Hra Doba kamenná - návod ke hře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2457
6.1.11 18:17

Hra Doba kamenná - návod ke hře

Dobrý den, manželovi Ježíšek přinesl tuhle hru. Jsme ale trošku divocí z pravidel. Nemohl by mi hru někdo zjednodušeně vysvětlit? Hned na začátku nás zarazilo, že hráč si muže umístit jednu nebo více figurek, během jednoho kola. Není nějaké pravidlo, které určuje kolik figurek může umístit, třeba hod kostkou? Další věc, se kterou si nevíme rady je vyhodnocení akcí umístěných figurek. Co to vlastně znamená? Dál jsme se v pravidlech nedostali, protože už ten začátek nás odradil. Docela mně to mrzí, protože je to graficky velmi povedená hra. V recenzích psali, že má jednoduchá, snadno pochopitelná pravidla. Ted ale mám pocit, že jsme uplně hloupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4308
6.1.11 20:22

Ahoj,

hra je opravdu jednoduchá, když do ní proniknete. Má jí moje sestra a kdykoliv můžeme, tak hrajem :lol:

Figurek opravdu může hráč umístit kolik chce, jde o taktiku, kolik čeho potřebuje získat. Proto se určuje šaman, který má možnsot první volby. Šaman umístí třeba na sýpku, pak hraje druhý, umístí na sekeru, třetí se jde rozmnožovat. Zase první, dá čtyři na dřevo, druhý dá tři na jídlo atd … Na jednu surovinu je omezený počet figurek - sedm, pokud hrajete jen ve dvou, tak je to myslím ještě míň, v tom se moc neorientuju, hrajem většinou ve čtyřech.

všichni se střídají dokud mají figurky, klidně je můžeš umístit hned poprvé a pak už tě vynechávají. každé kolo, kdy se umisťuje můžeš dát jen na jednu surovinu.

Snad to píšu srozumitelně.

Co se týká vyhodnocení kola. Začíná šaman. Má tři figurky na dřevu, tzn. hází třema kostkama. Hodí v součtu třináct. jedno dřevo je za tři body na kostce, tzn. 13/3 - bere čtyři dřeva. Dvě figurky má na jídle, hodí 8 - 8/2(za kolik je to bodů je kartičkách nebo v pravidlech) - bere čtyři jídla. Poslední figurku má na sýpce, popojede s malou kostičkou vlevo hracího pole na tom žebříku.
Pak vyhodnocuje další a další. Až všichni vyhodnotí, zaplatí daně - jedno jídlo nebo surovinu na jednu figurku (jídlo je samo nejlevnější, tedy nejlepší je mít dost jídla). Akorát je sleva za každý bod na žebříku k sýpce … stojím na jedničce k sýpce, mám pět figurek, ale platím jen čtyři jídla.
Chápeš :wink:

Dál, vyděláš suroviny, musíš živit lidi. Když máš dost surovin, můžeš začít kupovat karty … každá má svůj význam. To už chce s pravidlama v ruce nebo to mít aspoň před sebou, já nemám :wink:

Vydržte, ta hra je opravdu skvělá, na začátek je to možná složitější, ale stojí to za to, chytne Vás :palec:

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.1.11 23:38

Děkuji za vysvětlení. Snad se do toho nějak dostaneme. Už jsem uvažovala o prodeji. Můžu být tak drzá a v případě dalších nejasností napsat SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
7.1.11 13:31

Jasný :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.12 22:44

Dotaz

Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat, hru jsem si včéra koupil a moc ještě nechápu jak je to stim kupováním kartiček, nástroji a postupováním na levém žebříčku. Předem děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí