšší 38,9, evidentně jí bolí v krku. Ta „vyrážka“ se postupně objevuje na bříšku a do večera jí má až ke krku (ale jen půlcentimentrové červené skvrnky, které nejsou na omak ani cítit). Horší je to v zadečku, kde jsou vyloženě puchýřky s bílou čepičkou, vypadá to, že nebolí ani nesvědí. Mažu pravidelně co mi předepsala doktorka, ale její verdikt plenková dermatitida?? :nevim:

jasná spála :?,to co jsem já dávala předtím ten příspěvek, tak syn ji měl, šli jsme potom k doktorce a měl atb :(,vyrážka začínala od třísel a šla nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.8.19 17:03

Pupínky/vyrážka

Dobré odpoledne holky,

jdu si pro vaše rady, zkušenosti. Dcera má zhruba 4 dny pupínky primárně na nohách a jeden na obličeji. Nevypadá, že by jí to svědilo. Má jich zhruba 10-12. Vyprala jsem kompletně všechno povlečení, prádlo, nikdy neměla problém s pracím práškem apod. a u alergie bych očekávala, že jí to bude i svědit. Žádné nové jídlo neproběhlo, nová kosmetika taky ne. Napadlo mě ještě, jestli to nemůžou být blechy od psa (i když “To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou :D :D :D :D “ Ale říkala jsem si, že to bych snad na sobě objevila aspoň jeden “puntík” i já nebo přítel. Zhruba stejně dlouhou dobu jako má tyhle pupínky se občas chová jako kdyby nemohla na nožičky, normálně chodí a najednou se v takové křeči zastaví, začne plakat, sedne si nebo lehne a ani s pomocí se prostě nepostaví. Jenže těžko říct, jestli na nás jen něco zkouší (k věku by se to hodilo - 19 měsíců) nebo jestli to s tím může souviset. A tak se ptám :oops: Nemáte náhodou někdo s podobnými pupínky zkušenost?

Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
6.8.19 17:08

Moje dcera byla takhle zestipana od nějakých much. Ten pupinek svedil vzdycky jen, kdyz ji to kouslo a pak uz ne. Vrátily se tak s babičkou z chalupy, kde je rybník, ale komár klasicky to nebyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.8.19 17:12

A zvětšovalo se jí to? Já mám pocit, že u nás je to každý den větší a větší pupínek a zatím to teda nemá tendenci mizet.
Dekuju :-)

@Tiffany1
@Tiffany1 píše:
Moje dcera byla takhle zestipana od nějakých much. Ten pupinek svedil vzdycky jen, kdyz ji to kouslo a pak uz ne. Vrátily se tak s babičkou z chalupy, kde je rybník, ale komár klasicky to nebyl :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí