Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Jdu si pro zkusenost, uklidneni. Na preventivce na gyneko mi v cytologii vysla skupina HPV (viz nazev) prokazana. Doporuceni z laborky bylo dalsi kontrolni ster za 3-6mesicu, doktor me okamzite odeslal na dalsi vysetreni do COPu. Pry se nemam zatim moc nervovat, ale jit co nejdriv. Vic mi toho moc nerekl. Tak jsem nervozni, nevim, co ocekavat na tom dalsim vysetreni, jak pravdepodobny je, ze to bude dobry, jak to pravdepodobny je, ze to bude blby… uff. Nemate nekdo zkusenosti, pribehy dobrych koncu a tak?
@sestra-eve Já chodím na onkogin tři roky. Na kontrolní odběr, co 4 měsíce a zatim ťuk ťuk dobrý. Ten odběr vzorku je trochu nepříjemný ale dá se to zvládnout. Určitě i u tebe to bude v pohodě. Důležitá je prevence ![]()
@sestra-eve píše: Více
Z jakých cytologickych testu ti hpv zjistili? Byla jsem zrovna minulý týden na gynekologii a ptala jsem se na testování na hpv a prý to z te běžné cytologie nezjistí. Nějaký ten dna test se dělá jen v 35 a 45. Jinak je to na úhradu a to mi udělat nechtěla i když jsem si to chtela zaplatit. Prý je to zbytečné.
z hpv mám docela strach. Mam ted nového partnera.
Ahojky holky taky mi ve čtvrtek vovali že jsem pozitivní na HpV doma malého 2 roky chlapečka celý víkend jsem to brečela vyřízena velký strach.Ze budu chodit do do nemocnice na častější kontrolu čípku moc se 🫣 doopravdy. Zitra jdu pro papiry a vše mi řekne gynekolog.
@Anonymní píše: Více
No z takovych tech obyc steru, co se delaji vzdy na prevenci. Ale prave jen ze tahle skupina je prokazana, zadny detaily..
Opravdu z tech obyc steru? Ne z tech DNA? Mě tvrdila lékařka, ze z tech obyc steru hpv poznat nejde. No jsem zvědavá, jak dopadnou vysledky. Tobě přeji pevné nervy a ať kontrolní odběry dopadnou co nejlépe. Napiš případně, jak jsi dopadla. ![]()
Ahojky Holky tak mám HPV 16, 33-58 cytologie prý hraniční ASC US od2slal do copu tam se podívají spíš budou dělat konizaci a prý nechat naočkovat manžel též pozitivní ach jo máte zkušenosti někdo prosím děkuji
@heluska123 píše: Více
Kdo dělal manželovy testy? Na Hpv a očkování není lék a v centru vám řeknou zda se bude čípek hlídat nebo zda bude konizace
@Anonymní píše: Více
Opravdu z obyc cytologie se HPV nepozná to se musí udělat HPV test..
Ahoj. Byla jsem dnes v COPu. Doktorka mi udelala kolposkopii a cekam dva tydny na vysledky, ale rikala, ze to nebude zadne drama a bud to skonci sledovanim dvakrat za rok, nebo malym seriznutim, ale ze ona to vidi spis na to sledovani. Uff.
Asi vám lékař bral biopsii proto čekáte na výsledky jinak po kolposkopii jsou výsledky hned buď tam něco je vidět nebo nic a hlídá se to držím palečky 🍀 🍀
Ahoj. Jdu sdilet jak jsem dopadla. Podle doktorky na jednicku, ze se aktualne nic nedeje a nemnozi, vse v poradku a jen kontrolni ster za pul roku. Huraaa
Ahojky, tak to je dobře mě budou taky sledovat čípek v poradtku a biopsie negativní tak další kontrola červnu tak uvidíme