Hormony pro dceru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.9.22 14:14

Hormony pro dceru

Dobrý den,
asi někoho pohorším, ale nevím, co dělat. Mám dceru, které je 15 let. Je nadměrně ochlupená. Ruce má jako chlap, chloupky i na prstech na rukou, také na břichu. Do toho má problémy s akné, téměř po celém obličeji a bolavé. Dělá se jí také na ramenech a zádech. Letos o prázdninách byla jenom doma. ani jednou nebyla na koupališti. Nosí převážně dlouhé rukávy a natahuje si je tak, aby nebyly vidět ty chloupky na prstech. Přírodní cestou už jsme zkusily snad všechno. Už mě napadá jedině antikoncepce. Četla jsem mnohokrát, že na tento problém zabírá. Moc se mi nelíbí, že už v tomto věku bych do ní měla cpát hormony, ale jaké je jiné řešení? Nechci aby začala upadat do depresí. Už to k tomu směřuje. Co byste dělali vy? Chci jí pomoct, když vidím, jak je nešťastná. Jsou hormony opravdu takové zlo? Fakt nevím, co dělat. Ona si už o tom samozřejmě také načetla a prosí mě o to, abych s ní zašla na gyndu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64871
17.9.22 14:15
@Anonymní píše:
Dobrý den,
asi někoho pohorším, ale nevím, co dělat. Mám dceru, které je 15 let. Je nadměrně ochlupená. Ruce má jako chlap, chloupky i na prstech na rukou, také na břichu. Do toho má problémy s akné, téměř po celém obličeji a bolavé. Dělá se jí také na ramenech a zádech. Letos o prázdninách byla jenom doma. ani jednou nebyla na koupališti. Nosí převážně dlouhé rukávy a natahuje si je tak, aby nebyly vidět ty chloupky na prstech. Přírodní cestou už jsme zkusily snad všechno. Už mě napadá jedině antikoncepce. Četla jsem mnohokrát, že na tento problém zabírá. Moc se mi nelíbí, že už v tomto věku bych do ní měla cpát hormony, ale jaké je jiné řešení? Nechci aby začala upadat do depresí. Už to k tomu směřuje. Co byste dělali vy? Chci jí pomoct, když vidím, jak je nešťastná. Jsou hormony opravdu takové zlo? Fakt nevím, co dělat. Ona si už o tom samozřejmě také načetla a prosí mě o to, abych s ní zašla na gyndu.

To jsi to jeste s nikym neresila? Ani s dětskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
17.9.22 14:16

Prober to s Dr, ať ji vyšetří hormony. A co nějaká epilace? Třeba laserem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.9.22 14:18

Nejdřív zajdi k dětské lékařce ať dceru pošle na vyšetření. Od toho se odpíchněte, je potřeba zjistit důvod takovýho stavu. Odpovídající hormonální léčbu nasadí lékař.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.9.22 14:21

Proč to řešíš na internetu a ne na gynekologii a endokrinologii?

Minimálně je pořeba vyloučit PCOS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
17.9.22 14:23

A to jsi s dcerou ještě nebyla na endokrinologii?  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.9.22 14:23

No na gynekologii jste mely byt davno, ale primarne resit, zda nema hormonalni nerovnovahu a proc, nez ty symptomy hned potlacovat. :nevim:
A do te doby holitko no, to prece mohla delat i v lete, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.22 14:30

@vokishka Neřešila no. Ona si nestěžovala a já to brala tak, že je to věkem, jsou to hormony a časem se to spraví. Ale ono naopak. Jít s tím k pediatričce mě samozřejmě napadlo. Poslala ji jen na kožní, kde dostala vodičky a mastičky, které nezabírají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.22 14:32

@Svistice Ne. Doktorka nás tam neposlala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.22 14:46

@Villanelle Holit si prsty na rukou fakt není dobrý nápad. Na gyndu mám v plánu jít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.22 14:54

@Ou PCOS si nemyslím. Je štíhlounká, nemá problémy se spánkem, menstruaci má pravidelnou a nebolestivou. Vlasy jí nepadají. Má krásné, dlouhé a husté vlasy. Dlouhé a husté řasy, které každý obdivuje, že vypadají, jako nalepené. Akorát ty chloupky jsou i tam, kde nejsou žádané.

• Citovat
  • Upravit
2653
17.9.22 14:56

Ac jsem odpurcem antikoncepce, tak v tomto pripade bych do toho sla a pokud by to pomoct skutecne melo, tak bych si to vyzadala. Rozhodne lepsi, nez aby dcera upadla do deprese a cpala se antidepresivama. Ted je fakt v blbem veku, kdy ji kvuli tomu muzou napadnout vselijake kraviny. Bez do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.9.22 14:58
@Anonymní píše:
Dobrý den,
asi někoho pohorším, ale nevím, co dělat. Mám dceru, které je 15 let. Je nadměrně ochlupená. Ruce má jako chlap, chloupky i na prstech na rukou, také na břichu. Do toho má problémy s akné, téměř po celém obličeji a bolavé. Dělá se jí také na ramenech a zádech. Letos o prázdninách byla jenom doma. ani jednou nebyla na koupališti. Nosí převážně dlouhé rukávy a natahuje si je tak, aby nebyly vidět ty chloupky na prstech. Přírodní cestou už jsme zkusily snad všechno. Už mě napadá jedině antikoncepce. Četla jsem mnohokrát, že na tento problém zabírá. Moc se mi nelíbí, že už v tomto věku bych do ní měla cpát hormony, ale jaké je jiné řešení? Nechci aby začala upadat do depresí. Už to k tomu směřuje. Co byste dělali vy? Chci jí pomoct, když vidím, jak je nešťastná. Jsou hormony opravdu takové zlo? Fakt nevím, co dělat. Ona si už o tom samozřejmě také načetla a prosí mě o to, abych s ní zašla na gyndu.

Poslala bych ji na endokrinologii a na vyšetření krve. Nesypala bych do ní HA. Spís pracovala na jejím sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
17.9.22 15:03
@Anonymní píše:
@Ou PCOS si nemyslím. Je štíhlounká, nemá problémy se spánkem, menstruaci má pravidelnou a nebolestivou. Vlasy jí nepadají. Má krásné, dlouhé a husté vlasy. Dlouhé a husté řasy, které každý obdivuje, že vypadají, jako nalepené. Akorát ty chloupky jsou i tam, kde nejsou žádané.

Nechte se poslat na endokrinologii a na gyndu jí můžeš objednat sama. Ať jí udělají vyšetření. Jen tak bez vyšetření bych v 15 o antikoncepci nežádala. Doktor jistě poradí, co je vhodné. Nejsem proti antikoncepci, vím, že na podobné problémy může pomoct, ale nejdřív bych jí nechala vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.22 15:03

@kalie No právě, bojím se, že brzy přestane chodit mezi lidi úplně. Už do školy jde s remcáním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1