Hormonální akné

5
17.8.22 23:19

Hormonální akné

Zdravím všechny, před pár měsíci jsem vysadila po 11 letech HA a udělali se mi veliký bolavý boláky a akné na zádech a dekoltu, na obličeji tolik ne. Vůbec nevím co s tím, myslela jsem si, že za 2-3 měsíce to zmizí a přijde mi že je to snad horší a horší. Strašně se za to stydím. Je léto a já si na sebe odmítám vzít tílko a nebo jít do bazénu, to vůbec. Dlouhé vlasy to moc nezakryjou. Nemáte nějaké tipy? Cokoliv, HA už brát nechci, budeme se pokoušet o miminko. Jsem opravdu zoufalá. :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43
17.8.22 23:44

Napadají mě nějaké bylinné čaje podporující rovnováhu hormonů obzvláště progesteron, estrogen. Možná by stálo za to i něco na játra. Když jsou zatížená může se to snadno projevit právě na pokožce. Tím asi člověk nic nezkazí. Ale asi je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.8.22 08:36

Měla jsi akné i před užíváním HA? Pokud ano, myslím, že se hormony vrací do svých původních hladin, nebo se to právě zatím nevyrovnalo a proto tohle. Určitě pomůže nějaké mazání od dermatologa, ale zase bych nevím, jak s případným těhotenstvím. Já jsem docela byla spokojená s potíráním Alpou, tolik se ta kůže nezanítila a ani se nedělalo tolik pupínků. Kdyby se ti podařilo otěhotnět, zase budou hornony jinak lítat a zase nevíš, co ti to udělá s pletí… Bohužel, ne každá má záda a dekolt jak z porcelánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
18.8.22 09:30

Naprosto chápu a soucítím, protože jsem to měla úplně stejně. Zlepšilo se to asi tak po roce, po roce a čtvrt :zed: Doporučuji si najít dobrou kosmetičku a spolupracovat s ní, abys měla péči. Do určité míry pomáhá přírodní propolis (seženeš ve zdravé výživě). Na kožním jsem dostala nějakou vodičku, ale s tou se zas nesmí na slunce, protože je vysoce hořlavá 8o 8o 8o takže se s ní moc mazat nechci… a hlavně být trpělivá, ono se to srovná, a je individuální, jak moc rychle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.22 20:34

Pravděpodobně se to nespravi. Několik let budeš řešit kosmetiku, vitaminy a dermatologa a nakonec skončis na curacne. Jako většina. Sla bych do něj rovnou, než budeš mít psychiku uplne v haji, protože zit s ošklivou pleti je strašně frustrující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí