Žužlací panenka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7421
7.9.11 21:15

Žužlací panenka

Ahoj.
Moje dcera má oblíbenou jednu hardovou panenku, kterou při každé příležitosti žužlá. Samozřejmě neexistuje, aby bez ní šla spát.
Panenka to vydržela dlouho, bohužel od doby, kdy byla žužlána až moc často, je už v podstatě nevypratelná. Dva dny poté, co ji vyperu, bych ji mohla prát znova. Usadily se tam nějaké potvůrky, co se namnoží a nedaří se mi jich zbavit. Zkoušela jsem žehličku (panenka má od té doby dredy) a ani ta nezabrala.
Nevíte někdo jak ji vydezinfikovat? Savo se mi moc použít nechce, je celá z umělého vlákna (hlavně ty ožuzlané vlasy) a nemusela by to přežít.

Další možnost je koupit novou, ale tahle byla pořizovana před necelými třemi lety k Vánocům, tak si myslím, že už ji neseženu. A další dvě podobné už takový úspěch nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.9.11 21:19

Ze vraj roztoce z plysakov sa likviduju vymrazenim v mraznicke a nasledne povysavanim … mozes to skusit aj s vasou babikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
7.9.11 21:22

vůbec nevím jakou myslíš.. hoď fotku..abychom viděli, ale má pravdu, že v mrazáku se tyhle potvory ničí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
7.9.11 21:29

Jasně, dej foto, třeba ji někdo bude mít :palec: , u nás je panenek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 22:15
Bábi Zlopočasná píše:
Ze vraj roztoce z plysakov sa likviduju vymrazenim v mraznicke a nasledne povysavanim … mozes to skusit aj s vasou babikou.

Tohle budou spíš bakterie, či jiné rychle se množící potvory, ale je pravda, že mrazák mne ještě nenapadl. Zkusím to hned zítra.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 22:22
liška píše:
Jasně, dej foto, třeba ji někdo bude mít :palec: , u nás je panenek :roll:

Tak foto bohužel teď nedám, malá ji má v postýlce a nedá … :lol:
Napravím to zítra.

V každém případě alespoň popis. :wink:
Jedná se o harovou panenku, vyrobenou pro Tesco, je velká cca 25 cm, má žluté dlouhé vlasy, původně svázané mašličkou do 2 culíků, s ofinou.
Má jednoduché šatičky - mat. pletený plyš - kombinace světle zelené a bílomodrého příčného proužku.
Brácha kupoval před Vánoci 2008 v Tescu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.9.11 22:35

Jestli je hadrová, třeba by někdo ušil:-) www.fler.cz a hledej výraz „panenky“ a některýho výrobce oslov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.9.11 22:36

s desinfikováním moc neporadím… ALE už jsem četla diskuzi (sama to vyzkoušený nemám), kde holky řešily oblíbenost plyšáku… Pár jich bylo prozíravejch a koupily úplně stejnýho ještě „do zásoby“, aby se daly vyměnit… no… a teď přijde ten zádrhel… Děti poznaly, že to není „ten jejich“ plyšák a novýho prostě nechtěly… :roll: I když to byl ten samej, prostě to nebyl „on“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 23:14
hofka píše:
Jestli je hadrová, třeba by někdo ušil:-) www.fler.cz a hledej výraz „panenky“ a některýho výrobce oslov.

Tak pusti do šití bych se mohla i sama, možná by stačilo jen vyměnit vlasy, i když by to bylo náročné. Na úplně novou nesženu stejný materiál…
A navíc, trochu problém je v tom, že když ji budu předělávat, tak to můžu jen v době, kdy bude spát a to ji má u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
7.9.11 23:20

já jsem taky zvědavá, jak vypadá ta panenka :-D vyfoť ji, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 23:21
kate02 píše:
s desinfikováním moc neporadím… ALE už jsem četla diskuzi (sama to vyzkoušený nemám), kde holky řešily oblíbenost plyšáku… Pár jich bylo prozíravejch a koupily úplně stejnýho ještě „do zásoby“, aby se daly vyměnit… no… a teď přijde ten zádrhel… Děti poznaly, že to není „ten jejich“ plyšák a novýho prostě nechtěly… :roll: I když to byl ten samej, prostě to nebyl „on“ :nevim:

Myslím, že v našem případě by to prošlo, hlavně, že by měla ofinu na žužlání. ;) :lol:
Háček je v tom, že v době, kdy se panenka kupovala, tahle cácorka ještě nebyla ani na světě… Takže mne ani nenapadlo, že shruba v roce zabaví ségře panenku (o kterou nakonec stejně nejevila zájem) a nepustí ji z ruky. :roll: Pardon z pusy… :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.11 23:21
kate02 píše:
s desinfikováním moc neporadím… ALE už jsem četla diskuzi (sama to vyzkoušený nemám), kde holky řešily oblíbenost plyšáku… Pár jich bylo prozíravejch a koupily úplně stejnýho ještě „do zásoby“, aby se daly vyměnit… no… a teď přijde ten zádrhel… Děti poznaly, že to není „ten jejich“ plyšák a novýho prostě nechtěly… :roll: I když to byl ten samej, prostě to nebyl „on“ :nevim:

tak u nás to funguje, máme dva pučmeloudy a ctyri vceli medvidky :dance: :dance: kdyz se nekdo pere, mame nahradniho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 23:22
bessy píše:
já jsem taky zvědavá, jak vypadá ta panenka :-D vyfoť ji, prosím.

Zítra ji sem dám ;) Dnes to už neprojde, vzbudila by se. Závislačka naše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.9.11 23:24
jizvíková píše:
kate02 píše:
tak u nás to funguje, máme dva pučmeloudy a ctyri vceli medvidky :dance: :dance: kdyz se nekdo pere, mame nahradniho :)

Myslím, že to funguje protože je střídáte od začátku a nevytáhli jste toho druhýho třeba až po roce… Nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
7.9.11 23:25

jéžiš,to je milýýý :huban: jak máš starou holčičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí