Vedlejší účinky hormonální antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
9.8.14 20:43

Hormonální antikoncepce

Ahoj,
holky poraďte, jsem zoufalá. HA používám asi 3 roky. Začínala jsem s jangee (vesměs jsem byla spokojená). Nyní už přes rok používám Mercilone a spokojená nejsem. Kromě toho, že mám příšernou náladu a ty výkyvy, nemám chuť k ničemu, doslova mám odpor k jakékoliv akci s přítelem a přemáhá mě byť jen líbání, mnohdy mám střevní potíže, nemám chuť k jídlu a málo co strávím, jsem pořád rozlámaná a mám bolesti. Můj doktor mi řekl, že bolest je normální, že to musím prostě vydržet, ale mnohdy nemůžu ani chodit. Kromě toho mám mizernou pleť a jednou jsem i přes braní léků měla skoro dva měsíce menzes. Už jsem se naštvala a jakmile se vrátím domů do Česka, tak měním doktora. Můžete napsat i nějaké typy na prášky, co máte vy? Ráda bych to s novou doktorkou probrala, ale zajímalo by mě i názory, co radši moc nezkoušet.
Stašně moc děkuji za typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
9.8.14 20:51

Vím že na to se asi neptáš, ale nepřemýšlela jsi nad úplným vysazením HA, a jinou formou ochrany? Je to dost velká sra. čka, málokteré ženě nějaké prášky sednou naprosto bez jakýchkoliv vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
9.8.14 20:58

Souhlasím s @slavuska1 .....taky jsem měla problémy ( střevní, pleť, bolesti podbříšku, kvasinky ) tak jsme s tím prostě švihla a je mi dobře…

• Citovat
  • Upravit
6275
9.8.14 20:58

@slavuska1 To se mi hrozně líbí :) Když se člověk zeptá takhle, tak někdo napíše, že HA je hnus (což je) a ať to raději vysadí a chrání se jinak. Když mladá holka napíše, že selhal např. kondom, tak se na ni sletí místní proč jako nebrala HA a jak je nezodpovědná :D, to jen tak na okraj, nemyslím to vůbec špatně.
Jinak já beru Tri-Regol. Příjemná cena, ale váha mi jde stále mírně nahoru (ale ne tak jako po HA Mistra, to bylo šílené!), jsem příšerně náladová, hned vyletím a taky si beru spoustu věcí osobně, jsem přecitlivělá, často je mi zle a pleť dost hrůza - když nic neberu, mám ji krásně hladkou. Tak jsem zvědavá co kdo doporučí, protože já jsem přesvědčena dobrat co mám doma a pak už se do toho opravdu hnusu nepouštět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.8.14 21:22

Berte to prosím tak, že jsem mladá a prozatím děti vážně neplánuji, takže opravdu nechci vysazovat. Chápu, že je to humus, ale nehodlám nic riskovat. Sice jsme už zvažovali i to, ale já to hodlám vysadit případně až za rok dva, až se budu cítit, že když se přihodí, tak se přihodí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
9.8.14 21:28

Já brala stále minisiston. změnila jsem při těhu doktorku. teď jsme se domlouvaly na HA a když jsem ji řekla, co jsem brala, tak se zhrozila, proč zrovna tu mě doktor napsal, že je tam zbytečně moc hormonů. Teď jsem začla brát Yoseffine, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
9.8.14 21:35

Já brala Mercilon a taky mi zrovna moc nesedl. Teďka má Lindinete a docela dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
9.8.14 21:37

Jinak brala jsem ještě Mistru, ta mi totálně nevyhovovala (za 3 měsíce 10 kilo nahoře) a Minervu, ta se mi hrozně líbila, ale doktorka pak říkala že byly studie a Minerva má snad špatné složení hormonů, no něco v tom smyslu. Od té doby s tím docela bojuju a říkám, došlo to tak daleko, že už nechci experimentovat a raději se budu chránit jinak :).
Jenže co vyhovuje jedné může druhou naprosto ničit. Je to individuální, žádná dvě těla nereagují úplně stejně ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
9.8.14 21:43

Ja beru mercilon uz asi 15 let, mimo dvou tehu a snazeni a jsem spokojena. Naopak kdyz jsem vypustila kvuli snazeni o mimco, tak jsem pribrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
9.8.14 21:44

Před 3 měsíci jsem vysadila HA. Je mi fajn! Už jí nikdy do sebe cpát nebudu! Chráníme se kondomem a spermicidním gelem.

• Citovat
  • Upravit
Mortadella
9.8.14 22:55

Já mám Nuvaring a spokojenost. Jediná HA, co jsem schopná mít. Prášky mi vadí skrz cpaní do sebe prášku a denně. Takhle na to myslím jen 2× v měsíci a je to nízkohormonální. Jsem v pohodě, žádné nežádoucí účinky nepozoruji.

• Citovat
  • Upravit
1908
9.8.14 23:01

Cca 12 let jsem brala Minulet a žádné vedlejší účinky jsem nikdy neměla, vše bez problémů. Po plánovaném vysazení jsem otěhotněla 5. měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí