Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, máme hodně podobného a dcerka (přes 2 roky) se na něm hezky vyblbne. Pořád jí ale jistím, kdyby náhodou ![]()
Jinak se ale nikdy nestalo, že by si skřípla nožičku, sjela, převrátila se nebo tak, a to na něm vyvádí vážně hodně.
Máme plyšového, nohu už si skřípla. Ale taky se X hračkama praštila do hlavy, na Y hraček stoupla a spadla, z gumového skákacího koně taky sletěla, posledně se skutálela ze schodů…
Všechny ty věci ale máme doma stále ![]()
Vzala bych opět plyšového. Je to přece jen víc „zvířátko“, než plast.
A co třeba koník John ? To je taky varianta, ale bezpečnější a navíc se na tom dítě učí držet rovnováhu. Jen se tedy sám nehoupe, dítko musí hopsat ![]()
My ho kupovali v roce, to moc nefrčel, ale zhruba od roku a půl až doteď je v permanenci ![]()
Osobně si myslím, že se to teď moc řeší. My se taky houpali na dřevených konících a nepamatuju si, že by kdy byl nějaký problém. ![]()
Vzala bych toho dřevěného. Taky máme v plánu pro prcka něco podobného, až bude starší a jestli bude mít zájem.
@KPKristy píše:
A co třeba koník John ? To je taky varianta, ale bezpečnější a navíc se na tom dítě učí držet rovnováhu. Jen se tedy sám nehoupe, dítko musí hopsat
My ho kupovali v roce, to moc nefrčel, ale zhruba od roku a půl až doteď je v permanenci
NAd tím jsme taky přemýšleli. Jen mi to nepřijde jako koník
tak nevím jestli by měl úspěch.
@zichisek píše:
NAd tím jsme taky přemýšleli. Jen mi to nepřijde jako koníktak nevím jestli by měl úspěch.
No jo no, někomu to připadá jako osel ![]()
@Pipet píše:
Z John koníka malá pravidelně „hází záda“
Ondrovi se taky občas zadaří, ale vyblbne se na něm dost. Neteř má houpacího jako je na první fotce a z toho mám docela strach. Ondra na něm řádí a vždycky to vypadá, že se převrátí dozadu ![]()
Ahoj, my na chatě máme ještě tohohle koně po mě http://aukro.cz/…9978894.html Ten spodek je kovový, občas trnu hrůzou, že si tam nohu skřípne. Ale zatím to zvládá. Jenom zatím na něj sám nevyleze. A baví ho o dost víc než plastový pes, kterého máme doma.
Tak my máme normálního dřevěnýho koně. JO asi jednou nebo dvakrát se trošku skřípla a od tý doby si dává pozor. Jinak vyleze na něj sama už docela dlouho. Já ho kupovala proto, že měl tu ohrádku a po třech týdnech jsem jí odmontovala a je klid. Máme tohohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?….
@lucenka Přesně toho má moje neteř a lítá na něm, až se posouvá dopředu. Jsou jí 2 roky a je z něj nadšená. Její máma se o ní na něm nebojí.
Máme téměř stejnýho jaký je ten první. Malej ho dostal ka 1.narozeninám a houpe se jako drak, ještě se mu nikdy nic nestalo. Jen to má malý rozsah na houpání, takže se spíš jen tak pohupuje, takže kolikrát zabere až poskakuje po místnosti, ale to je kvůli bezpečnosti aby se dítko nepřevrátilo. Prostě ty „lyžiny“ u koníka mohli být o něco delší.
Máme toho prvního, je hodný, nekouše, nekope
. Ale vážně, zatím žádný úraz ve spojistosti s houpáním na koníkovi. ![]()
Děkuju moc za Vaše postřehy.
Nakonec jsme vybrali něco na styl koníka Johna se semišovou úpravou ![]()
Přece jen se nám doma vyskytuje více dětí, tak aby si ty nohy neposkřípúali navzájem ![]()
Ahoj

Malá bude mít druhé narozeniny a momentálně se zamilovala do koníků.
Proto jsem chtěla pořídit houpacího(viz první fotka)
Manžel mi tvrdí, že je to nebezpečné, že si tam skřípne nohu
Plastové houpadla se mi žádné nelíbí a myslím, že ani dceru by tolik nenadchly. Ještě jsem objevila alternativu kravičku, ale nevím, jestli to není pro měnší děti
Máte někdo koníka doma? Jak jste s ním spokojeni? Co bezpečnost?
Děkuji