Horní Lideč dům pro seniory

895
5.10.24 20:32

Horní Lideč dům pro seniory

Zdravím lidi,

určitě jste zaznamenali tu zprávu. Co si o tom myslíte? Co to je vlastně za lidi, kteří takto odmítají dům pro seniory a argumentují tím, aby děti neměly trauma, budou tam kolony pohřebáků atd…když to řeknu na plnou hu.bu, tak se mi opět potvrdilo, že většina vesnických lidí je inteligenčně a emocionálně úplně někde jinde, čest výjimkám. Nebo počítají s tím, že až jejich rodiče/prarodiče budou velmi staří, tak se o ně na jejich stará kolena postarají doma? Tím ale zase poruší svou první premisu - aby děti neměly trauma. Viděla jsem i „vtipné“ video na HL, viz příspěvek níž

https://www.stream.cz/…eji-65125308

My tedy žijeme ve městě, kde máme hned naproti hospic, žádné zástupy pohřebáků a sanitek zde nejsou, děcka normálně navštěvují babičky a dědy a žádné trauma z toho nemají.

Případně jste zde někdo/znáte někoho z té obce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
5.10.24 20:41

Zdravím lidi,

určitě jste zaznamenali tu zprávu. Co si o tom myslíte? Co to je vlastně za lidi, kteří takto odmítají dům pro seniory a argumentují tím, aby děti neměly trauma, budou tam kolony pohřebáků atd…když to řeknu na plnou hu.bu, tak se mi opět potvrdilo, že většina vesnických lidí je inteligenčně a emocionálně úplně někde jinde, čest výjimkám. Nebo počítají s tím, že až jejich rodiče/prarodiče budou velmi staří, tak se o ně na jejich stará kolena postarají doma? Tím ale zase poruší svou první premisu - aby děti neměly trauma. Viděla jsem i „vtipné“ video na HL, viz příspěvek níž

https://www. stream. cz/…eji-65125308

My tedy žijeme ve městě, kde máme hned naproti hospic, žádné zástupy pohřebáků a sanitek zde nejsou, děcka normálně navštěvují babičky a dědy a žádné trauma z toho nemají.

Případně jste zde někdo/znáte někoho z té obce?

No jo urážet lidí na vesnici to by ty šlo.
A přitom já vím o jedné vesnici, kde je vedle školy (1 stupeň) hřbitov, takže děti vidí nejen pohřební vůz, ale i pohřby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6794
5.10.24 20:52

Tam slo spis o politikareni. Starosta si myslel, ze muze vsechno, tak mu lidi ukazali, ze ne. Koneckoncu je to jejich obec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
5.10.24 20:56

Příspěvek upraven 10.03.26 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.10.24 20:58

@VitaminC Jenze tak to byt nemohlo. Obec musela zadat o povoleni stavby, predtim zadavat projekt, potom zadat o dotaci, vybirat stavitele a ke vsem temto krokum je nutny souhlas zastupitelstva nebo aspon rady. Z kazdeho jednani se porizuje zapis, ktery je verejne pristupny, takze kazdy, kdo to chtel resit, to mohl resit davno. Vetsina zastupitelstva to musela schvalit a zastupitelstvo si zvolili obyvatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
5.10.24 21:04

@Lena74 Na male obci musis lidem naslouchat vice. A ti lide to resili. Ale nez soudy povolily referendum atd.. to holt chvili trva. Nemeli tu stavbu rozjet, kdyz se kolem ni rozjelo takove divadlo.

Příspěvek upraven 05.10.24 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
5.10.24 21:04

@řehořice Ale to neni nase vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
5.10.24 21:08

@smajlik345 psala jsem - čest výjimkám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
5.10.24 21:10

@VitaminC mě ale spíš zaráží obecný postoj tamního obyvatelstva, aby tam ten dům vůbec nebyl…vždyť stáří patří k životu, nebo jsou to Pultanelané bez prvotní fáze života?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
5.10.24 21:13

Příspěvek upraven 10.03.26 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24660
5.10.24 21:24

Je to ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.10.24 21:38

@VitaminC No to je ale blbost, vid. Nikdy nemuzes vsem naslouchat. Od toho jsou volby. Ti lide si zvolili sve zastupitele, ti zastupitele zvolili starostu. A zastupitelstvo s tim souhlasilo. Muselo souhlasit, jinak by nedostali stavebni povoleni ani dotace. Jinak projekt, povoleni a dotace to jsou i v nejlepsim pripade dva roky. Takze vsichni kritici meli casu dost. Jenze ono to byva obvykle uplne jinak. Lide nechteji pracovat v zastupitelstvu, zapisy nectou, nic je jezajima a probudi se az kdyz stoji bagry na stavenisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
5.10.24 21:39
@VitaminC píše: Více

Tak hlavně aby si pak místní nestěžovali, že nejsou pracovní místa. Tady jich mohli mít dost. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.10.24 21:40

A to pochopitelne vubec nemluvim o te podstate veci. Co nekomu muze vadit na duchodaku. Delaji, jak kdyz jim chteji veele skoly postavit veznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
5.10.24 21:42

Taky si myslím, že hlavním důvodem, proč to odmítli, byly čachry ve vedení a politika. O mamince, ktera něco v tom smyslu, že by děti neměly vidět staré nad hrobem, si myslím své a jejích dětí je mi líto… Myslím, že věci, které patří k životu, by neměly být dětem skrývány (samozřejmě s nějakou mírou), většinou to dokáží vstřebat čím dříve, tím snáze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová