Horký komín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Romario
3.2.12 12:44

Adriana - já tě nechtěla postrašit, top, ať nezmrzneš :hug: :hug: :hug: , ale myslela jsem, abyste to tak nenechávali delší dobu. Nemuselo by se to vyplatit. Ono ještě záleží, jestli máte novostavbu nebo starší dům. Starší komíny se stavěly z plných cihel a někdy i vymazávaly šamotem, tam třeba izolace nebyla. Ale díky tlouštce cihly nikdy nesálaly přes zeď - pokud tam nebyly praskliny. Cihly se jen hezky nahřály a zeď byla příjemně teplá.

• Citovat
  • Upravit
2271
3.2.12 13:12
Romario píše:
Adriana - já tě nechtěla postrašit, top, ať nezmrzneš :hug: :hug: :hug: , ale myslela jsem, abyste to tak nenechávali delší dobu. Nemuselo by se to vyplatit. Ono ještě záleží, jestli máte novostavbu nebo starší dům. Starší komíny se stavěly z plných cihel a někdy i vymazávaly šamotem, tam třeba izolace nebyla. Ale díky tlouštce cihly nikdy nesálaly přes zeď - pokud tam nebyly praskliny. Cihly se jen hezky nahřály a zeď byla příjemně teplá.

No máme novostavbu, 3 roky starou.Komín je něco jako skládačka od firmy.Izolaci má, ptala jsem se muže.Krb máme dva roky a tohle se nám nestalo.No je pravda, že kominík tu nebyl :oops: , ale my zas tolik netopíme krbem.Kominíka zavolat nemůžeme,nemáme nahoře vylejzák.Ten se bude dělat letos.Nedokážu si představit, jak by se ke komínu dostal :nevim: bez vylejzáku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romario
3.2.12 13:35

Hm…a revizi máte? Nebo topíte bez revize :think:
Pokud máte třívrstvý komín (Schiedel, Eko, Heluz, Ciko…), tak je obzlášť divné, že se vám ta zeď tak nahřívá, až se na ní neudrží ruka. Buď někdo ošidil izolaci a nebo tam dal nevhodnou vatu … příčin může být víc. Ale určitě by to dělat nemělo :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
A nebo máte fakt jen skládačku, achjé…nikoliv certifikovaný systém :roll: , tak potom tam může být cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
8523
3.2.12 13:42

A nechytly vám saze v komíně? Nám se to stalo loni. Manžel sice komín vyčistil, ale jaksi ty saze popadaný na zemi zapomněl vyndat. :roll: No a jednou, když byl v práci, tak jsem zjistila, že v koupelně, kde ten komín vede, je nějaký teplo a smrad. Šáhla jsem si na zeď a byla horká. A kachličky u země byly úplně rozpálený, že se na nich nedala udržet ruka. Plameny nám z komínu nešlehaly, ale chytly ty saze. Manžel přitáhl k nám domů známý dobrovolný hasiče, ty nám dole v komíně otevřely ty dvířka a saze vyndaly. Stálo nás to flašku. Ale bála jsem se teda hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
3.2.12 20:15
Romario píše:
Hm…a revizi máte? Nebo topíte bez revize :think:
Pokud máte třívrstvý komín (Schiedel, Eko, Heluz, Ciko…), tak je obzlášť divné, že se vám ta zeď tak nahřívá, až se na ní neudrží ruka. Buď někdo ošidil izolaci a nebo tam dal nevhodnou vatu … příčin může být víc. Ale určitě by to dělat nemělo :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
A nebo máte fakt jen skládačku, achjé…nikoliv certifikovaný systém :roll: , tak potom tam může být cokoliv.

Máme to Ciko, nemohla jsem si vzpomenout(teda vzpomněla jsem si na Čiko :mrgreen: , ale to asi není ono).Revizi máme..Fakt nevim co s tím je…Ach jo.Zatopila jsem, ale tak decentně…Ale jinak děkuju moc, jsi moc hodná :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romario
3.2.12 20:37

Adriano, tak cinkni Tomovi Honkovi:
http://www.ciko-kominy.cz/…zensky-kraj/
vysvětli problém, asi tě odkáže, co se reklamace týče, na montážní firmu, co vám to dělala, ale odborně by měl poradit on :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný