Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata chtěla bych se zeptat dneska je to 24 den po menstruaci poslední týdny mi bylo fakt nějak špatné motani hlavi zvedal semi žaludek a td tak sem si dnes udělala test ukazuje semi slabá a silná čárka přet měsícem sem to měla taky tak a nakonec jsem měla menstruaci nejsou to třeba jen hormoni že se mi to ukazuje na testu dekuji
Já tam tedy nevidím nic. Těhotenský test si udělej, až ti bude meškat menstruace, dřív to nemá smysl. Ty příznaky (motání hlavy atd. s případným těhotenstvím nesouvisí, pokud jsi měla před 24 dny menstruaci), na to je brzy, i kdybys těhotná byla.
Nevím, jaké hormoni
myslíš, ale těhotenský test funguje na principu záchytu hormonu HCG - který se uvolňuje během těhotenství.
Ta silná čárka je kontrolní, ta nic neznamená. Těhotná budeš, až budeš mít i druhou čárku jasně viditelnou.
Za mě je test negativní a i kdybys těhotná nakonec byla a treba za týden se ukázala druhá čárka, tak ty příznaky nemáš k těhotenství. Člověku fakt neni zle několik týdnů před pozitivním testem. Těhotenské příznaky způsobuje ten stejný hormon, který detekuje ten test a musíš ho mit v těle už nějakou větší hladinu. Tvoje hlava a nevolnosti mají jinou příčinu.