Horečka, bolest břicha a krku u batolete

683
27.12.12 20:49

horečka,bolest břicha a krku u batolete

Prosím o radu, jestli s tím někdo máte zkušenost. Mám skoro dvouletého syna. Jednoho večera mu trochu vyskočila teplota nad 38. Přikládali jsme to rušnému dni, únavě a tak. Syn v případě nemoci nemá problém se vyšplhat ke čtyřicítkám. Takže dostal čípek. Ráno zase teplota malinko nad 38, opět čípek. Stále jsme tomu moc nevěnovali pozornost. Dítě bylo jinak naprosto normální. No a večer už se to rozjelo. Přišly ty opravdové horečky, střídání čípků, sirupů, zábalů a počítání hodin, kdy už bude moct přijít další dávka. To už bylo jasné, že to není jen tak, ale jiné příznaky nebyly, v okolí řádí nějaká střevní chřipka, takže jsme čekali, co se z toho vyklube. Následující den si dítko začalo stěžovat na bolest a k večeru jsme dešifrovali, že se zřejmě jedná o bříško (vyjadřovací schopnosti ještě nemáme vypilované, takže to chvíli trvalo, zjistit, kde to bolí). Nicméně stále žádný průjem, žádné zvracení. Ráno jsme tedy vyrazili k doktorce, rovnou i s močí (jednu infekci močových cest prodělal jako malinký). Moč je v pořádku, krev z prstíku ukázala zvýšené CRP, kolem padesáti. Takže jsme dostali antibiotika. No a následně začal mít synek problém s polykáním, brečel u jídla a krk měl citlivý i na dotek. Nicméně pití mu problém nedělalo, to naopak vyhledával. Nu zase mu vyrostla teplota, takže zase dostal léky, tím samozřejmě přešla i bolest. No a já teď řeším, co mu vlastně je a jestli mám vyměnit doktorku, když vlastně žádné další vyšetření neudělala a spokojila se s tím, že je tam prostě někde infekce. Taky mě napadlo, jestli ten krk není reakcí na ta antibiotika, ale penicilínové antibiotika (i když asi ne přesně tyto) už měl jako mimino právě u těch močových cest a žádné nežádoucí účinky neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3096
27.12.12 21:20

@sovička
ahojky, docela mi to připomíná spálovou angínu…kluk ji měl koncem října..vysoký horečky, při pohledu krku měl měkké patro poseté bílými skvrnkami a rudé, jazyk jakoby vzhledu jahody. Ptala se mne, jestli si nestěžoval na bolest bříška, že to je dost často u toho. CRP nám teda nedělala, bylo to jasný co mu je..po ATB nastala docela rychle úleva, hlavně od horeček..měl je po 8 hodinách, první 2 dny po 6 aby mu rychleji zabrali, byl to nějaký penicilin…přeju ať mu to rychle zabere a je brzy líp!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
27.12.12 21:26

Ano, mrkněte do pusy, my jsme takto prošli virovou angínou (na tu teda nezaberou ATB, spíš přihorší). Horní patro je poseté červenými pupínky (asi narozdíl od spálové angíny, ty jsou zřejmě bílé, jak píše @aktijka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
28.12.12 10:56

Tak na mě z té jeho pusiny dneska vykoukl opravdu bílý flek. No malinový jazyk zatím nemá a ten flíček na jazyku připomíná spíše aft. Sama jsem to měla jednou a řekla bych, že jeho reakce na jídlo těm aftům i odpovídá. Každopádně jsem telefonovala paní doktorce a ta teda vyloženě zklamala. Ani ho nechtěla vidět a víceméně mi naznačila, že s tím nic nenadělám, mám mu dělat nedráždivou kašovitou stravu a ono to třeba za týden přejde. Prý se mu prostě kromě bakteriální infekce objevila i virová. Samozřejmě má nejspíš pravdu, ale trochu mě štve, že se na to ani nepodívala, nezvážila nějakou tu spálu nebo mononukleozu, prostě že to neřeší. Nejspíš ji skutečně vyměním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.12.12 18:18

Ještě sledujte ruce a nohy, nám dr. na pohotovosti tehdy řekla, že se mu nejspíš objeví vyrážka jenom v těchto partiích. Nakonec to mělo lehčí průběh a vyrážku neměl (jen ty afty všude v puse). Chytla jsem to od něj potom já, neměla jsem sice horečku, ale taky ty afty i vyrážku (připomíná spíš červené tečky - jakoby po bodnutí špendlíkem). A je to docela bolestivé. Každopádně na toto atb nepomáhají. Je to virového původu. Tak ať je to u vás jen lepší a bez komplikací :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
29.12.12 09:33

@Nsoci Jé a co jste jedli, když jste měli afty. On mi u všeho piští auau. Nají se akorát, když je zrovna pod vlivem léků na teplotu, ale teploty už mizí, tak se bojím, aby mi skoro ve dvou letech nebyl plně na mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
29.12.12 15:02

My když měli aftovou stomatitidu, tak měl pusu plnou aftíků a byl na jogurtech, přesnídávkách a mléce, teplé odmítal, jen studené, což plně chápu. Jako když týden nebude nic tužšího, jen mléko, jogurty, tak to taky přežije, hlavně aby pil.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
29.12.12 20:23

@sovička Jedl spíš kašovitou stravu, aby to nemusel moc kousat a hned to bylo z bolavé pusy pryč. A hodně zapíjet, aby zbytky jídla nebyly na aftech, to bolí nejvíc. Pro mě osobně je na afty nejhorší sladké, to bolí jak čert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí