Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
-
Příspěvek upraven 17.07.17 v 19:34
Ahoj, my to chvilu předělaný měli. Manža to nějak udělal, já ti to nepopíšu ani omylem
Ale museli jsme to vyndávat pořád ze zásuvky, aby se to nepřehřívalo, protože jak to na to přímo není dělaný, tak si to asi bralo proud pořád. Navíc to vždycky dlouho trvalo než se kolotoč spustil. Takže jsem tam narvala opět baterky, ale třeba to někdo vymyslel líp.
My ještě nepředělávali, ale v nejbližší době se na to chystáme.
Návod se tu řešil v této diskusi:
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Jsou tam i obrázky a vypadá to docela srozumitelně. ![]()
Ahoj,
obnovuji diskuzi, protože ten starší odkaz nefunguje. Prosím šikovné tatínky, ať poradí, jak kolotoč předělat.
Popřípadě, netočí se, nevíte někdo, jak to spravit? Nebo kde?
Díky
Dobrý den, četla jsem dnes příspěvek ohledně kolotoče fisher price medvídci,
koupila jsem kolotoč na aukru a nenapadlo mě jaké s ním budou trable…:(
Motorek je opravdu dost hlučný a spotřeba baterek dost veliká…jestli jsem dobře pochopila dle příspěvku, tak bývá předělaný na trafo…
Můžete mi prosím podrobněji napsat a případně i nafotit jak ho máte předělaný,
na jaké trafo? a kolik Vás tato změna stála?
Objednala jsem si dnes elektrikáře na předělání a ten mi mluví něco o silném trafu a dalších věcech, kterým nerozumím…důležité však je, že mi tvrdí, že malé trafo např. na telefon a atd. s tím fungovat nebude a musí se dát silné za cca 1500Kč+práce…což si myslím, že je hooodně drahé…spousta maminek píše, že jim to manžel předělal a ušetřili za baterky, tak si myslím, že za to nikdo tolik peněz nedal…můžete mi tedy poradit jak na to? Poradila bych elektrikáři jak to chci udělat…moc Vám všem děkuji za pomoc ![]()
Změňte elektrikáře:-)) Protože pokud neví a akorát z vás tahá prachy, není to řemeslník, od kterého byste si měla nechat něco udělat:-) A pokud opravdu neví, tím spíš bych mu to nesvěřila..
Stačí 6V adaptér, který stojí 100, plus nějaký drát a konektor.
Adaptér se přes konektor připojí na místo kde je vyústění drátů na baterky. Baterky tam samozřejmě být nesmí, když to běží na trafo..
Máme to předěláno 3 roky, běží v pohodě, žádné přehřívání, ani dlouhé nabíhání.. Hrál u syna, pak u synovce a teď ho tam má dcera, takže odzkoušeno dostatečně:-)
Mmch podle mě nemáte hlučný motorek, ale nám drhl nějaký plastový kus v místě, kde jsou žárovičky. Najděte v okolí někoho šikovného, kdo to opraví. Protože pokud vám to cvaká tak, jako nám, budilo by to i mě, natož mimi:-)
@misa_shiny Nemohla byste sem hodit fotku? Jinak náš motorek teda necvaká, ale vrčet vrčí, to je slyšet. Ale tomu se asi vyhnout nedá, jednou je to motorek, tak úplně tichý asi nebude.
Nám strojek nijak extra nevrčí.. Zkusím nafotit zítra, ok?:-)
Děkuji moc za odpověď…seženu si jiného elektrikáře a bude ![]()
Počkám ještě na fotečky od Vás, abych mu předala veškeré info…
Ještě jednou díky ![]()
Ještě bych se chtěla zeptat zda kolotoč po předělání funguje jak na trafo, tak i na baterky v případě potřeby? nebo se už na baterky nedá nikdy použít?
Díky.
Tak právě šikovnému elektrikáři žádne info netřeba dávat:-)) To nevím, já bych to asi už na baterky nezkoušela, ale třeba to půjde. Večer to přítel rozebere, nafotí a zeptám se i na toto.
Každopádně, kdo to zkusí na trafo, už do baterek nejde, předělali si to všichni kolem nás (nebo jim to předělal můj přítel).
Tak vkládám slíbené fotky. Akorát ať se do toho nepouští někdo, kdo tomu nerozumí, prý je důležitá polarita atd., já tomu také prd rozumím:-) Ale prý je to obyčejné připojení kabelu..
Jinak na baterky to prý funguje, jen to nesmí být zároveň v elektrice..
@misa_shiny píše:
Tak vkládám slíbené fotky. Akorát ať se do toho nepouští někdo, kdo tomu nerozumí, prý je důležitá polarita atd., já tomu také prd rozumím:-) Ale prý je to obyčejné připojení kabelu..Jinak na baterky to prý funguje, jen to nesmí být zároveň v elektrice..
Dobrý den, prosím, ted jsme kolotoč koupili a přítel to chce taky předělat na trafo. Víme, že je to na 4 baterie po 1,5V=6V. Takové trafo seženeme, ale nevíme, jaký proud má trafo dodávat(mA)? Neradi bychom to zničili velkým proudem. Prosíme, o radu. Moc díky!!!