Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, hrajete taky někdo hru Fishdom na mobilu? Hrajete každý den? Já tu hru miluju.
Přiznám se, že mi to často pomáhá utéct z reality, mám to trošku jako terapii ![]()
To není útěk z reality, ale závislost. Jak jsem změnila mobil, tak se mi vymazal progres a odznova se mi to hrát nechtělo. Ta hra je postavena tak, aby tvůj mozek nutila hrát každý den a co nejdéle.
@Limi123 Já jí hrála před 2 lety, stalo se mi to stejné a začala jsem jí znovu hrát nedávno. Hraji jen když mám vše hotové.
Ale je pravda, že ta hra je dobře udělaná, aby člověka nutila hrát. Kdybych neměla rodinu, zájmy, práci a žila sama, pravděpodobně bych to hrála v jednom kuse.
@LenkaLinka píše:
@Limi123 Já jí hrála před 2 lety, stalo se mi to stejné a začala jsem jí znovu hrát nedávno. Hraji jen když mám vše hotové.Ale je pravda, že ta hra je dobře udělaná, aby člověka nutila hrát. Kdybych neměla rodinu, zájmy, práci a žila sama, pravděpodobně bych to hrála v jednom kuse.
No, já jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Teď ještě smazat emimino a bude dobře ![]()
@Limi123 píše:
To není útěk z reality, ale závislost. Jak jsem změnila mobil, tak se mi vymazal progres a odznova se mi to hrát nechtělo. Ta hra je postavena tak, aby tvůj mozek nutila hrát každý den a co nejdéle.
Prej závislost, kde si to vzala?
Prostě má koníček, a jako co? Však u toho nesedí určitě celé dny.
Já si taky rád zahraju hry, sice něco úplně jiného, ale taky u toho dokážu po povinnostech, a po práci, a zvlášť třeba ve volnu celé dny. A vůbec to neberu jako nějaký útěk, nebo závislost, prostě dělám co mám rád a co mě baví. No a co jako, proč by zakladatelka byla závislá? Ty máš taky přece nějaké hobby ne? ![]()
@Rotha píše:
Prej závislost, kde si to vzala?
Prostě má koníček, a jako co? Však u toho nesedí určitě celé dny.Já si taky rád zahraju hry, sice něco úplně jiného, ale taky u toho dokážu po povinnostech, a po práci, a zvlášť třeba ve volnu celé dny. A vůbec to neberu jako nějaký útěk, nebo závislost, prostě dělám co mám rád a co mě baví. No a co jako, proč by zakladatelka byla závislá? Ty máš taky přece nějaké hobby ne?
No, protože jsem Fishdom hrála, tak vím, jak tahle konkrétní hra funguje. Zkus ji pár dnů hrát a uvidíš sama.
Já se do zakladatelky nenavážím, tahle hra je navržena opravdu neférově tak, aby tu závislost způsobovala. Toť vše a dle reakcí vidíš, že zakladatelka se mnou souhlasí.