Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj s manželem se chystáme na začátku února se synem k mím prarodičům do Krkonoš. Chceme jet na cca 5 dní. Já sama jsem tam vyrostla, narodila jsem se v lednu a taky jsem to přežila ve zdraví ale najednou mám strach jet na poprvé do hor v zimě už s takovýmto prckem. Jen pro info syn je zdráv (jen občas zakašle na zádech ale to si myslím je od slin které se mu velmi tvoří, nosík má čistý bez rýmy, a ani teplotu nemá)neprodělal ani zatím žádnou nemoc, bude týden po přeočkování hexa vakcínou a druhým synflorixem. A také je na svůj věk vědší dnes cca 7,5kg. Asi se ptám naprosto hloupě ale ráda bych znala Vaše zkušenosti a pobytem na horách s dětmi. Děkuji ![]()
taky jsem o tom přemýšlela (nejedem ale kdyby) a asi bych vzala hlavně dobře zásobenou lékárničku a jinak spíš si myslím, že mu to prospěje, ten čistý vzduch…
A proč byste nejeli? Kdyby prarodiče bydleli v Praze, to by ses neptala, že? Já osobně v tom totiž nevidím rozdíl ![]()
Užijte si to ![]()
My jsme loni byli na horách se 4 měsíčním synem a naprosto v pohodě,spal venku v kočáru klidně i 3 hodiny,taky nevim co by mu mělo vadit na horách?
Když tam máš rodinu, jela bych klidně hned
. Hezky si to užijte ![]()
My sme boli s 5m chlapcekom v decembri tri dni na Portasi v Javonikoch, ten vzduch bol super, maly prespal v kociku pol dna a aj nam to prospelo.
Nevidím problém. Se synem jsme byli ve 4 měsících prvně. Jezdili jsme na běžkách, on ve vozíku. Program jsme uzpůsobili jemu - jezdili na jeho spaní, pak si dali někde oběd, on se vyřádil a na cestě zpět zase spal. Pokud se probudi a řval, „museli“ jsme po cestě ještě na zákusek v podobě palačinky se zmrzlinou ![]()
S dcerou jsme byli v 5m. Na běžkách jsme byli jen 2×, hlavně kvuli staršímu, ten se chtěl vyblbnout. Takře hodně blbnutí kolem penzionu, sněhulák, první lyže. Dcera byla v šátku, po usnutí jsem jí shodila do kočárku.
Děkuji taky si myslím, že by to neměl být problém ale chtěla jsem znát zkušenosti. ![]()
Odložila bych očkování na dobu po návratu z hor. Jinak v pobytu jinde nevidím problém.