Stále si předávají nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1821
13.5.10 15:28

Stále si předávají nemoci

Ahojky, jdu se vypovídat a taky pokud někdo něco poradí, tak bych byla ráda.
Máme 2 děti… starší začal chodit v září do školky a nastoupili nemoci, mladšímu bylo v září 5 měsíců a od té doby jsou oba neustále nemocní. Do školky dáváme vyléčené dítě a za 3-4 dny už nastupuje nachlazení, rýma, kašel. V únoru jsem byla se starším na vyndání nosní mandle a bohužel výsledek je ten, že není rýma, ale je kašel už snad 2 měsíce a teď nově angíny. Mladší vše vždy chytne a teď jsme si přinesli angínu z nemocnice a už se nám to točí 2× dokola. Jeden skončí, druhý začně. ATB mají tak 2× do měsíce, což je fakt děsivý!!!
Nestěžují si, že by je něco bolelo, ale krky mají rudý a povleklý.
Doktor výtěr dělá jen na moje důrazné vyžádání. Teď už uvažuje o ORL, popř. imunologii.
Uklidníte mě, že u vás je to stejné nebo ne?
Cítím se jak pes u boudy a čerstvý vzduch k životu potřebujeme všichni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
13.5.10 16:05

Myslim že jediné řešení je nedávat staršího do školky,alespon delší dobu než si vytvoří imunitu.
Děti na to potřebují delší dobu takže klidně měsíc bych ho nechala doma a pak se uvidí,třeba to pomuže.Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.5.10 16:28

Dovedu si to představit, my jsme takhle byly doma skoro 2 měsíce - od té doby, co se narodila mladší dcera, tak starší byla každou chvilku nemocná. Naštěstí na ATB došlo jen v podobě kapek do nosu. Než jsem porodila, tak to celkem šlo (starší chodí do školky od září, ale předtím chodila víc jak půl roku do jeslí a nějak extra nemocná nebyla). Začalo to v den před narozením mladší dcery, kdy chytila virozu (nebo co to bylo) od tatínka. Pak si to mezi sebou předávali (dcera s tatínkem), takže to vypadalo tak, že dva týdny byla doma, tři dny ve školce a zase dva týdny doma. Malá pak chytila rýmu, a ta se jí drží dodnes, tj přes měsíc, i když už je to snad jen dozvuk. Nám pomohlo to lepší počasí (a doufám, že teď jak se to má zase pokazit, se nám to nevrátí). Přeju ať jste brzy konečně zdraví, já z té izolace už byla na prášky (navíc nám tu rekonstruovali byt nad námi, takže kravál od rána do večera). :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
13.5.10 17:13

Máme úplně to samé, i když v menším rozsahu, jen neustálé, opakující se rýmy… Jak řekla naše paní doktorka, jediné řešení je nedávat starší dítě do školky, jinak s tím nic nenaděláme… Takže Helenka momentálně do školičky spíš nechodí než chodí.

A co vím od táty, já jako malá do školky nechodila vůbec, přesně ze stejného důvodu - přitáhla jsem kdeco a o 4 roky mladší sestra byla permanentně marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
13.5.10 17:30

Ahoj, asi je to normalni prubeh. Starsi dcera mela ze skolky jen nachlazeni, ale vpodstate cely prvni rok v kuse. Mladsi to od ni chytala, ale kazdy mesic antibiotika, jelikoz ji to sedalo na prudusky. Po pul roce tohoto kolobehu ji doktorka nasadila neco na podporu imunity a to zabralo.
Vim, ze je to ponekud narocne, zrovna druhy mesic na stridacku marodi a to uz maji obe jeden rok bez nemoci za sebou. Taky uz silim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
13.5.10 19:17

My do školky nedávali kritický listopad-prosinec a opravdu byli děti zdraví. Od nového roku byl tak počítám 4 týdny po kouskách. Ze zoufalství jsem koupila echinaceový sirup pro staršího a uvidíme. :oops:
Já jsem hodně velký odpůrce léků a tak mi to dost dere srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamala1
1.10.10 13:08

nosni mandle

skuste imunex, je super!!!
simča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...