Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ted má 39,7 v konečníku.Neodečítá se od teto teploty něco?Mamina říka 0,5 stupně,ale nevim.
Koupila jsem muještě paralen sirup.je dobrej?Někde jsem četla,že paralen ne,proto se ptám.
jani09 píše:
Koupila jsem muještě paralen sirup.je dobrej?Někde jsem četla,že paralen ne,proto se ptám.
Proč ne Paralen? Paralen nebo Nurofen, oboje malé děti na horečku můžou ![]()
fragola píše:jani09 píše:Proč ne Paralen? Paralen nebo Nurofen, oboje malé děti na horečku můžou
Ja nemam proti peralenu nic,jen v jedné s diskuzí jsem četla,že paralen ani omylem.
A bylo to tam aspoň nějak zdůvodněno?
Paralen, Panadol, Ibalgin, Nurofen ve formě sirupu jsou pro malé děti v pohodě. Popř. Paralenové, Panadolové a Nurofenové čípky ![]()
Příspěvek upraven 09.06.11 v 15:45
fragola píše:
Myslim,že ne.
jani09 píše:fragola píše:Myslim,že ne.
Tak to je aspoň „pádný“ důvod
Klidně ho dej, není na něm nic špatného
A ať je malý brzo fit ![]()
Ještě mě napadlo - víš o tom, že se dá Paralen(Panadol) + Nurofen (Ibalgin) střídat po 4 hod, pokud jsou vysoké horečky?
Když budeš dávat pouze Nurofen nebo pouze Panadol, můžeš další dávku opakovat až po 6 hod. Občas je horečka dost vysoká a je třeba srazit dřív, tak se dá prostřídat Panadol + Nurofen po 4 hod. V každém je jiná účinná látka. Třeba se ti to někdy bude hodit. ale spíš přeju, ať to nepotřebujete ![]()
Příspěvek upraven 09.06.11 v 15:53
fragola píše:jani09 píše:Tak to je aspoň „pádný“ důvodfragola píše:Myslim,že ne.
A bylo to tam aspoň nějak zdůvodněno?Klidně ho dej, není na něm nic špatného
A ať je malý brzo fit
Dík.
jani09 píše:
Chuťově je určitě hnusnej jako všechny tyhle sirupy. ![]()
Já všechny tyhle Paraleny, Nurofeny apod. nerada, takže je nepoužívám. Horečku většinou nesrážím a když už náhodou, tak jen nechemicky.
Zizalka píše:jani09 píše:
Koupila jsem muještě paralen sirup.je dobrej?Někde jsem četla,že paralen ne,proto se ptám.Chuťově je určitě hnusnej jako všechny tyhle sirupy.
Já všechny tyhle Paraleny, Nurofeny apod. nerada, takže je nepoužívám. Horečku většinou nesrážím a když už náhodou, tak jen nechemicky.
Aha,tak to mě asi neporadíš.
Honzík mi nechal trochu času na prostudování příbalových info.Tam je 4 čípky na 24 hodin,což je do 20.00 a 4 už měl.To znamená,že ted dostane,pokud to bude nutný,paralen sus asi 6 ml.To je asi skoro celá ta odměrka,pokud jsem to pochopila spravně.Jak to do něj dostanu?najednou asi ne.A čím to zapije,když pití odmítá.Zapít se to má,tak asi mateř.mlíkem.
A ty čípky, které jsi dávala, byly nurofenové nebo jaké?
S podáním sirupu neporadím. Vím, co můžu od dětí čekat, takže když vím, že zvládnou sirup, dám sirup. Když vím, že sirup nezvládnou, dávám čípky ![]()
Nalila bych to na odměrku a šoupla do pusinky, když není zbytí ![]()
fragola píše:Čípky nurofenové,ano.Před chvíli dostal ten sirup vypít se skleničky,vyzvracel ho.
A ty čípky, které jsi dávala, byly nurofenové nebo jaké?
S podáním sirupu neporadím. Vím, co můžu od dětí čekat, takže když vím, že zvládnou sirup, dám sirup. Když vím, že sirup nezvládnou, dávám čípky
Nalila bych to na odměrku a šoupla do pusinky, když není zbytí
Ja teda koukám jak puk ze nedavate cipky nebo sirup když má dítě více jak 38… JÁ dávám vždy a k tomu třeba i tvarohovy zabal. Nevím a kor u 39 horečky to je podle mě uz na pováženou…
no