Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lucad77 píše: Více
Asi reflux. Měla jsem je brát jen chvíli. Někdo je bere pořád? Nedělá se kdyžtak nějaké vyšetření?
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
hned jako první mě napadl reflux. Lidé ho popisují jako hořkost v krku, pálení žáhy, neustálé nutkání brkat a těžkost po každém jídle s pocitem tlačení žaludku.
Jako první pomoc bývá mátový čaj, menší porce jídla, pomalé jezení a šetřivá (nekořeněné jídlo). ![]()
Sice to příčinu neodstraní, ale vylepší to pocit - tonic. Jenom pozor, každý chnin nemůže.
@chs.jasmin píše: Více
Jim menší porce už delší dobu. Na začátku jsem měla porad pocit, že to musím něčím zajist, zapít, ale stejně to nešlo.
@Anonymní píše: Více
Beru léky už dobrých patnáct let. Ale taky chodím pravidelně na gastro. Mám nedomykavost jícnové chlopně, to se prostě jinak než léky a hlídáním stravy řešit nedá.
Mám zničehonic hořko v puse. Není to poprvé. U lékaře jsem byla. Dostala jsem léky a pak to přešlo. Stalo se to znovu. Opět jsem dostala nějaké léky a časem to zmizelo. Teď se to objevilo znovu. Nepřišlo mi, že bych zařadila do jídelníčku něco jiného.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co vám pomohlo? Čím to bylo? Samozřejmě jsem nasadila opět ty jedny léky a volala jsem doktorce (nedovolala jsem se), ale bohužel zatím se to nelepší.
Každopádně jedna příčina je vyloučena a to je brani léků (které jsem momentálně nepotřebovala). Také jsem měla pocit, že po jednom pití to mám horší - takže od té doby to nepiju. Piju prevazne už jen vodu (kohoutkovou, kupovanou), výjimečně si dám něco jiného, někdy trošku šťávy, abych měla změnu.