Horečka - viróza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
505
31.3.10 07:45

Horečka-viróza?

Ahoj, včera večer měl malý 38,3°C horečku. Ručičky a nožičky měl teplé, tak jsem mu udělala vlažnou sprchu a srazila na 37,9. Ráno jsem mu naměřila 37,5. Rýmu nemá. Já sama jsem už od pátku slabá, mám rýmu, bolí mně v krku a dnes i manžel si stěžoval, že má návaly horka. Nevím, co zas to může být? Kdy nejlíp začít srážet teplotu? Celou zimu jsem mu dávala Oscilococcinum a přestála dávat v březnu, teď si říkám, že jsem mu to raději měla dávat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44176
31.3.10 08:05

Ahoj.Naše doktorka říká,že teplotu je potřeba srážet,pokud vyleze nad 38 stupňů.Pod tuto hranici ne,tělo bojuje s infekcí a tvoří si obranné látky..

Jestli je to viroza nebo infekce Ti po netu nikdo neřekne.Neřekne Ti to ani lékař na první pohled.Nejpřesnější je krevní test.Musíš počkat,co se z toho vyvine.Naše dr.,pokud nevidí příznaky infekce a horečky nejsou moc vysoké - nad 39,doporučuje 2 dny srážet,když horečka neustupuje,dělá CRP případně další testy.U miminek dělá CRP hned.

Můžu Tě uklidnit,naše Emička je nemocná prakticky od září.Trpí na opakované záněty průdušek,mezitím měla neštovice a oboustranný zánět středouší.Vždy byla týden,dva zdravá a pak horečky nanovo.

Podle všech vyšetření má imunitu v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
31.3.10 08:08

Ahoj, zatím bych to nechala být, je dobře, že nesrážíš chemicky. Jsou nemoci, který začínají horečkama a až třeba 3. den se objeví další příznaky nemoci. Oscilo bych rozhodně takto nedávala. Vyvoláváš proving - tzn. přivodíš si potíže, který by měl lék léčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.3.10 08:10

Malý bojoval od září lonského roku s rýmou a kašlem. Rýmu měl vždy dva týdny, týden nic a zas znova. Teď už celý měsíc byl zdravý, tak jsem jásala, že virózy už jsou za náma a opět zas něco :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.3.10 08:14

Holky, jak tak malé děti se snažíte při horečkách udržet v posteli. Když měl jednou 39, tak ten den přespal, ale u té nižší teploty je čilý. Momentálně jsem mu pustila pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.3.10 08:16
Andrejka1 píše:
Holky, jak tak malé děti se snažíte při horečkách udržet v posteli. Když měl jednou 39, tak ten den přespal, ale u té nižší teploty je čilý. Momentálně jsem mu pustila pohádky.

pokud nechce ležet, nenutím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.3.10 08:36

Holky, ještě jsem se chtěla připtat na srážení vysokých teplot lékama. Narazila jsem na článek ve kterém stojí : "Nikdy léky nekombinujte, lze kombinovat čípky a sirup či tabletu, ale nikdy druh přípravku! " . Jak je to mýšleno? Já jsem při horečkách u malého kombinovala čípky Nurofen s čípkama Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
31.3.10 08:42

Já taky kombinuju Nurofen s Panadolem - lék na bázi ibuprofenu s paracetamolem.Upřednostňuju sirupy,nesnáším čípky,rozpustí se mi to v ruce dřív,než to zavedu.

Na pohotovosti i naše dětská dr.říkala,že se to může.Je to běžná praxe i v nemocnici.Od podání léku musí uplynout nejméně 4 hodiny.

Nedělala bych to u dítěte s teplotou 38,ale teploty kolem 40,jaké mívají moje děti se prostě srážet musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.3.10 09:09

Tak včera měl nejmladší (17 měs.) taky horečku, nejvíc 39. Nesrážela jsem, dávála jsem hodně pít a hodně spal. Odpoledne to kleslo na 38 a večer měl zase 38,8. V noci jsem mu dávala pít a pil občas i sám. Ráno měl jen 37,1.

Je vidět, že tělo s něčím bojuje…
Já sama se snažím nesrážet, určitě ne chemicky. Když už to pak leze přes 39,5 tak lehce schlazuju vlažnými obklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.3.10 09:14

Zizalko, jak často měříš teplotu? Dáváš obklady na zápěstí? Vždy se těch teplot bojím večer, že tvrdě usnu a malý bude hycovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.3.10 09:19

Přes den občas. V noci jsem vůbec neměřila. Poznám to i na dýchání. Když je hodně vysoká, tak dýchá hodně zrychleně. Bylo podle toho pak poznat, že mu klesala, protože se mu ten dech trošku zpomaloval.

Když měl v říjnu horečky kolem 39,7, tak jsme mu dávali i takové vlažné spíše lehce teplé obklady na bříško a občas na lýtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
15.7.10 15:06

ahoj holky,
já bych aji teplotu nechala samovolně srážet, ale jak je to nad 38,5 mělo by se to řešit čípkem a sprchování vlažnou vodou…a dát čípek proti křečím, které hrozí u tak vysokých teplot..
nám je deset měsíců, máme poprvé takové teploty, já celé dny zvracím, protože jsem na začátku těh. tak jsem z toho mimo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
9.6.11 13:21

včera večer měl malý 39,3°C horečku. Ručičky a nožičky měl teplé, tak jsem mu udělala obklad a dala čípek na radu doktorky. Ráno jsem mu naměřila zas a zas čípek,mezi tím 1 v noci. Rýmu nemá. Ráno jsem byla u doktorky ,vzala krev s prstíku a podle hodnoty 21 je to viróza.Co jsou to ty krevní hodnoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.6.11 13:48
jani09 píše:
včera večer měl malý 39,3°C horečku. Ručičky a nožičky měl teplé, tak jsem mu udělala obklad a dala čípek na radu doktorky. Ráno jsem mu naměřila zas a zas čípek,mezi tím 1 v noci. Rýmu nemá. Ráno jsem byla u doktorky ,vzala krev s prstíku a podle hodnoty 21 je to viróza.Co jsou to ty krevní hodnoty?

Kopíruju…
C-reaktivní protein (CRP) je ukazatelem zánětlivého procesu v lidském těle způsobeného bakteriální infekcí (angína, zánět slepého střeva, zánět obličejových dutin, zánět středního ucha, zánět ledvin, …).

Měření CRP pomáhá zabránit zbytečnému podávání antibiotik u pacientů s virovým onemocněním. Vyšetření se provádí odběrem kapky krve z prstu a výsledek je k dispozici do 2 min.

Hodnota 21 je mírně zvýšená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
9.6.11 14:22
Zizalka píše:
jani09 píše:

Kopíruju…
C-reaktivní protein (CRP) je ukazatelem zánětlivého procesu v lidském těle způsobeného bakteriální infekcí (angína, zánět slepého střeva, zánět obličejových dutin, zánět středního ucha, zánět ledvin, …).

Měření CRP pomáhá zabránit zbytečnému podávání antibiotik u pacientů s virovým onemocněním. Vyšetření se provádí odběrem kapky krve z prstu a výsledek je k dispozici do 2 min.

Hodnota 21 je mírně zvýšená…

Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí