Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Poprosím o vaše rady. Včera jsem byla se svou 16 mesicni dcerou v obchodním centru. Po asi půl hodině co jsme tam byly jsem zjistila, že si asi nějak shrabala plinu a vycurala se do oblečení. Nevím, jak dlouho v tom mohla být, ale snad jen chvíli. Musela jsem ji svléknout kalhoty a koupit ji rychle něco na sebe. Po tu chvíli byla zabalená v dece. Dnes ráno se vzbudila s hroznou rymou a na večer ji začala stoupat teplota nejvíc 38 na noc jsem ji dala nurofen. Celý den s chutí papala ale u večeře se poblinkala. Trošku jídla, ale spis hleny asi z té rymy. Myslíte, že je to normální? mam docela strach jestli mi nějak neprostydla celá aby nebyl nějaký zánět mocaku nebo tak něco
celý den byla ale úplně v pohodě, veselá. Jen strašně špatně spí, jak má plný nos. V pondělí s ní zajdu k dr.
Asi bych byla zatím v klidu, uvidíš, co z toho bude…na zánět močáku bych tohle netipovala ![]()
@Natalka123 syn se ted hrabe z neceho pododneho. Behem uterka silns ryma, teplota postupne az 38,5. Na noc dostaval nurofen. Teplotu mel i ve stredu. Vcera uz bez teploty, ale je zahleneny. Zkuste hodne omezit mleko a mléčné vyrobku, ty zahlenuji. Tonik uz zacal kaslat a kdybych mu dala mléko, tak se z kašle zarucene poblije
ted to radi. Tak drzim palce, myslim si ze máte neco hodne podobneho jako my.
Syn má taky něco takového, trošku kašlal, dnes se mu spustila vodová rýma a k večeru vylítla teplota nad 38. Běžně k rýmě teplotu nemívá, tak uvidíme, ale myslím, že prostě někde nastydl nebo na něj někdo něco prsknul, taky počasí naprd…
@rezulka jjj, Tonik taky nejdriv pokasava. Jenom teda v noci. Pak za par dni pribyla ta ryma a uz to jelo. U nas tedy horečka 2 dny. Drzim moc palce at se nam Ti prcci uzdravi.
V tomhle počasí, kdy se střídá neustále teplo a zima to je normální, pokud je zahleněná, blinká, některé děti to tak mají. Teplota je v normě. To bude dobré ![]()
Zvracení bude z té rýmy, polyká to a dělá jí to neplechu v žaludku… Nemyslím, že by to bylo z toho pročurání, spíše souběh nějaké virozy. Zánět močáku - asi by byly vyšší horečky, nehledě že z mokrý plenky to není zase tak pravděpodobný. Uvidíš, pokud by byly teploty i po 3. dnu nebo horečka vylítla, zajdi k lékaři. Ať je lépe ![]()