Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Romario píše:
Adriana - já tě nechtěla postrašit, top, ať nezmrzneš![]()
![]()
, ale myslela jsem, abyste to tak nenechávali delší dobu. Nemuselo by se to vyplatit. Ono ještě záleží, jestli máte novostavbu nebo starší dům. Starší komíny se stavěly z plných cihel a někdy i vymazávaly šamotem, tam třeba izolace nebyla. Ale díky tlouštce cihly nikdy nesálaly přes zeď - pokud tam nebyly praskliny. Cihly se jen hezky nahřály a zeď byla příjemně teplá.
No máme novostavbu, 3 roky starou.Komín je něco jako skládačka od firmy.Izolaci má, ptala jsem se muže.Krb máme dva roky a tohle se nám nestalo.No je pravda, že kominík tu nebyl
, ale my zas tolik netopíme krbem.Kominíka zavolat nemůžeme,nemáme nahoře vylejzák.Ten se bude dělat letos.Nedokážu si představit, jak by se ke komínu dostal
bez vylejzáku..
Hm…a revizi máte? Nebo topíte bez revize ![]()
Pokud máte třívrstvý komín (Schiedel, Eko, Heluz, Ciko…), tak je obzlášť divné, že se vám ta zeď tak nahřívá, až se na ní neudrží ruka. Buď někdo ošidil izolaci a nebo tam dal nevhodnou vatu … příčin může být víc. Ale určitě by to dělat nemělo
![]()
A nebo máte fakt jen skládačku, achjé…nikoliv certifikovaný systém
, tak potom tam může být cokoliv.
A nechytly vám saze v komíně? Nám se to stalo loni. Manžel sice komín vyčistil, ale jaksi ty saze popadaný na zemi zapomněl vyndat.
No a jednou, když byl v práci, tak jsem zjistila, že v koupelně, kde ten komín vede, je nějaký teplo a smrad. Šáhla jsem si na zeď a byla horká. A kachličky u země byly úplně rozpálený, že se na nich nedala udržet ruka. Plameny nám z komínu nešlehaly, ale chytly ty saze. Manžel přitáhl k nám domů známý dobrovolný hasiče, ty nám dole v komíně otevřely ty dvířka a saze vyndaly. Stálo nás to flašku. Ale bála jsem se teda hodně.
Romario píše:
Hm…a revizi máte? Nebo topíte bez revize
Pokud máte třívrstvý komín (Schiedel, Eko, Heluz, Ciko…), tak je obzlášť divné, že se vám ta zeď tak nahřívá, až se na ní neudrží ruka. Buď někdo ošidil izolaci a nebo tam dal nevhodnou vatu … příčin může být víc. Ale určitě by to dělat nemělo![]()
![]()
![]()
A nebo máte fakt jen skládačku, achjé…nikoliv certifikovaný systém, tak potom tam může být cokoliv.
Máme to Ciko, nemohla jsem si vzpomenout(teda vzpomněla jsem si na Čiko
, ale to asi není ono).Revizi máme..Fakt nevim co s tím je…Ach jo.Zatopila jsem, ale tak decentně…Ale jinak děkuju moc, jsi moc hodná
![]()
Adriano, tak cinkni Tomovi Honkovi:
http://www.ciko-kominy.cz/…zensky-kraj/
vysvětli problém, asi tě odkáže, co se reklamace týče, na montážní firmu, co vám to dělala, ale odborně by měl poradit on
![]()
Adriana - já tě nechtěla postrašit, top, ať nezmrzneš
, ale myslela jsem, abyste to tak nenechávali delší dobu. Nemuselo by se to vyplatit. Ono ještě záleží, jestli máte novostavbu nebo starší dům. Starší komíny se stavěly z plných cihel a někdy i vymazávaly šamotem, tam třeba izolace nebyla. Ale díky tlouštce cihly nikdy nesálaly přes zeď - pokud tam nebyly praskliny. Cihly se jen hezky nahřály a zeď byla příjemně teplá.