Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, myslíte, že má cenu kupovat houpacího koníka pro už dvouleté dítě? Není na to pozdě? Líbí se mi takoví ti klasičtí dřevění, žádný plast…
I když můžete mi to rozmluvit, pokud si myslíte, že moderní plastoví jsou v něčem lepší, nechám se ráda poučit ![]()
Díky ![]()
Jestli je tvoje dítko houpací typ, proč ne
Moje dcera houpací je, jak někde zahlídne houpačku nebo v babykavárně houpací zvířata, jde na ně. Doma nemáme koníka, ale takové houpací křesílko (prehistorické, po mně a mojí ségře) a ráda se na něm houpe. Ne teda každej den ![]()
A když si vzpomenu na mě se ségrou, jak jsme na tom křesílku řádily i když už jsme na něj byly poměrně staré… ![]()
Naše děti - viz metry - mají klasického plyšového, houpou se dodnes denně
Zvíře už je celé olezlé a odřené, zato je právoplatným členem rodiny a ač hnědák, jmenuje se Jurášek (Tři oříšky pro Popelku).
my jsme ted kupovali houpacího koně pro syna k 2.narozeninám a je nadšenej,denně mu dává zabrat,přijde mi to věk akorátní,v roce bych měla strach že mi žuchne dolů
Ahoj,já osobně bych raději šla do takového toho jakoby vzhledově opravdového koníka (nevím jak to líp napsat),je též houpací a vydává různé zvuky.Na MB je jich dost a za slušnou cenu.
Baba Jaga píše:
Ahoj,já osobně bych raději šla do takového toho jakoby vzhledově opravdového koníka (nevím jak to líp napsat),je též houpací a vydává různé zvuky.Na MB je jich dost a za slušnou cenu.
my asi půjdeme do houpacího tygra, kočky se mu hrozně líbí, na koně se nijak netvářil. Občas osedlává i naše domácí kocoury.
Jo a pořizovat budeme buď k svátku (16 měs.) nebo k vánocům (18)
Malý má 15m a koník ho teď moc baví, ale dvouleťák nevím, vím, že dcera jej dostala později a už ji moc nebral, ale záleží na dítěti. ![]()
Baba Jaga píše:
No - ty zvuky jsou první, co bych na koni oželela
Náš Vojta se jich teda dost bál (ale je fakt, že koně dostal k prvním narozeninám). Naštěsti už jsou na něm vybité baterky a nikomu to nechybí ![]()
A k otázce zakladatelky - jak už tady zaznělo, pokud je dítě houpací, tak pozdě určitě není ![]()