Horečka více jak měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.10.23 11:11

Horečka více jak měsíc

Dobry den, muj syn 6 let ma teploty kolem 38 jiz 5 tydnu cele dny, jen v noci, kdyz spi je bez teplot :( vsechny vysetreni v poradku. Jedine co jsem zjistila, ze to reaguje na pohyb. Kdyz lezi u tv a vubec se nehybe, teplota klesne. Ale staci, ze sedi a hraje si a uz zase. Nastesti je vesely, hezky ji, vypada v pohode. Obcas trosku unaveny. Mudr vubec nevi, posle nas do Motola. Uz mel dvoje atb a 4 dny kortikoidy a nic nezabira :(
Stalo se nekomu? Co to bylo? Uz jsem fakt nestastna…mam o syna obrovsky strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35489
23.10.23 11:17

Revma? Možná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28587
23.10.23 11:29

Ahoj, dcera tedy neměla v kuse, ale měla třeba 4 dny, pak dva dny ne a zas, takhle dokola přes dva roky. Teploty byla zhruba 37,3-38,2, celkově byla unavenější, méně jedla (oproti stavu ted). Pomohlo důkladné vyšetření na imunologii a zahájení diety (u nás). Z krve alergie neměla, zjistilo se to náplasťovými testy. Po pár dnech na důsledné dietě to bylo jiné dítě, nyní občas zvýšené teploty mívá, když nehlídáme úplně, co jí. Zkuste tímto směrem, jestli tam není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
23.10.23 12:16

A on měl vysoké CRP nebo proč dvoje antibiotika?
Nemáte doma vadný teploměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
23.10.23 12:23

To je hodně divné. Určitě se musí vyloučit autoimunitní onemocnění, případně ještě větší strašák. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.23 18:52

Děkuju maminky za názory, dnes jsem konzultovala s mudr.
Další odběry krve a moči a poradí se s nemocnicí na Karláku a případně tam půjdeme si lehnout prý. Možná to vidí na něco s metabolismem…
každopádně moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.23 18:55

Jinak měl na začátku bolesti v krku, poslechově něco na obou stranách plic a to antibiotika vyřešili, problém zmizel, zůstala jen ta teplota a všechny výsledky krve i moči v pořádku.
Revma by prý mělo jiný krevní obraz. Autoimunitní by zase zabraly ty kortikoidy, což se nestalo, spíš naopak.
Vadný teploměr určitě ne, dnes jsme porovnávali měření přímo u Mudr, výsledek stejný.
Zkoušela jsem i na jiných lidech a v noci syn teplotu nemá vůbec, to právě je prý divný, tudíž jakoukoli virozu atd. Mudr vylučuje.
Alergické odběry dnes nabral…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
23.10.23 23:05
@Isabelka78 píše:
Děkuju maminky za názory, dnes jsem konzultovala s mudr.
Další odběry krve a moči a poradí se s nemocnicí na Karláku a případně tam půjdeme si lehnout prý. Možná to vidí na něco s metabolismem…
každopádně moc děkuji za rady :)

V nemocnici jste měli být už 5. den horeček, které nereagovaly / neklesaly ani po podání ATB na předpokládanou bakteriální infekci (zhruba do 2 dnů po podání ATB na bakteriální infekci by měla horečka vymizet). Horečky nereagující na podání adekvátní dávky kortikoidů ve mně tedy vzbuzují notnou hrůzu.

Jinak mě udivuje naprostý klid lékařky, která nechá dítě více než měsíc v horečkách s tím, že se teprve poradí. Vše jen oddaluje diagnózu. To chce hemokultury, lumbální punkci, opakované stěry z konečníku, ultrazvuk břicha, krku, podpaží, třísel, RTG S+P. Nabízí se i vyšetření kostní dřeně a dále scintigrafie se značenými leukocyty, případně rovnou PET-CT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.23 21:00
@Doctus píše:
V nemocnici jste měli být už 5. den horeček, které nereagovaly / neklesaly ani po podání ATB na předpokládanou bakteriální infekci (zhruba do 2 dnů po podání ATB na bakteriální infekci by měla horečka vymizet). Horečky nereagující na podání adekvátní dávky kortikoidů ve mně tedy vzbuzují notnou hrůzu.Jinak mě udivuje naprostý klid lékařky, která nechá dítě více než měsíc v horečkách s tím, že se teprve poradí. Vše jen oddaluje diagnózu. To chce hemokultury, lumbální punkci, opakované stěry z konečníku, ultrazvuk břicha, krku, podpaží, třísel, RTG S+P. Nabízí se i vyšetření kostní dřeně a dále scintigrafie se značenými leukocyty, případně rovnou PET-CT.

Tak ted jste me uplne vydesila. Mudr vychazi z toho, ze je syn vesely, ze vse je ve vysledkach v poradku… prosim Vy jste doktorka? Dekuji za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
25.10.23 06:29

@Isabelka78
Ano, jsem lékař. A určitě bych pacienta nenechal doma bez řádného došetření, pokud by měl tak dlouho horečky. Krevní obraz bohužel nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí