Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
holky poraďte, jsem zoufalá. HA používám asi 3 roky. Začínala jsem s jangee (vesměs jsem byla spokojená). Nyní už přes rok používám Mercilone a spokojená nejsem. Kromě toho, že mám příšernou náladu a ty výkyvy, nemám chuť k ničemu, doslova mám odpor k jakékoliv akci s přítelem a přemáhá mě byť jen líbání, mnohdy mám střevní potíže, nemám chuť k jídlu a málo co strávím, jsem pořád rozlámaná a mám bolesti. Můj doktor mi řekl, že bolest je normální, že to musím prostě vydržet, ale mnohdy nemůžu ani chodit. Kromě toho mám mizernou pleť a jednou jsem i přes braní léků měla skoro dva měsíce menzes. Už jsem se naštvala a jakmile se vrátím domů do Česka, tak měním doktora. Můžete napsat i nějaké typy na prášky, co máte vy? Ráda bych to s novou doktorkou probrala, ale zajímalo by mě i názory, co radši moc nezkoušet.
Stašně moc děkuji za typy.
Vím že na to se asi neptáš, ale nepřemýšlela jsi nad úplným vysazením HA, a jinou formou ochrany? Je to dost velká sra. čka, málokteré ženě nějaké prášky sednou naprosto bez jakýchkoliv vedlejších účinků.
Souhlasím s @slavuska1 .....taky jsem měla problémy ( střevní, pleť, bolesti podbříšku, kvasinky ) tak jsme s tím prostě švihla a je mi dobře…
@slavuska1 To se mi hrozně líbí
Když se člověk zeptá takhle, tak někdo napíše, že HA je hnus (což je) a ať to raději vysadí a chrání se jinak. Když mladá holka napíše, že selhal např. kondom, tak se na ni sletí místní proč jako nebrala HA a jak je nezodpovědná
, to jen tak na okraj, nemyslím to vůbec špatně.
Jinak já beru Tri-Regol. Příjemná cena, ale váha mi jde stále mírně nahoru (ale ne tak jako po HA Mistra, to bylo šílené!), jsem příšerně náladová, hned vyletím a taky si beru spoustu věcí osobně, jsem přecitlivělá, často je mi zle a pleť dost hrůza - když nic neberu, mám ji krásně hladkou. Tak jsem zvědavá co kdo doporučí, protože já jsem přesvědčena dobrat co mám doma a pak už se do toho opravdu hnusu nepouštět. ![]()
Berte to prosím tak, že jsem mladá a prozatím děti vážně neplánuji, takže opravdu nechci vysazovat. Chápu, že je to humus, ale nehodlám nic riskovat. Sice jsme už zvažovali i to, ale já to hodlám vysadit případně až za rok dva, až se budu cítit, že když se přihodí, tak se přihodí ![]()
Já brala stále minisiston. změnila jsem při těhu doktorku. teď jsme se domlouvaly na HA a když jsem ji řekla, co jsem brala, tak se zhrozila, proč zrovna tu mě doktor napsal, že je tam zbytečně moc hormonů. Teď jsem začla brát Yoseffine, tak jsem zvědavá.
Já brala Mercilon a taky mi zrovna moc nesedl. Teďka má Lindinete a docela dobrý
Jinak brala jsem ještě Mistru, ta mi totálně nevyhovovala (za 3 měsíce 10 kilo nahoře) a Minervu, ta se mi hrozně líbila, ale doktorka pak říkala že byly studie a Minerva má snad špatné složení hormonů, no něco v tom smyslu. Od té doby s tím docela bojuju a říkám, došlo to tak daleko, že už nechci experimentovat a raději se budu chránit jinak
.
Jenže co vyhovuje jedné může druhou naprosto ničit. Je to individuální, žádná dvě těla nereagují úplně stejně
.
Ja beru mercilon uz asi 15 let, mimo dvou tehu a snazeni a jsem spokojena. Naopak kdyz jsem vypustila kvuli snazeni o mimco, tak jsem pribrala.
Před 3 měsíci jsem vysadila HA. Je mi fajn! Už jí nikdy do sebe cpát nebudu! Chráníme se kondomem a spermicidním gelem.
Já mám Nuvaring a spokojenost. Jediná HA, co jsem schopná mít. Prášky mi vadí skrz cpaní do sebe prášku a denně. Takhle na to myslím jen 2× v měsíci a je to nízkohormonální. Jsem v pohodě, žádné nežádoucí účinky nepozoruji.
Cca 12 let jsem brala Minulet a žádné vedlejší účinky jsem nikdy neměla, vše bez problémů. Po plánovaném vysazení jsem otěhotněla 5. měsíc.