Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den zítra mě čeká konizace z důvodu cin 2 na cipku ale můj strach pramení v tom že vím že se hpv přenáší i oralnim sexem a straší mě to že to mám I v ustech pokud jsme to s přítelem provozovali moc se bojím že tam můžu mít rakovinu nebo něco takového prostě ten hpv vir strašně moc se s tím stresující a bojují s tím ale říkám si to ženy které mají stejný problém jako já nikdy neprovozovali oralni sex dokud se nedozvěděli svou diagnózu? Moc se toho bojím snad mi dáte někdo informace a nebo zkušenosti.. mám velký strach prosím někdo napiste ![]()
Nechci rýpat, ale když máš z hpv virů takový strach, neměla jsi provozovat nechráněný sex a orál poskytovat jen mužům, kteří bez kondomu neměli pohlavní styk. Kdo chce jít naproti prevenci, nechal se očkovat. Ostatní doufám nezanedbávají preventivní prohlídky u gynekologa.
@Petule030 očkovaná jsem byla ve 13 letech
… a do té doby než mi vyšla spatna cytol. Jsem neměla ani ponětí o hpv víru..
@Nikol294 Buď přeci ráda, že se na začínající problém přišlo včas a otázky na orální sex směřuj spíš na lékaře. Předpokládám, že většina párů tuhle praktiku provozuje a hpv viry budou populací hodně rozšířené, ne všem se to projeví.
@Nikol294 dobrý den, ptala jste se lékaře na ten krk? Co. Ani prosím řekl? Na ten cin2 se přišlo h normální cytologie nebo z nějaké lepší? Děkuji.