Horečka u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19784
6.7.18 14:05
@Verun83 píše:
**Prosim te, co to je za pravidlo. Jakmile?

To je pravidlo, které nám sdělil náš pediatr: Přijděte, když teplota překročí 38.

@Verun83 píše:
Decka ted meli 39,5 a nesla jsem.** Druhy den jen 38,5, treti jen 37,3. 4.den jak rybicky.
Nechodim driv nez 4.den horecek k 39.

No, a to je pravidlo? Že ty jsi nešla? Odkud jsi to vzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.7.18 14:15
@Anonymní píše:
Když mi bylo 12 taky sem měla pyelonefritidu. Jen já měla k vysokým horečkám ještě problémy s močením..Vubec by me nenapadlo že stačí jeden den horečka a je to problem 8o Ted budu ještě víc vynervovana :roll: Zakladatelka.

Klid, to bude dobre.

• Citovat
  • Upravit
537
6.7.18 14:20
@eumedon píše:
No, a to je pravidlo? Že ty jsi nešla? Odkud jsi to vzala?

Nám pediatra řekla, že při teplotě nad 38 přijít minimálně po 36-42 hodinách, že přijít hned, tak není průkazné crp, že nemá smysl chodit tak brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 14:23

@kacenka.sks
Za málo, díky :) Nebudu mít klid, dokud se nezbavíme toho VUR, ale jednoho dne to bude.
Horší by bylo o tom nevědět.

@Anonymní píše:
Když mi bylo 12 taky sem měla pyelonefritidu. Jen já měla k vysokým horečkám ještě problémy s močením..Vubec by me nenapadlo že stačí jeden den horečka a je to problem 8o Ted budu ještě víc vynervovana :roll: Zakladatelka.

To mě mrzí, nechtěla jsem Tě nervovat… Vím, že je snazší číst to, jak je to vlastně v pohodě a k doktorovi jdou jen hysterické matky. Já o AP u kojenců nikdy předtím neslyšela, až pak se ke mně začaly dostávat historky o tom, jak to měl ten a ten. Není to nějak vzácná věc, jen se o ní nemluví (což chápu, já bych předtím tyhle věci taky nechtěla slyšet). Takže za mě jít k doktorovi s horečkou u malého dítěte je opatrnost, ne hysterie. U nás to bohužel nebyla náhoda, došlo by k tomu nejspíš časem tak jako tak. Pokud se Ti něco nezdá, tak zajeďte na tu pohotovost. My musíme k doktorovi už pokaždé, ať by byla horečka třeba jen půlhodiny.

Moc přeju, ať je mrně v pořádku! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.18 14:31
@Sůvička80 píše:
Nám pediatra řekla, že při teplotě nad 38 přijít minimálně po 36-42 hodinách, že přijít hned, tak není průkazné crp, že nemá smysl chodit tak brzo.

U nás bylo CRP přes 80 po cca 18hodinách od zjištění horečky (ale samozřejmě netuším, jak dlouho se to „chystalo“) plus špatná moč. Nejsem doktor, nevím, jestli to v té moči je dřív nebo ne. Ale u kojence bych prostě tři dny nečekala (to, že my už ani nesmíme, je jiná věc).

• Citovat
  • Upravit
831
6.7.18 16:51

Myslím, že doporučení čekat 3 dny, zda se z toho něco nevyklube, je obecně rozšířené u alopatie, taky se k nám dostalo, od více doktorů. K tomu ale určitě patří přidat intuici, opatrnost, zkušenosti, stav dítěte atd. Ale u nás se to osvědčilo a do 3 dnů je vždy nějaké rozuzlení - buď je nemoc pryč nebo na ústupu, nebo se dítě třeba osype, rozjede se průjem atd… a je taky jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 19:34
@Emno píše:
Myslím, že doporučení čekat 3 dny, zda se z toho něco nevyklube, je obecně rozšířené u alopatie, taky se k nám dostalo, od více doktorů. K tomu ale určitě patří přidat intuici, opatrnost, zkušenosti, stav dítěte atd. Ale u nás se to osvědčilo a do 3 dnů je vždy nějaké rozuzlení - buď je nemoc pryč nebo na ústupu, nebo se dítě třeba osype, rozjede se průjem atd… a je taky jasno.

Ještě bych na první místo dala ten věk. Do třech měsíců má mimino s horečkou vidět lékař vždy, ale čekat tři dny mi přijde nebezpečné i u kojence (pokud se evidentně nederou ven zuby apod.).

anonym s AP

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí