Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dle mého to bude mít souvislost se žaludkem a trávením. Jez pouze malé porce, vynechej ostrá jídla, colu a podobná dráždidla na žaludek. Po jídle si tak dvě hodiny nechoď lehnout. Ideálně spi trochu ve zvýšené poloze. K dr si určitě zajdi. Počítej s tím, že Tě odešle na gastroenterologické vyšetření.
V těhotenství jsem měla hořko v puse (cca 1 týden) a všechno, co jsem snědla chutnalo hořce. Gyndař řekl, že je to od jater a žlučníku (to je ale napravo, žádné píchání jsem necítila). Doporučil netučnou dietu bez koření a za ten týden to bylo ok. Od té doby nic.
@ekores píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s bolením až pícháním pod levým žebrem a k tomu ještě hořko v puse. Jsem z toho nervozní celý víkend. Zítra si každopádně zajdu k mudr. Pod tím levým žebrem to bolí spíše po jídle a hořko v puse je taky v závislosti na jídle (ať jím cokoli). Někde jsem četla, že hořkost souvisí se žlučníkem, ale ten zase bolí na pravé straně a mě rozbolelo na levé? Prosím o zkušenosti.
Ahoj prosím, jak to dopadlo, mám delší dobu úplně to samé