Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Villanelle Holit si prsty na rukou fakt není dobrý nápad. Na gyndu mám v plánu jít.
Proc proboha? Jaky je rozdil, kdyz si oholi prsty, paze nebo nohy? Muze pripadne použít cukrovou pastu k depilaci. Rozhodně mi to přijde lepší, nez aby se pubertacka stydela ven.
@Anonymní píše:
@Villanelle Holit si prsty na rukou fakt není dobrý nápad. Na gyndu mám v plánu jít.
Hele, netrolis tady? Chlupy na prstech si holi kde kdo, pry je to znamka vyborneho prokrveni prstu. A detska vas s ochlupenim na brise a zadech poslala na kozni a na endokrinologii ne? Zvlastni.
@Anonymní píše:
Na prsty se používají voskový pásky a na měsíc má klid..
@tulipán píše:
Hele, netrolis tady? Chlupy na prstech si holi kde kdo, pry je to znamka vyborneho prokrveni prstu. A detska vas s ochlupenim na brise a zadech poslala na kozni a na endokrinologii ne? Zvlastni.
Já teda neznám nikoho, kdo si holí chlupy na prstech…
@kve-tinka mě
. Neni to poznat, neni to jako nanohach, kde treba vidis nekdy tecku. Na prstech neni videt nic. Zensky se s tim nechlubi, proc taky.
.
@tulipán No nevím, ale já jsem si u ženy nikdy chlupů na prstech nevšimla. A paní psala, že na zádech má akné, ne chlupy.
@kve-tinka @impossible Mě taky. Taky si holím chloupky na prstech, tak jako na jiných místech.
Určitě to chce návštěvu u doktora, není to normální být takhle ochlupacená, opravdu to můžou být PCOS. A v mezidobí ji vem na kosmetiku na vosk a bude mít na měsíc pokoj. Nechápu, že ji necháš takhle trápit, když to jde aspoň kosmeticky takhle rychle vyřešit. Pokud nejsi troll tedy…
@impossible píše:
@tulipán No nevím, ale já jsem si u ženy nikdy chlupů na prstech nevšimla. A paní psala, že na zádech má akné, ne chlupy.
Treba proto, ze si je holi. Ja znam nekolik a to proto, ze jsem si z toho jednou v praci delala srandu a tak se mi take priznaly. Ja jsem ve svem veku take zenu s chlupatymi nohami nevidela. To je jedno. Oholit se to da, nemusi holka sedet doma. O to slo. Ty zada jsem teda spletla
, uz to neoveruji.
@Anonymní píše:
A co je zkusit zesvětlit? Třeba v DM jsem kupovala pastu, na obličeji působí docela dobře a může se aplikovat i na chloupky po těle. HA teď možná upraví hladiny hormonů, ale je to jen kamufláž a až jednou bude chtít dcerka otěhotnět, může teprve začít řešit problémy. A jakože někteří gynekologové rádi všechno řeší HA. ![]()
@tulipán píše:
Po zkušenostech jak mých, tak od mých kamarádek a známých, mě tohle vůbec nepřekvapuje. Oni někteří doktoři, mám pocit, jsou už docela vyhořelí. Problém s kůží? Běž na kožní. Nic víc.
Já se tak hádala s doktorkou, že moje dítě šilhá. Zatímco ona tvrdila, že určitě nešilhá a že narozdíl ode mě má ona dvacetiletou praxi, tak ať se vzpamatuju. Když jsem jí ukázala videa a fotky, okamžitě nás objednávala na oční. Výsledek: 7 dioptrií a strabismus.
Moje doktorka zase nechtěla věřit, že mám problém s dýcháním. Dle ní mám plíce na poslech čisté, tak o co mi jde? Prej jestli nechci žádanku k psychologovi. Vyhádala jsem si žádanku na plicní, kde potvrdili docela velký zánět a už měsíc jsem na antibiotikách. Omluva od praktičky žádná. Se taky prý může splést… To sice jo, ale nemusí u toho z lidí dělat blbce.
Pokud by matka řekla: pošlete ji na všechno možné tak ji, podle mě, tak doktorka udělá i hormonální profil a pošle na endokrinologii. Jenže pokud člověk není připravený si to vybojovat, nedostane nic.
Autorko souhlasím s ostatními: hormonální profil, endokrinologie. Hormony jsou fajn náplast, ale neřeší problém, který v tom těle je. Pak by za 15 let vysadila HA, protože by chtěla dítě a mohla by mít daleko horší problémy.
@impossible píše:
Ja kdyz jsem si holila paze, tak jsem automaticky vzala i prsty. Byt jsou tam ty chloupky svetle a drobne, tak bylo divny je tam v tu chvíli mit
Ted teda na celé ruce peču, nemam na to kapacity. Ale pointa byla, ze problém zakladatelciny dcery je snadno řesitelný, tedy prinejmensim ta jeho cast, kde se dcera cele leto hali do dlouhých rukavu. Pro pubertacku to musi byt hrozny, pritom se to na rozdil od toho akne ci ruznych ekzemu da opravdu snadno a rychle „vyresit“.
Hele mě třeba ta antikoncepce vůbec na chloupky nepomohla. Mám chlupaté celé břicho i prsa, jak chlap. Na břiše mám i takovou tu hnusnou čáru od pupíku dolů. No nic, holím si holt břicho i prsa jak de*bil.
Ale jako prsty na rukou chlupaté nemám, to zase ne.
Je tmavovlasa nebo svetlovlasa?
Jde o to, jak moc to je vubec videt.
Vsadila bych boty, ze ve skole si toho nikdo ani nevsiml.
@Lucie_Sx Tmavě hnědé vlasy. A ve škole si některé holky všimly a právě měly blbé narážky.
V prve rade udelat hormonalni screening at cestou detskeho lekare nebo gynekologa a pak dle vysledku urcit lecbu.