Zánět středního ucha?nebolí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
5.5.10 20:25

Zánět středního ucha?nebolí?

mamky dcerka si stěžovala od pondělí na zalehlé ucho..spíše to stále charakterizovala stylem" mi to tam klepe jako srdíčko" atd. bez bolesti a bez teplot. Večer brečela že jí to vadí..ale nebolí. Tak jsme dnes šli na ušní a doktorka řekla že má zánět středního ucha a fásla ATB. Po 1,5 měsíci..jsem se radovala předčasně že je tak „dlouho“..OK. Je to možné bez teplot a bez klasické velké bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
5.5.10 20:28

Teda mě tké večer tepe v uchu už tři dny při usínání je to nepříjemné… a nic mi jinak není!! teda tak ted jste mě docela vyděsila, že mi opravdu něco je… no asi bych si měla zajít k doktorce…??

• Citovat
  • Upravit
9053
5.5.10 20:30

Míšo- u tebe bych to viděla (jen) na zalehlé ucho…

Petu- je to tedy velmi vzácné, ale někdy to opravdu tak nebolí! Jen doufej, že se ta bolest i přes ty antibiotika třeba ještě nerozjede. Držím palec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.5.10 20:36

BetyB : no uklidnila jsi mě pokud to do pondělka nepřestane začnu to řešit :-)

• Citovat
  • Upravit
44170
5.5.10 20:39

Emičku zánět středního ucha očividně bolel.Plakala,byla neklidná,nespala,nechtěla jíst..

Partnerova neteř mívá zánět zvukovodu.Ten tolik nebolí.Je jí 11,trpí na to často už několik let a charakterizuje to tak:" mě bolí kopečky",myšleno na uších.Ale v noci spí.Dostane vždycky jen lokální ATB,ušní kapky.Má doporučeno zbytečně se nepotápět,vyhnout se průvanu,nosit čelenku na uších.

Petuno,ATB po měsíci a půl je celkem v pohodě.Malá měla v zimě asi 5krát za sebou bronchitidu,měla ATB plus minus vždy po měsíci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
5.5.10 20:41

Ano, je to mozne, vsak je i chronicky zanet str. ucha a ten rozhodne neboli. Ma to muj starsi syn, uz nejaky ten rok a v podstate na cely zivot , neboli to jen proste v uchu tak ruzne lupe apod. , takovy ty osklivy zvuky co asi zna kazdy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
5.5.10 20:41

Míšo,já jsem měla zánět Eustachovy trubice.Taky mě ucho přímo nebolelo,neměla jsem horečku,jen mi to bylo nepříjemné,i při usínání,měla jsem ho zalehlé a „tepalo mi v něm“.Už si nepamatuju,jestli se mi to stalo jen tak nebo se to vyvinulo z prvotního onemocnění,např.rýmy.
Ale dostala jsem ATB asi na 14 dní,celkově jsem marodila přes měsíc a ještě dalšího půl roku jsem chodila na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.10 20:42

A mohla bych se zeptat, jak bych poznala zánět u kojence. Někdy mám pocit, že se Kuba při brečení tahá za ouško, ale za chvilku přestane a je zase veselý :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
5.5.10 20:45

U kojenců je to většinou z horečkou nebo zvýšenou teplotou.Často se to vyvine z obyčejné rýmy.Malá v kuse brečela,chytala si na ouška,byla neklidná,v noci nespala,nechtěla jíst..

Naše dr.se jí podívala do uší,prvotní zánět pozná sama,poslala nás na ušní.Měla to někdy v únoru.Prý se to u kojenců a malých dětí léčí dlouho.Ještě v červnu jdeme na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
5.5.10 20:46

Ahoj, tak můj syn na roce a půl měl taky zánět středního ucha a přišli jsme na to náhodou na 18 měsíční prohlídce. Den předtím byl akorát takový ukňouranější, ale nebrečel, bez teplot, na ouška si nešahal, spal, jedl, hrál si jako normálně. Dětská lékařka nás odeslala na ORL a tam mu okamžitě píchli obě ouška. Nejdřív jsem se lekla, že dělali zbytečný zákrok, ale během následujících hodin mu z uší opravdu vytekl hnis. Takže to asi nemusí vždycky tolik bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.10 20:47

Aha, tak to asi nic není. Teplotu mu právě vždycky změřím, jíst mu chutná, tak je to asi jen nějaké spojení s neklidem a pláčem :think: Minulý týden jsme totiž začali chodit plavat a dneska je trošku zhaleněný, tak mám strach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
5.5.10 21:00

Mladší dcera měla taky zánět středouší, byla akorát ukňouranější a pořád si sahala na ucho, ale jen co jsme přijeli do čekárny na ORL, začala si hrát, jako by nic. Měla jsem pak trochu strach, jestli jsem nejela zbytečně a nejela-píchali jí ho. Teploty neměla a hnis vytékal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
5.5.10 21:10

Tak to já mám taky zkušenosti se zánětem středouší bez velkého křiku. Malej na to trpěl a když něměl rozum, tak jsme na to přišli většinou náhodou, a když větší, tak jenom suše poznamenal, že ho bolí ucho a měl zánět. Pravdou je, že už jsme jeli asi 3× na ušní se stejnou reakcí a zánět to nebyl.
A Vojta asi v 5-ti letech, do tý doby to nikdy neměl, dorazili jsme na hory, manžel nás tam nechal a jel domů. Večer mi říká, že ho bolí ucho a na otázku, kde mi ukázal na boltci. Tak jsem mu řekla, že to má z toho, jak se pošťuchovali. V noci se mnou spal na posteli, trochu se mlel, ale žádné drama, spal celou noc. A ráno se probudil a já zjistila, že mu to ucho dokonce prasklo. Následoval návrat domů. Ale naše záněty byly vždy bez toho šíleného breku o kterém se většinou říká. A teploty taky většinou neměli, nebo jenom zvýšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
5.5.10 21:15

Zánět středního ucha u malého prcka se pozná tak, že ho lehounce klepneš do toho výčnělku uprostřed na boltci (popisuju srozumitelně?) - při zánětu tam bude citlivý, cukne sebou a zapláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.10 21:17
BohunkaP píše:
Zánět středního ucha u malého prcka se pozná tak, že ho lehounce klepneš do toho výčnělku uprostřed na boltci (popisuju srozumitelně?) - při zánětu tam bude citlivý, cukne sebou a zapláče.

Myslíš takovém tom výčnělku, který když zmáčknu směrem dovnitř, tak vlastně uzavřu zvukovod? :think: Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí