Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, velké rádkyně. Chtěla jsem Vás poprosit o radu, kdo takové problémy s dítětem měl.
Od včerejška si dcera stěžuje na svědění prdýlky, V noci hrozně špatně spala, pořád se převalovala. Dnes to samé. pořádně jsem ji vysprchovala a namazala tak to bude lepší. Můžete poradit co to je. Ve stolici žádné červíky (roupy) nemá. Kontroluju snad každé hovínko
které vyprdne. máme doma psa a taky hodně chodíme na pískoviště jak doma tak i na hřiště. Ruce si taky umýváme. Máme zajít dr.?
Prosím poraďte. Děkuju moc za odpovědi. Jana ![]()
Nemám zkušenost s dítětěm, ale co si pamatuju na svoje dětství, tak mi v noci mamina ten zadek prohlížela baterkou, že ty červi lezou ven a kladou vajíčka… Ve stolici to ještě nemusí být, až když se dostanou na to léky…
Já bych k dr zašla…
kamiŠ píše:
Nemám zkušenost s dítětěm, ale co si pamatuju na svoje dětství, tak mi v noci mamina ten zadek prohlížela baterkou, že ty červi lezou ven a kladou vajíčka… Ve stolici to ještě nemusí být, až když se dostanou na to léky…
Já bych k dr zašla…
Já vím, že se s baterkou má prdelka při svědění kontrolovat (ale ze svého dětství si to nepamatuju) - zkusila jsem si to teď představit a musím přiznat, že mě ta představa docela pobavila
Nemyslím to jako výpad ani sexuálně, jen ta technická realizace by byla asi zajímavá ![]()
Zakladatelko, také doporučuji preventivní odčervení dítěte.
Ještě mě napadá, neochutnala malá, třeba na návštěvě, něco dráždivého nebo ostrého?
L.
jj, prdýlka se kontroluje s baterkou a náplastí…
taky mě napadlo nějaké dráždivé kořeněné jídlo…
nebo vlk, ale tak to jsi asi vyloučila.
zajděte k doktorce dostanete náplasti na dupku a flaštičku na odběr stolice - (ve stolici nebývají červíci spíš jen jejich výměšky - posílá se to do laboratoře). ![]()
Nemá dítko i kruhy pod očima? To prý taky bývá. ![]()
Ahoj holky, děkuju za rady. U dr. jsme byly a ta nám dala prášky a za čtrnáct dní další. Už je to lepší a spí celou noc. Ta první byla hrozná, jak sebou mlátila. Ostré jídlo dětem nedávám, tak s toho by to určitě nebylo.
Ještě jednou díky za rady. Jana
![]()
také jsme měli problém se svěděním zadku u malé, nakonec jsme přišli na to že to má po medu. Jakmile si dala med, po pár hodinách jí začal svědit konečník, ale zřejmě už to máte vyřešené… ![]()