V zažívacím traktu campylobakterie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
11.5.10 22:33

campylobakter

náš malý (15 měsíců) měl hrozný průjem, zapáchal jak zkažená vejce, no hrozně a zvracel, a měl ve stolici nestrávené kousky jídla. mudra mu udělala výtěr a zjistilo se, že má v zažívacím traktu campylobaktera, prý ze špatně upravenýho kuřecího masa a nebo nepřevařeného kravského mléka, nedopátrali jsme se odkud jsme to chytili. Léčí se to pouze dietou - jinak to ani nejde, malej nechtěl nic jíst, naštěstí pil, no a nejdůležitější je koupit v lékárně nějaké bacily, my jsme koupili PROBIAN - prášek se rozpustí ve vodě nebo čaji, obsahuje to živé lactobacily, které zlikvidují ty špatné bacily ve střevech, no a dospělý (já jsem to chytila také) jsme si koupily tobolky Lactobacilus acidophilus s mléčným cukrem - musí být.. Nám to nikdo neporadil, takže 3 dny jsme se to snažili likvidovat česnekem a já slivovicí s citronem - to jsem si přečetla na netu, a pak mi kamarádka zdravotnice poradila ty bacily, nic jiného je nezlikviduje, takže až budete něco podobného řešit, tak bacilama…:) :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
11.5.10 22:44

takhle měl malý citrobakter, prý také ze špatně upraveného kuřecího masa (tehdy byl asi tříměsíční a plně kojený 8-o ) a já ve výtěru nic neměla :nevim: Takže kde na to přišel, to netuším (v té době ani nelezl, tudíž nemohl nikde nic olíznout). Likvidace proběhla také dietkou a lactobacílky pro miminka.

dodám, že dietku jsem držela já, než přišli výsledky mého výtěru. Po přečtení vlastního příspěvku mi to vyznělo, že dietu měl můj plně kojený syn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.5.10 00:06

No, není pravda, že na infekci způsobenou campylobakterií nic není. Je podobná salmonelóze. Člověk ji většinou sní na špatně upraveném drůbežím mase, případně se může nakazit při úpravě tepelně neupraveného masa (je to věc hygieny) i z neumytých rukou (po úpravě drůbežího masa) se dá chytit. Můj manžel před pár lety měl campylobakterii (něco snědl v práci na oběd), průběh nemoci byl hrozný - průjmy a zvracení. Náš praktický lékař (opravdu vynikající lékař) mu na to dal Ercefuryl. Zabralo to velmi rychle. Pak se samozřejmě musela dodržet dieta, ale Ercefuryl udělal skvělou práci. A můžou ho i děti - ale to musí hlídat lékař. Lehce dostupný a volně prodejný není, je jen na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
12.5.10 07:05

Ahoj, náš malý 1,5 ji měl v únoru :-? Nám řekli že musíme mít přísnou dietu absolutně bez tuku a v lékárně jsem koupila probiotika Hylak, stejně se to po čtrnácti dnech nelepšilo, tak dostal na deset dní atb Klacid a ten naštěstí zabral :palec: Takže tohle jsou jediná atb která zabírají, potvrdili mi to i na dětském v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
12.5.10 07:10

Tak my jsme měly camplyobaktera loni. Malá brala laktobacily a já do všeho cpala česnek a vyhnaly jsme ho :)

A je to neřád, člověk to chytne ani neví jak, není to jenom o mytí rukou, ale i o prkénkách a nožích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.5.10 08:58

Taky jsme měli campylobactera, když bylo malé půl roku, fuj, radši půjdu hned ted rodit, než zažívat tyto střevní bolesti. :-) Já, jelikož jsem kojila, tak jsem atb nechtěla a zvládla jsem to jen se Smectou, manžel atb bral. Dcera to naštěstí nechytla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.5.10 09:01

Jo, holky, a byla u vás kvůli tomu hygiena?? 8-o K nám normálně pár dní po tom výsledku výtěru chtěla přijít hygiena, ale byli jsme zrovna na ko u doktorky, tak nás doma nezastihli, jen nechali lísteček ve schránce, manžel tam potom volal a nakonec se s nima domluvil, že k nám chodit nemusí, že jsme vydrhli celou kuchyň savem, že by tam už stejně nic nenašli a že to bylo na 99% z kuřecích řízků, co jsme měli den předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
12.5.10 09:44

Ahoj, tak tuhle potvoru jsem chytla lono v říjnu a mě teda zabraly až druhá antibiotika na střevní trakt a samozřejmě k tomu užívat lactobacily. Jinak je velmi důležité nekonzumovat žádné mléčné výrobky, v nich se tato bakterie líhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
12.5.10 09:47

Na hyginenu jsem musela taky. Ale první týden byl naprosto šílený, jen jsem zvracela a měla průjem. Hlavně první noc, to jsem myslela že nepřežiju. Děti navíc mají těžší průběh - i když mě je teda už třicet:-) navíc mě asi prvních pět dní trápily hodně vysoké horečky a bolest celého těla. Myslím, že mi zatím bylo nejhůř, co jsem kdy byla nemocná. Tak se držte a brzy uzdravte. Jo a taky je potřeba hodně pít, za dva dny by bylo tělo totálně dehydratované. Já musela dokonce i na kapačky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mikk
22.7.10 16:19

Vážně žádné mléčné výrobky?? Mně řekla paní z hygieny, až jím activie a vůbec jogurty se živou kulturou.

• Citovat
  • Upravit
1987
24.2.12 11:52

Ahoj holky, potřebuju poradit co všechno jíst a nejíst při této bakterii. Má jí syn (1 rok)(bohužel ožužlal mi před 14 dny syrové kuřecí maso). Má celkem lehký průběh. Měl často tmavou kašovitou stolici, jinak žádné jiné příznaky. Včera už jen 2× stolička. Já teď ale nevim čím ho můžu krmit a čím ne. Jde mi hlavně o to jestli může UM, jinak chápu že má jíst banány a rýži ve velkém. Zatím má dietku jen 2 dny a to jedl rýži, banány, rohlíky a pil slazený černý čaj (včera jsem dala i pár lžiček kupované přesnídávky- maso, těstoviny…nechce jíst rýži a banánů má plné zuby). Zdá se mi že mi hubne a že má hlad…Můžete mi doporučit co mu mám dávat k snídani, svačinkám atd. a taky jako dlouho. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
24.2.12 12:00

Ja bych zkusila vlockovou polivku, brambory bez omastku, varenou mrkev, treba s tema bramborama na kasi, korenovou zeleninu - polivku, jablka bez slupky syrovy i vareny, pomalu bily jogurt, taky jsme ted bojovali s prujmama a tohle mi bylo doporuceno. Teda ne ze bych to do maly uspesne nacpala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
24.2.12 12:28

díky…mám trošku lepší představu…jak dlouho může být roční dítě bez UM? Mě doktorka na jednu stranu řekne ať drží dietku, pak když se zeptám na UM, tak mi odpoví ať klidně dám, tak se v tom teď nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
24.2.12 12:45

Ja u toho malou kojila, ale kdyz mela neco podobnyho starsi, tak jsme ji UM vynechali asi na 3 dny, bylo ji neco pres rok - to ale spis zvracela. Zkusila bych mliko vynechat aspon na dva dny, zkusit treba ten jogurt, a podle toho co to udela pak zas UM nasadit. Par dni bez nej to snad nevadi. Nebo se jeste jednou zeptam dr, jestli teda davat UM nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
24.2.12 14:23

Ahoj, UM klidně dávej, při silnějších průjmech do rýžového odvaru místo vody, ale myslím podle popisu malého, že to není třeba. Jinak ročnímu dítěti stejně nic mastného nevaříš, takže klidně jeho běžnou stravu, neboj. Mléko opravdu nevadí, jen u intolerance laktozy a ta je přechodně hlavně porotavirech a ani tam ne vždy. Mudře věř, radí dobře. Dostali jste antibiotika? Určitě užívej probiotika, třeba Lactobacily, ať breberu brzo vyženete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA