Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zajdi na kožní.
Plus můžeš zkusit užívat drmek na pofackování hormonů - v tinktuře (ne od jukla - ta je „homeopatická“, tedy neúčinná) a nebo jako tabletky, ale primárně to potřebuješ léčit a to mastmi a možná už i léky na předpis.
https://examine.com/…gnus-castus/
pozor- zvyšuje šanci na početí.
Já na kožní byla a MUDr. mi řekla, že si mám nechat napsat ATB…
Zalezi kolik toho mas, do par pupinku bych to neresila, resila bych az komplet osypanej celej krk. Mela jsem totez, prislo a odeslo to. Jinak si zbytecne rozhazes telo a budes resit dalsi veci. Muze to byt jen vykyv v hormonech, taky to muze byt alergie na neco v jidle, reakce na ATB (pokud jsi je brala nekdy nedavno) atd. Jestli ti menses chodi normalne a nemas nove cystu nebo tak neco, nechala bych byt nez si rozhazes hormony uplne. Mne osobne treba drmek nesvedci a cyklus mi prave rozhodil. Nechala bych to byt a nepozorovala se tak moc.
Ahoj holky,
chci se vás zeptat na zkušenost, nebo radu ![]()
V září 2022 jsem po 9 letech vysadila HA, chceme mimčo. Čekala jsem jak mi naskáče akné a nic hrozného. Pár pupínků mi naskočí pár dní před ms a to bohatě stačí
než se to zahojí a vstřebá to je doba ![]()
Teď posledný 2-3 týdny se mi dělají vzadu na krku a za uchem bolavé červené pupínky. Není jich moc 4-5. Nikdy jsem to neměla. Je možné, že je to hormonální nerovnováhou po vysazení HA?
Předem díky ![]()
Hezké dny holky ![]()
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 Mně se začaly dělat takto na krku teď v těhotenství
. Doufám, že to po porodu zmizí, zůstávají mi po tom totiž i fleky ![]()
Ahoj, napíšu svou zkušenost s akné. Trápí mě už asi čtvrtý rok. Ale vypozorovala jsem, že jen v období podzim- jaro. Po konci léta, jak už nejsem tolik na sluníčku, tak to začne. A na jaře, hned jak jdu do trička, tak vůbec nic a mám nádhernou pleť. Mám to na hlavě, ve vlasech, hnus na obličeji a na celém krku. Tak v zimě to musím zalicit, ale to mě fakt nebaví. Takže u mě na to má vliv sluníčko ![]()
@Stick píše:
Ahoj všem, ráda bych sdílela rady na téma hormonální akné, v mém případě hlavně na krku, poslední 2 měsíce hodně, hlavně na krku a za ušima…, co vám pomohlo? řešily jste na gyndě? HA neberu 10 let…děkuji všem
Zkus doplněk stravy se zinkem. Zinkorot má 25 mg v tabletě a doporučuje se brát max. 14 dnů bez porady s lékařem.
Doplňky stravy se zinkem s obsahem zinku 15 mg mají v příbalové informaci uvedeno, že 1 tabletu denně lze brát trvale.
Jarmila Mandžuková v knize Léčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látek sice píše, že nežádoucí účinky se začnou projevovat až nad 50 mg denně, ale věřil bych víc příbalové informaci, nic se nemá přehánět a dobrého po málu. Záleží také na formě: Zinek chelát má menší nežádoucí účinky na trávicí soustavu (právě díky chelatinizaci - tedy je „obalen“ látkou, kterou tělo umí zpracovat, takže neleptá, protože jeho „leptavé“ účinky jsou způsobeny tvorbou komplexů s bílkovinami, čímž mění jejich terciální strukturu a například inaktivuje enzymy) a lepší vstřebatelnost.
Zinek se částečně vylučuje pokožkou a impregnuje keratin tak, že je odolnější proti akné. Riziko vedlejších účinků je nižší, než u antibiotik. Viditelné zlepšení při perorární aplikaci se uvádí po 4 týdnech, při vnější aplikaci (tam lze použít octan zinečnatý 1%) po 2 týdnech.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro homeopatii na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Hezký večer ![]()
Viki ![]()
Hormonální akné, většinou je způsobeno nadbytkem testosteronu, te lze potlačit pravidelným pitím mátového čaje. A nedostatkem progesteronu, tedy nějaké byliny na zvýšení hladiny progesteronu.