Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebovala bych poradit nějakou hru nebo stavebnici pro synovce. Bude mít 4 roky. Hraček jako takových má spoustu. Poradíte prosím? Díky
Zrovna včera jsem kupovala pro Anežku tohle Seva 1. Dostane ji k narozeninám, sama si o ni řekla, mají ji ve školce a moc ji baví. Zatím sem vzala jen menší, když bude mít úspěch dokoupím další. Taky máme hraček plno (dnes jsem uklízela panenky a napočítala jsem 27
všech velikostí) ale většina se válí ve skříni a hraje si ted hodně právě s kostkama všeho druhu a staví o stošest.
Ahoj. Záleží na zájmech dítěte. Naše Anežka měla velkou radost z „knížky“ motanice. Je to soubor úkolů, např. přiřadit k sobě dvojice (třeba se stejným počtem něčeho), a to provlečením šňůrky ve správném pořadí. Jestli jsou úkoly splněny správně, se dítě hned přesvědčí na druhé straně. Těžko se to popisuje, ale Anežka tím moc ráda tráví dlouhé chvíle třeba při cestování nebo v čekárně u doktorky. Existuje několik různých motanic pro různě staré děti, tak snad bys něco vybrala. My máme tuhle .
Jinak takovou dlouholetou stálicí je Duplo, „staví“ už i mladší dcera.
Naše čtyřleťačka ráda hraje:
Hádanky dráčka Fráčka , Zajíc v pytli , Černý Petr, Školička (elektronická hra), Seva (stavebnice), Pohádkové hraní - člověče nezlob se (místo čísel obrázky)
Moc pěkné hry jsou od této firmy:
V kategorii naše hry / SMART hry jsou takové, které si můžou zahrát i dospělí.
Máme doma „Na ledové kře“ a „Záhadný hrad“. Jednodušší úrovně jsou pro děti, se složitějšími mají co dělat i dospělí. ![]()
U nás taky zabodovala SEVA - moje děti nebaví lego..
Doporučuje koupit nejprve obyčejnou sadu, např. autoservis je moc těžký - tam se staví funkční zdvižná kladina.