Spálový bacil, neštovice a očkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Barnico
11.5.10 19:59

Spálový bacil

Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti, u dcerky4r, i syna 10m byl zjištěn spálový bacil. ( obě děti měli pouze trochu rýmu - jinak bez obtíží ) Oba dostali atb. Což mne trochu mrzí.
Dala jsem 1. dávku dnes odpol. a nyní jsem zjistila u dcerky neštovice( jsou u nás ve školce tak jsem je čekala ) Zajímá mne jestli byly ty atb nutné. a ještě ke všemu máme naplánovsané očkování źa 3 týdny dcera 2. dávku klíšťovky a syn 2. dávku Prevenaru . Tak jestli se někomu stalo něco podobného - dá se to očko. oddálit ?
Jsme asi zase vyjímky :roll: , že? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21485
11.5.10 20:09

u spálového bacila je určitě nutné přeléčení ATB. já jsem to podcenila na vysoké a dodnes mě permanentně bolí v krku a jsem náchylná na angíny. Jako dítě jsem ho měla dokonce třikrát za sebou (jeden můj učitel byl bacilonosič - hrála jsem na fagot a on mi ukazoval jak na to na mém nástavci). je to prevít, který má tendenci se vracet… doporučuji, abyste si nechali udělat výtěry také ty a manžel. můžete být bacilonosiči.
pokud jde o očkování, tak bych doporučovala ho posunout, ale to asi nejlíp řekne vaše dětská doktorka. určitě tam máte nějakou vůli, ty druhé dávky vždycky mají nějaká rozpětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barnico
11.5.10 20:22

:-? Díky, já mám taky stěry pozitivní, taky beru atb. a manžel ještě nebyl taky zajde… S tím očkováním je potíž zítra to budu muset s mudr. prodiskutovat…Ona je taková vlažná, říkala, že je času dost mě se to moc nezdá :-? Ale já nejsem Mudr…

• Citovat
  • Upravit
6512
11.5.10 20:22

Puvodcem spaly je streptokok stejne jako u anginy a je treba ho prelecit ATB, neb protilatky proti nemu napadaji napr. klouby, ledviny, myokard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
11.5.10 22:59

Já bych byla opatrná, náš kluk měl ve čtyřech letech spálu ( nakažen ve školce), dostal ATB, byl poctivě 6 týdnů doma.Za pár dní nato ji chytil ve školce opět (takže během 3 měsíců 2× spála).Opět ATB (dvakrát silnější) + léky na srdce, 6 týdnů doma.
Poprvé jsem myslela, že má potničky, protože je míval často, ale jakmile naskočily horečky a další příznaky,mazali jsme k doktorovi. Bohužel to trvalo několik dní ( vyrážka bez teploty) a pak se to slušně rozjelo. Podruhé jsem musela přesvědčoat Mudr., že je to asi opět spála, přišli jsme hodně brzy, ale jazyk měl tak malinový, že se to nedalo přehlédnout, ATB nasazena hned a průběh o hodně lepší než prvně.
Kamarádka lékařka se zděsila, že to měl tak brzy dvakrát za sebou, prý je to pro děti moc nebezpečné ( poškození srdce, jater, ledvin),musí se to přeléčit.Dříve byla karanténa a dnes? Ve školce se ani neobtěžovaly informovat, že je tam tato infekce. Infekční děti se vracely po 4 dnech zpět do Mš a nikdo nic neřešil. Trvalo to několik měsíců.Nejhorší je, že učitelky toto věděly a neinformovaly rodiče ostatních dětí. Kdybych věděla, že jsou opět nakažené děti, určitě bych tam kluka po nemoci nedávala.
S očkováním bych určitě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.5.10 23:10

Barnico, tak u nás to bolo úplne inak. Syn mal raz v sobotu vysoké horúčky, až ku 40, do pondelka síce klesli, ale necítil sa dobre, tak sme šli k Dr. Tam urobili výter z krku, a mal spálového streptokoka. To sme sa ale dozvedeli vo štvrtok, keď boli výsledky. Okamžite sme naklusali zase do ordinácie, syn už ale vyzeral úplne zdravý, tak mu ATB nenasadili, miesto toho spravili znovu výter. Výsledky boli v pondelok - spálový bacil tam NEBOL. 8-o Takže de facto sa z toho za 3 dní vylízal sám, bez ATB.

U vás, skús požiadať i o kontrolné testy. Očkovanie sa určite odložiť dá, a i by som to rozhodne doporučovala. Snáď preboha nikto nenaočkuje dieťa, keď má v sebe spálu a neštovice. (Počítaj s tým, že syn ich dostane od sestry…)

• Citovat
  • Upravit
266
11.5.10 23:24

Gabika- to tedy koukám, že váš doktor nedal ATB.
Náš je i dětský kardiolog a říkal, že je to nebezpečné na srdce.Čím je dítě déle bez léků, tím hůř. Prý se přeléčuje i zpětně.Jak to chytil kluk podruhé, už mu nasadil i léky na srdíčko ( a to jinak zdravé dítě).
No, hlavně, že jste dopadli dobře a zvládli to tak rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí