Horečka u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21510
6.7.18 11:30

pokud je dítě jinak v pohodě, tak bych vyčkala. Určitě to bude dobré. jen počítej s tím, že teplota přes den poleze nahoru, když má nad 38 už po ránu. Jídlo bych nabízela dle chuti, ale určitě musí pít. Uvidíš, že to bude dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
6.7.18 11:42

Já strídam při teplotě Paralen čípky a nurofeny vzdy po 4 hodinách, chladím čelo, zápěstí, hodně tekutin a pokud to ani po 3 Dnech neopadne jedu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.7.18 11:51

Nesrazet pokud dite netrpi. Horecka nici bacily v tele, tim, ze ji srazis moc brzy, nenechas telo spravne pracovat s imunitnim systemem. Nemoc se pak zbytecne protahuje. Navic tim zatezujes jatra a ledviny.

• Citovat
  • Upravit
19784
6.7.18 11:52
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat, dcera 7 měsíců má od včera horečku, večer měla 38,2 teď ráno 38,4. Večer i teď sem dala 5ml Panadolu. Jinak nemá žádné příznaky, nic ji neboli, ani nestrka ruce do pusy jako od zubů. Normálně ji a hraje si. :? Kdy bych měla jít k doktorovi? spíš na pohotovost ve svátku. Děkuji.

Jakmile je horečka nad 38 °C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.7.18 11:55
@eumedon píše:

Prosim te, co to je za pravidlo. Jakmile? Decka ted meli 39,5 a nesla jsem. Druhy den jen 38,5, treti jen 37,3. 4.den jak rybicky.
Nechodim driv nez 4.den horecek k 39.

• Citovat
  • Upravit
537
6.7.18 11:56
@eumedon píše:

Jakože s každou horečkou nad 38 k doktorovi? Chodíme k Dr, když jsou horečky ( nad 38 ) min. 3 dny. Jinak ne. Většinou horečka 3 den ustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 11:58

Děkuji moc, tak dneska už zkusím nedat léky, vyzkouším octové ponožky a uvidíme večer :zed: pije docela dobře, teď si dala i masozeleninu tak snad to bude dobrý.

• Citovat
  • Upravit
12330
6.7.18 12:06
@Verun83 píše:
Nesrazet pokud dite netrpi. Horecka nici bacily v tele, tim, ze ji srazis moc brzy, nenechas telo spravne pracovat s imunitnim systemem. Nemoc se pak zbytecne protahuje. Navic tim zatezujes jatra a ledviny.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 12:19

@Verun83 Nám tohle pravidlo pomohlo odhalit závažnou nemoc u dcery. Až na horečku jí nic nebylo, doktorka nám říkala, že ta bezpříznakovost je i spíš varující. Odebrala moč a CRP a už jsme frčely směr nemocnice… Když se to opakovalo, byla horečka jen krátce, jinak spokojené mimino, byla jsem přesvědčená, že tentokrát je to ok a jen pro jistotu jsem s ní šla k doktorce na základě pokynu od minula. V nemocnici jsme pak byly jednou tak dlouho než poprvé. Tím rozhodně nechci zakladatelku strašit, ale po téhle zkušenosti už mě zlepšování stavu bez potvrzení doktora, že je to ok, neuklidní :(

• Citovat
  • Upravit
831
6.7.18 12:56

Naše děti taky teď měly horečky, k tmu tochu průjem. Nejmladší dítě mělo teploty 6 dnů a nikam jsme nešli, protože bylo patrné, že zas tak zle mu není, také že se teploty postupně snižují (začalo to v noci a šlo ke 40, po pár dnech už jen 37,5 po celý den). Taky bylo jasné, že to bude něco střevního, protože ten průjem, a dále normálně jedli a pili, což je zásadní. Moc nechápu, proč se dneska se vším běhá k doktorovi, zarudlý krk - doktor, teplota či horečka - doktor. Myslím, že se úplně zapomíná na přítomnost běžných viroz, schopnost těla uzdravit se samo. Vždycky hledím na to, jak dítěti je (to souvisí i s přehnanou tendencí podávat léky při zjištění teploty), zda se stav zlepšuje během dnů a také přihlížím k tomu, že vše má nějaký průběh a každá viroza svůj čas. Takže počkat pár dnů, vyhodnotit a případně vyrazit : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
6.7.18 13:01

A jak tu někdo psal, horečka je důležitá k uzdravení, zabíjí tu nemoc, takže podáváním leků na neustálé snižování se protahuje proces uzdravování třeba na jednou tak dlouho. My dáváme většinou na noc, aby byla co nejklidnější, a pak přes den, když už je to evidentně velmi nepříjemné a náročné. Malé děti ale většinou kolem 38 zvládají jakoby nic : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
6.7.18 13:14
@Anonymní píše:
@Verun83 Nám tohle pravidlo pomohlo odhalit závažnou nemoc u dcery. Až na horečku jí nic nebylo, doktorka nám říkala, že ta bezpříznakovost je i spíš varující. Odebrala moč a CRP a už jsme frčely směr nemocnice… Když se to opakovalo, byla horečka jen krátce, jinak spokojené mimino, byla jsem přesvědčená, že tentokrát je to ok a jen pro jistotu jsem s ní šla k doktorce na základě pokynu od minula. V nemocnici jsme pak byly jednou tak dlouho než poprvé. Tím rozhodně nechci zakladatelku strašit, ale po téhle zkušenosti už mě zlepšování stavu bez potvrzení doktora, že je to ok, neuklidní :(

Můžu se prosim zeptat, co za nemoc to bylo? Nas maly uz mel takovou teplotu bez jinych priznaku dvakrat. Jednou letos a minuly rok v lete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 13:26

@kacenka.sks Akutní pyelonefritida. Po recidivě byla diagnostikována vrozená dispozice - VUR. Nyní má dlouhodobou zajišťovací léčbu antibiotiky. Zatím to vypadá, že obě ataky snad zůstaly bez následků, vliv mělo i včasné zjištění a rychlá léčba antibiotiky do žíly. Jako samozřejmě je mi jasné, že ne každá bezpříznaková horečka je tohle, ale nechci ani myslet na to, co by se mohlo stát, kdybychom otáleli nebo to podruhé přešli, že už je dobrá (horečku měla jen chvilku, po sražení čípkem už se nevrátila).

• Citovat
  • Upravit
554
6.7.18 13:40
@Anonymní píše:
@kacenka.sks Akutní pyelonefritida. Po recidivě byla diagnostikována vrozená dispozice - VUR. Nyní má dlouhodobou zajišťovací léčbu antibiotiky. Zatím to vypadá, že obě ataky snad zůstaly bez následků, vliv mělo i včasné zjištění a rychlá léčba antibiotiky do žíly. Jako samozřejmě je mi jasné, že ne každá bezpříznaková horečka je tohle, ale nechci ani myslet na to, co by se mohlo stát, kdybychom otáleli nebo to podruhé přešli, že už je dobrá (horečku měla jen chvilku, po sražení čípkem už se nevrátila).

Moc dekuju. Tak alespon vim pro příště, opravdu by me to nenapadlo. Tak at jste zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 13:45
@Anonymní píše:

Když mi bylo 12 taky sem měla pyelonefritidu. Jen já měla k vysokým horečkám ještě problémy s močením..Vubec by me nenapadlo že stačí jeden den horečka a je to problem 8o Ted budu ještě víc vynervovana :roll: Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML